Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ADWcleaner robi robotę :) Nie tylko usunie wirusy, ale też pomoże uratować dane. Miałem kiedyś sytuację gdzie laptop włączał się z czarnym ekranem + wskaźnik myszki, myszka normalnie reagowała. CTRL + ALT + DELETE, menedżer zadań > plik > nowe zadanie > przeglądaj i dzięki temu można wejść na pendriva i uruchomić adwcleaner, który wyczyści syf i komputer zacznie normalnie funkcjonować
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Ten badziew instaluje sie dodatkowo z oprogramowaniem, czesto klikajac dalej,dalej, nie zauwazymy wpisu typu ustaw jako strone główną.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ps. Czasem tez podmienia skrot do przegladarki / zamiast np. c:/prog.files/opera.exe dorzuca dodatkowo wpis z adresem. Mozna to sprawdzic robiac skrot do przegladarki na pulpicie i we wlasciwosciach zobaczyc co jest wpisane w element docelowy, albo rozpocznij w (nie pamietam dokladnie)

Skomentuj

Wystarczy odznaczyć ptaszka przy pod punkcie z przeglądarką i w jednym oknie kliknąć: nie zgadzam się (chodzi o te dodatkowe programy..)

Skomentuj

Nie zawsze to wystarczy, przeczytaj co napisałem.

Skomentuj

Ja zawsze popelniam ten błąd, że zapiep... przyciskiem myszki dalej, dalej, dalej :)

Skomentuj

http://www.chip.pl/news/bezpieczenst...ikow-allegro-1

Przed chwilą moja żona wpadła do mnie (i nici ze szlifowania forniru :) ) , ze dostala setke podobnych maili na wp.pl. W kazdym bylo info, ze jej wiadomosc nie zostala wyslana i nalezy kliknac na linka aby skontaktowac sie z pomoca techniczną wp.pl. ( jak tylko zobaczylem tą wiadomosc, to od razu wiedzialem o co chodzi). Wszystkie maile niby nie dostarczone na adresy na ktore nigdy nic nie bylo wysylane...
              Last edited by ruffpl; 20.05.2015, 19:01.

Skomentuj

A ja mam inny problem. Ogarnia ktoś dobrze KMPlayer i pliki MKV ? Jak ustawić splitery czy inne rzeczy żeby ścieżkę dźwiękową w nim przestawić ?

Skomentuj

czy chodzi o ustawienie stereo, 5.1, 7.1

Skomentuj

Nie. MKV ma dwa strumienie dźwięku, pl i eng. Z automatu włącza się lektor a chciałbym przejść na angielski i ewentualnie dorzucić napisy.
                    Na ten czas mam strumień "audio i audio" a powinien być rozróżniony z odpowiednią lokalizacją co do ścieżki dźwiękowej.

Skomentuj

W mkv da się wszystko powybierać, ścieżki audio, wbudowane napisy itp , smplayer według mnie jest lepszy bardziej intuicyjny oraz brak mu zagnieżdżonych dziwnych dodatków w instalatorze udających wirusy.

mkv można również edytować np takim progsem "mkvtoolnix" dodać , usunąć - napisy, strumienie audio

apropo wbudowanych w progsy różnego typu spamu ładujące się do przeglądarek itp załatwia fajny darmowy antywirus panda free antyvirus dziala, jak instalowałem kmplayer od razu wyhaczyło rożne dodatki, ,a jak ściągacie z dobrychprogramów to lepiej używać "linki bezpośrednie" a nie "pobierz". Bo tak naprawdę pobieracie jakiś menadżer który to dopiero coś ściąga, różnego typu coś a na końcu właściwy progs.
                      Last edited by jaman7; 20.05.2015, 22:52.

Skomentuj

To miejsce, które masz na powyższym zdjęciu właśnie pokazuje, że masz prawidłowo ustawione splitery. Możesz mi zrobić fotkę Twoich ustawień? opcje-preferencje-splittery.

