Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam problem.... a właściwie zagadkę.

Mam dwie karty dźwiękowe Realtek i SB X-Fi - przychodzą do mnie do pokoju dzieci zeby im puścić bajki z YT wiec puszczam na drugim monitorze na przegladarce. Ale wtedy ja swojego nie obejrzę z dźwiękiem. Jak podepnę X-FI to automatycznie wszystko tam leci...

Chciałbym ustawić aby:
    Opera + YT = głośniki na realtek
    Firefox + YT = słuchawki na X-Fi

Da się tak ??

Skomentuj

Mam pytanie do obeznanych z komputerami. Mam laptopa Fujitsu z procesorem Intel Core 2 Duo P8800. Ma on magistralę 1066MHz. Mam okazję kupić RAM-y ale 1333MHz. Dokładnie model Corsair cmso8gx3m2a1333c9. Czy będą one u mnie działać?

Skomentuj

z przeglądarkami nie dasz rady tak zrobić zwykle jest wybierane domyślne urządzenie systemu przez nie, możesz zakombinować i spróbować uruchomić jedną, zmienić wyjście i uruchomić drugą, co innego jedno przeglądarka i drugie jakiś odtwarzacz
        chyba, że ktoś zna jakiś software o którym nie słyszałem :>

Skomentuj

Panowie, czy ktoś borykał się z problemem połączenia z wifi z win vista. Zrobiłem te pliki w rejestrach o czym piczą w necie i daje nic :(

Skomentuj

Zamieszczone przez lars233 Zobacz posta
            Mam pytanie do obeznanych z komputerami. Mam laptopa Fujitsu z procesorem Intel Core 2 Duo P8800. Ma on magistralę 1066MHz. Mam okazję kupić RAM-y ale 1333MHz. Dokładnie model Corsair cmso8gx3m2a1333c9. Czy będą one u mnie działać?
            Jeśli chodzi o magistrale to powinny działać ponieważ pamięci są kompatybilne w dół co znaczy, że z niższą magistralą też działają. Inną kwestią jest to czy płyta główna obsługuje pamięci typu DDR3 i czy można do niej wsadzić 4GB ramu w jednej kości ? Generalnie stare płyty główne w lapkach obsługują max 2x2GB.
            Last edited by Dopamina; 01.02.2015, 19:36.

Skomentuj

Mam dokładnie Fujitsu Lifebook S6420

Skomentuj

no to możesz max 4gb DDR3 łącznie ramu wsadzić i masz tylko 2 sloty do wykorzystania czyli 2x2gb jak kolega wyżej się domyślał

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                  Panowie, czy ktoś borykał się z problemem połączenia z wifi z win vista. Zrobiłem te pliki w rejestrach o czym piczą w necie i daje nic :(
                  A jaki jest dokładny problem?
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Sieć widzi, podajesz błędne hasło rozpoznaje to że jest błędne. Podajsz właściwe, próbuje się zalogować i połączyć z siecią bezskutecznie, na koniec kumuńikat że niemożliwe jest połączenie :(

Skomentuj

Marios, stawiałeś od nowa system czy nagle masz taki problem?
                      czego próbowałeś do tej pory? w skrócie :)

restartowałeś router?
                      jeśli działało wcześniej to może system pobrał aktualizacje sterowników, wywal je i pobierz ze strony producenta płyty głównej/laptopa ponownie

próbowałeś samemu dodać połączenie ręcznie? usunąłeś wszelkie stare połączenia? <- Otwórz centrum sieci - na bocznym pasku będziesz miał Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi jeśli dobrze pamiętam są tam wszelkie do tej pory zapisane połączenia, wywal je. A żeby ręcznie połączyć pod tym Zarządzaniem masz Utwórz połączenie i w nowym oknie Ręcznie połącz z siecią bezprzewodową

piszę z pamięci więc nazwy mogą się różnić

ps. już któryś raz słyszę o kwiatkach z menadżerem połączeń w Viście, niezbyt to dopracowane zostało, mojej siostrze potrafiło wszelkie połączenia podwójnie wyświetlać np. WirelessConnect i WirelessConnect(1), Windows 7 FTW!

Skomentuj

Zamieszczone przez malikowy Zobacz posta
                        Marios, stawiałeś od nowa system czy nagle masz taki problem?
                        To jest system orginalny kupiony z komputerem.

restartowałeś router?
                        Po co mam to robić, wszystkie inne sprzęty działają z nim bez problemu.

próbowałeś samemu dodać połączenie ręcznie? usunąłeś wszelkie stare połączenia? <- Otwórz centrum sieci - na bocznym pasku będziesz miał Zarządzaj sieciami bezprzewodowymi jeśli dobrze pamiętam są tam wszelkie do tej pory zapisane połączenia, wywal je. A żeby ręcznie połączyć pod tym Zarządzaniem masz Utwórz połączenie i w nowym oknie Ręcznie połącz z siecią bezprzewodową
                        Próbowałem. Wszystko idzie dobrze do ostatniego etatu, nie łączy się z routerem. Ten win jest jakiś trefny od samego początku, najchętniej wywaliłbym to i zainstalował xp ale szkoda mi trochę licencji.

Skomentuj

A jaką masz kartę Wifi? Czasem nie Intel?

Skomentuj

Po to, że czasem routery płatają figle.

Nie masz czasem zainstalowanego dodatkowo jakiegoś menadżera połączeń? Wtedy system nie chciałby współpracować

Skomentuj

Modemy 3g czasem się gryzą z wifi.

Skomentuj

Spróbuj wyłączyć drugą karte sieciową lub sprawdź jakie masz tam ustawienia. Miałem tak samo i długo nie mogłem dojść o co chodzi w momencie gdy karta sieciowa (ta która łączy się kablem) była skonfigurowana na sztywno. WiFi się nie chciało połączyć lub jak się już łączyło to i tak nie działał internet. Wyłączenie drugiej karty od ręki pomogło.

Skomentuj

lars233, poczytaj dokładniej w sieci, bo mój lenovo y530 też ma max 4gb ale obsługuje 6 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                    lars233, poczytaj dokładniej w sieci, bo mój lenovo y530 też ma max 4gb ale obsługuje 6 :)
                                    Poczytałem i niby ma moim laptopie powinny działać te ramy tyle, że z prędkością 1066MHz. Wyczytałem też, że mój laptop obsługuje do 8gb RAM. Czyli powinno działać. Jak nie to najwyżej odsprzedam i kupię 2x2gb 1066MHz.

Skomentuj

jak szukałem informacji to też znalazłem info o 8GB ale 4GB ram i 4GB pamięci Turbo Memory czyli na dodatkowej karcie dołączanej różniącej się od zwykłych kości ram

Skomentuj

A sprawdzales czy pokazuje sie jako " Śieć domowa"? Moze zmienilo ci na sieć publiczną ( często ten przypadek jest w win7, moze w viscie też)

Skomentuj

Marios najprościej zrób tak - w ustawieniach routera ustaw sieć tak żeby była bez zabezpieczeń i zobacz czy lapek się połączy. Jeśli połączy się to znaczy, że problem jest z hasłem. Jeśli dalej będą problemy to odinstaluj kartę wifi razem ze sterownikami w menedżerze urządzeń i po restarcie lapka zainstaluj ją na nowo.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X