Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie, czym darmowym sprawdzić kupiony używany SSD pod kątem sprawności ogólnej?

Skomentuj

Firmy jak plextor chyba i seagate mają własne programy które sprawdzą stan i ilość godzin oraz procent zużycia. No chyba że masz jakiś egzotyk. A google nic nie wyrzuca na ten temat ?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Google zawsze wyrzuca mnóstwo i przez ten reklamowy chłam ciężko się przegrzebać, zanim trafi się na coś wartościowego. Czasem warto po prostu spytać. Akurat transcend. Zaraz zobaczę na ich stronie.
        Na stronie coś jest :) dzięki za pomysł. Mówiłem że warto zapytać?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jednak nie, ten soft działa tylko z wybranymi dyskami. To dalej nie wiem :(
        Last edited by Micwoj; 05.06.2016, 10:20.

Skomentuj

Nie ma mnie w domu ale do hdd był program który je sprawdzał mam go na kompie ale za diabła nie pamiętam teraz nazwy a często na aukcjach są jego zrzuty to zobacz sobie bo pewnie na pasku nazwa będzie i spróbuj nim bo pewnie nowe wersje również ssd tykaja

Skomentuj

szastalowi chodzi pewnie o HDTune

A ja pytanie z innej beczki, dostałem płytę główną pod socket 1150, po wsadzeniu procka i ramu kręci się chwilę wentylator procesora, a za chwilę restart i znowu to samo i tak w kółko, brak obrazu nawet z zewnętrzną kartą.

Ktoś ma jakąś sprawdzoną firmę gdzie można podesłać płytę na sprawdzenie?

Nowa taka kosztuje jakieś 240-250zł więc nawet jakby się ją udało za 100zł uratować to byłoby fajnie. Możliwe też, że po prostu procesor który wsadzam nie jest obsługiwany na jej aktualnym uefi ale tego nie mam jak zaktualizować.

Procesor i ram 100% sprawne, nówki sztuki i chodzą na innej płycie bez problemu. Zasilacz też ok.
            Last edited by malikowy; 06.06.2016, 05:41.

Skomentuj

Miałem tak. Płyta kupiona w sklepie a bios trochę za stary na i5

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                dostałem płytę główną pod socket 1150,
                nie możesz zapytać tego od kogo dostałeś czy sprawna? Ma moje 99% niesprawna
                Napisz dokładny model płyty i procesora które chcesz uruchomić

Skomentuj

hah, jak dostałem od gościa z Intela i sam mówi, że nie wie czy sprawna jak by tak prosto było to jasne, spytałbym się
                  GIGABYTE H81M-DS2 rev 1.0
                  procesor G3258
                  wg. producenta powinno hulać wszystko od początku jeszcze na pierwszej wersji Biosu
                  jak mówię skoro płyta niesprawna to może jakaś pierdoła co da się naprawić za sensowne pieniądze

Skomentuj

Te płyty mają mały radiator na chipsecie. W niewietrzonych budach odspawywały si chipsety. Ogólnie padają od gigusia

Skomentuj

dostałem od gościa z Intela i sam mówi, że nie wie czy sprawna
                      99.99% jak ktoś tak mówi to zna smutną prawdę
                      Wyjąłbym baterię zresetował bios i na upartego spróbował na jeszcze innym procesorze tylko czy to opłacalne? Szkoda zepsuć więcej podzespołów.
                      Tak jak piszesz płyta powinna bez problemu obsługiwać CPU G3258.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nowa taka kosztuje jakieś 240-250zł
                      można dostać taką płytę bez problemu za 180zł

Skomentuj

niby można, ja tam płytę do tego CPU już mam i działa od kilku tygodni z już podkręconym G3258
                        pomyślałem sobie, że skoro jest i leży to można chociaż spróbować reanimować, jak się nie uda to trudno

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj
                          Byle na pva albo ips. Żadne tn itp się nie nadaje.
                          Nie ja wybierałem, ale został zakupiony LG IPS, jak za tą cenę to raczej nie ma co narzekać.
                          http://www.lg.com/ae/monitors/lg-22MP58

Nie wiem czy dalej tak jest, ale LG/Philips kiedyś robili swoje matryca, przy innych firmach w zasadzie nie wiadomo co siedzi w środku.

Skomentuj

Może jeszcze reset CMOSu zró?

Skomentuj

Jak zrobić pendrive z Windowsem XP do instalacji?

Skomentuj

sciaga sie specjalne programy
                                tam wszystko juz pojdzie z automatu

Skomentuj

Ściągnąłem już kilka i żaden nie tworzy działającego dysku instalacyjnego USB. W jednym przypadku instalacja XP z pendrive ruszyła ale w połowie pokazał się jakiś błąd.

Skomentuj

Win to Flash

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                      W jednym przypadku instalacja XP z pendrive ruszyła ale w połowie pokazał się jakiś błąd.
                                      jezeli plyta z ktorej robiles flasha jest porysowana to moze wystapic tak blad

lub winny komputer. ja mialem takie problemy przez uszkodzony dysk twardy (nie szlo ani z plyty ani z pena)

Skomentuj

Początek instalacji jest OK dopóki po skopiowaniu plików się nie zrestartuje. Po restarcie wyświetla komunikat błędnego ładowania systemu.

Chyba najsensowniej będzie dokupić jakiś napęd CD na USB i z niego próbować zainstalować system.

Skomentuj

Sciagnij obraz iso windowsa i wgraj na usb. Takich programow jest pelno ja zawsze uzywam universal usb installer/ a jak nie to wgraj win7
                                          Last edited by ruffpl; 04.07.2016, 09:03.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X