Zamieszczone przez jaman7 Zobacz posta
                        mkv można również edytować np takim progsem "mkvtoolnix" dodać , usunąć - napisy, strumienie audio
                        Nie mam takiego zamiaru skoro można to przełączyć w programie:)

Skomentuj

Tak to wygląda

Tylko ze to korzysta z kodeków z klitemegacodek-pack

http://www.free-codecs.com/k_lite_me...k_download.htm pobierz inne kodeki które masz odinstaluj
                          oraz zainstaluj z tymi ustawieniami poprzez plik *bat
                          [code]K-Lite_Codec_Pack_1110_Mega.exe /VERYSILENT /NORESTART /LoadInf="ustawienia.ini"[/code]

zawartość pliku ini
                          [code][Setup]
                          Group=K-Lite Codec Pack
                          NoIcons=1
                          SetupType=custom
                          Components=player\mpchc, video\h264\lav, video\mpeg4\lav, video\mpeg2\lav, video\vc1\lav, video\wmv\microsoft, video\other\prefer_lav, audio\ac3dts\ffdshow, audio\mpeg\ffdshow, audio\aac\ffdshow, audio\other\prefer_ffdshow, sourcefilter\avi\microsoft, sourcefilter\matroska\lav, sourcefilter\mp4\lav, sourcefilter\mpegts\lav, sourcefilter\mpegps\default, sourcefilter\wmv\microsoft, sourcefilter\ape\lav, sourcefilter\lav, sourcefilter\dcbass\shoutcast, sourcefilter\dcbass\optimfrog, sourcefilter\dcbass\tak, other\madvr, other\haalirenderer, videovfw\ffdshow, videovfw\xvid, videovfw\x264, videovfw\lagarith, audioacm\mp3lame, audioacm\ac3acm, tools\codectweaktool, tools\mediainfo, tools\graphstudio, tools\haalimuxer, shell\icaros_thumbnail, shell\icaros_property, misc\brokencodecs, misc\brokenfilters
                          Tasks=reset_settings, config_shortcuts, mpc_renderer\recommended, mpc_subs, mpc_no_ini, mpc_translations, systray_lavsplitter, systray_lav, systray_ffdshow, systray_madvr, mediainfo_contextmenu, adjust_preferred_decoders
                          [File Associations]
                          Windows Media Player=.avi;.divx;.amv;.mkv;.webm;.mp4;.m4v;.mp4v; .mpv4;.mov;.hdmov;.flv;.f4v;.ogm;.ogv;.mpeg;.mpg;. mp2v;.mpv2;.m1v;.m2v;.m2p;.mpe;.evo;.ts;.m2ts;.mts ;.m2t;.tp;.tps;.trp;.rec;.3gp;.3gpp;.3g2;.3gp2;.wm v;.asf;.dv;.mxf;.bdmv;.mpls;.ifo;.vob;.rm;.rmvb;.c da;.mpl;.wma;.mka;.m4a;.aac;.wv;.opus;.alac;.tta;. ac3;.dts;.mlp;.aob;.ofr;.ofs;.tak;.aif;.aiff;.aifc ;.caf;.amr;.ra;.spx
                          [Thumbnails]
                          Extensions=.avi;.divx;.amv;.mpeg;.mpg;.m1v;.m2v;.m p2v;.mpv2;.vob;.evo;.dv;.mp4;.m4v;.mp4v;.mpv4;.hdm ov;.mov;.3g2;.3gp;.3gp2;.3gpp;.mkv;.webm;.flv;.f4v ;.ts;.m2ts;.mts;.m2t;.tp;.mxf;.wmv;.asf;.ogm;.ogv; .rm;.rmvb;.ape;.flac;.mka;.mpc
                          [Audio Configuration]
                          audio_passthrough=0
                          bitstream_ac3=0
                          bitstream_dts=0
                          bitstream_eac3=0
                          bitstream_dtshd=0
                          bitstream_thruehd=0[/code]
                          Last edited by jaman7; 20.05.2015, 23:10.

Skomentuj

Ja ze swojej strony zaproponuję MPC-HC (Media Player Classic Home Cinema). Jak na razie żadnych kodeków nie potrzebowałem.

Skomentuj

VLC powinien sobie z tym poradzić. Mówię powinien bo jeden z bardziej zaawansowanych imo - Ale nie miałem okazji sprawdzić.

Skomentuj

Splash Player pro polecam

Skomentuj

Zamieszczone przez jaman7 Zobacz posta
                                  Tak to wygląda

