Panowie, czym darmowym sprawdzić kupiony używany SSD pod kątem sprawności ogólnej?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[komputery] temat ogólny
Collapse
X
-
Google zawsze wyrzuca mnóstwo i przez ten reklamowy chłam ciężko się przegrzebać, zanim trafi się na coś wartościowego. Czasem warto po prostu spytać. Akurat transcend. Zaraz zobaczę na ich stronie.
Na stronie coś jest :) dzięki za pomysł. Mówiłem że warto zapytać?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Jednak nie, ten soft działa tylko z wybranymi dyskami. To dalej nie wiem :(Last edited by Micwoj; 05.06.2016, 10:20.
Skomentuj
-
Nie ma mnie w domu ale do hdd był program który je sprawdzał mam go na kompie ale za diabła nie pamiętam teraz nazwy a często na aukcjach są jego zrzuty to zobacz sobie bo pewnie na pasku nazwa będzie i spróbuj nim bo pewnie nowe wersje również ssd tykaja
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
szastalowi chodzi pewnie o HDTune
A ja pytanie z innej beczki, dostałem płytę główną pod socket 1150, po wsadzeniu procka i ramu kręci się chwilę wentylator procesora, a za chwilę restart i znowu to samo i tak w kółko, brak obrazu nawet z zewnętrzną kartą.
Ktoś ma jakąś sprawdzoną firmę gdzie można podesłać płytę na sprawdzenie?
Nowa taka kosztuje jakieś 240-250zł więc nawet jakby się ją udało za 100zł uratować to byłoby fajnie. Możliwe też, że po prostu procesor który wsadzam nie jest obsługiwany na jej aktualnym uefi ale tego nie mam jak zaktualizować.
Procesor i ram 100% sprawne, nówki sztuki i chodzą na innej płycie bez problemu. Zasilacz też ok.Last edited by malikowy; 06.06.2016, 05:41.
Skomentuj
-
Shizo
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postadostałem płytę główną pod socket 1150,
Napisz dokładny model płyty i procesora które chcesz uruchomić
Skomentuj
-
hah, jak dostałem od gościa z Intela i sam mówi, że nie wie czy sprawnajak by tak prosto było to jasne, spytałbym się
GIGABYTE H81M-DS2 rev 1.0
procesor G3258
wg. producenta powinno hulać wszystko od początku jeszcze na pierwszej wersji Biosu
jak mówię skoro płyta niesprawna to może jakaś pierdoła co da się naprawić za sensowne pieniądze
Skomentuj
-
Shizo
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postadostałem od gościa z Intela i sam mówi, że nie wie czy sprawna
Wyjąłbym baterię zresetował bios i na upartego spróbował na jeszcze innym procesorze tylko czy to opłacalne? Szkoda zepsuć więcej podzespołów.
Tak jak piszesz płyta powinna bez problemu obsługiwać CPU G3258.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postaNowa taka kosztuje jakieś 240-250zł
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MicwojByle na pva albo ips. Żadne tn itp się nie nadaje.
http://www.lg.com/ae/monitors/lg-22MP58
Nie wiem czy dalej tak jest, ale LG/Philips kiedyś robili swoje matryca, przy innych firmach w zasadzie nie wiadomo co siedzi w środku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaW jednym przypadku instalacja XP z pendrive ruszyła ale w połowie pokazał się jakiś błąd.
lub winny komputer. ja mialem takie problemy przez uszkodzony dysk twardy (nie szlo ani z plyty ani z pena)
Skomentuj
Skomentuj