Tylko ze to korzysta z kodeków z klitemegacodek-pack

http://www.free-codecs.com/k_lite_me...k_download.htm pobierz inne kodeki które masz odinstaluj
                                  oraz zainstaluj z tymi ustawieniami poprzez plik *bat
                                  [code]K-Lite_Codec_Pack_1110_Mega.exe /VERYSILENT /NORESTART /LoadInf="ustawienia.ini"[/code]

zawartość pliku ini
                                  [code][Setup]
                                  Group=K-Lite Codec Pack
                                  NoIcons=1
                                  SetupType=custom
                                  Components=player\mpchc, video\h264\lav, video\mpeg4\lav, video\mpeg2\lav, video\vc1\lav, video\wmv\microsoft, video\other\prefer_lav, audio\ac3dts\ffdshow, audio\mpeg\ffdshow, audio\aac\ffdshow, audio\other\prefer_ffdshow, sourcefilter\avi\microsoft, sourcefilter\matroska\lav, sourcefilter\mp4\lav, sourcefilter\mpegts\lav, sourcefilter\mpegps\default, sourcefilter\wmv\microsoft, sourcefilter\ape\lav, sourcefilter\lav, sourcefilter\dcbass\shoutcast, sourcefilter\dcbass\optimfrog, sourcefilter\dcbass\tak, other\madvr, other\haalirenderer, videovfw\ffdshow, videovfw\xvid, videovfw\x264, videovfw\lagarith, audioacm\mp3lame, audioacm\ac3acm, tools\codectweaktool, tools\mediainfo, tools\graphstudio, tools\haalimuxer, shell\icaros_thumbnail, shell\icaros_property, misc\brokencodecs, misc\brokenfilters
                                  Tasks=reset_settings, config_shortcuts, mpc_renderer\recommended, mpc_subs, mpc_no_ini, mpc_translations, systray_lavsplitter, systray_lav, systray_ffdshow, systray_madvr, mediainfo_contextmenu, adjust_preferred_decoders
                                  [File Associations]
                                  Windows Media Player=.avi;.divx;.amv;.mkv;.webm;.mp4;.m4v;.mp4v; .mpv4;.mov;.hdmov;.flv;.f4v;.ogm;.ogv;.mpeg;.mpg;. mp2v;.mpv2;.m1v;.m2v;.m2p;.mpe;.evo;.ts;.m2ts;.mts ;.m2t;.tp;.tps;.trp;.rec;.3gp;.3gpp;.3g2;.3gp2;.wm v;.asf;.dv;.mxf;.bdmv;.mpls;.ifo;.vob;.rm;.rmvb;.c da;.mpl;.wma;.mka;.m4a;.aac;.wv;.opus;.alac;.tta;. ac3;.dts;.mlp;.aob;.ofr;.ofs;.tak;.aif;.aiff;.aifc ;.caf;.amr;.ra;.spx
                                  [Thumbnails]
                                  Extensions=.avi;.divx;.amv;.mpeg;.mpg;.m1v;.m2v;.m p2v;.mpv2;.vob;.evo;.dv;.mp4;.m4v;.mp4v;.mpv4;.hdm ov;.mov;.3g2;.3gp;.3gp2;.3gpp;.mkv;.webm;.flv;.f4v ;.ts;.m2ts;.mts;.m2t;.tp;.mxf;.wmv;.asf;.ogm;.ogv; .rm;.rmvb;.ape;.flac;.mka;.mpc
                                  [Audio Configuration]
                                  audio_passthrough=0
                                  bitstream_ac3=0
                                  bitstream_dts=0
                                  bitstream_eac3=0
                                  bitstream_dtshd=0
                                  bitstream_thruehd=0[/code]
                                  Przy tych ustawieniach właśnie problem mam cały czas i w wyborze strumienia mam audio i audio i nie ma rozpoznania ścieżek, które film zawiera.

Raz tylko mi się udało ustawić tak, aby był prawidłowy wybór i były to zmiany właśnie w splitterach na domyślne systemowe. Tyle, że po restarcie KMP problem znowu wrócił i już nawet podobne zmiany w splitterach nie pomogły i dalej mam ten sam problem.
                                  Last edited by dolphin123; 21.05.2015, 10:18.

Skomentuj

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
                                    Ja ze swojej strony zaproponuję MPC-HC (Media Player Classic Home Cinema).
                                    Też używam i chyba dzięki temu nie mam pojęcia o kodekach. Ja odpalam film i działa. Jedyne co czasem mi nie pasi to synchronizacja napisów, ale to bardziej wina Napi, jak poszukam ręcznie to zawsze się znajdą dobre.

Skomentuj

I macie w nim wybór strumienia w plikach mkv?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        I macie w nim wybór strumienia w plikach mkv?
                                        Hmm wpisałem w wujka google i tam znalazłem, że taka możliwość jest.
                                        W samym programie jest menu odtwarzanie i tam jest hasło "ścieżka dźwiękowa", po rozwinięciu wyglada jakby miała być tam lista. Nie mam filmów w kilkoma ściezkami to Ci nie powiem czy działa

Skomentuj

Ja korzystałem z takiej opcji.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X