Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Raf nie ma duplikatu naklejki, nie da się go wyrobić , więc obawiam się że w przypadku kontroli byłby problem. Chyba że licencja jest zapisana w BIOS , wtedy jest to dopuszczalne. (Dowodem legalności systemu jest PRZEDE WSZYSTKIM naklejka coa, która jest jednorazowego użytku). Przepraszam za brak w poprzednim poście.

Skomentuj

a wiec tak, z napisami poprzez dlna sobie poradzilem juz, wlaczylem muxing i chula sobie. Klejne pytanie - czy ktos probowal streamowac poprzez dlna airplaye, np. z weeb.tv?

Skomentuj

Ej Paweł jak tam z tym dyskiem ? Śmiga Ci już ta hybryda ? Pytam sie bo moze bedę za jakis czas mamie w kompie wymieniał dysk na coś większego.

Skomentuj

brak czasu na podmiane dysku
          pewnie podmienie dopiero jak przestanie dzialac

Skomentuj

To lepiej prześlij wszystkie foty i inne potrzebne ci rzeczy ( na wszelki wypadek) na Dropboxa, Gdrive czy inne tego typu.

Skomentuj

caly dysk skopiowalem na nowy dysk
              problem to postawienie systemu na nowo. nie mam sily, ochoty i czasu na to

Skomentuj

przecież Pawle to się samo robi :P
                Zresztą podziel ten nowy dysk na partycje.
                Zrób klona partycji systemowej.
                Mniej roboty

Skomentuj

partycje sa juz dawno zrobione
                  a klona nie moge zrobic bo sie system sypie

Skomentuj

Nagraj na płytkę CloneZilla. Do tego nie potrzeba systemu operacyjnego, uruchamiasz ją tak jak instalator windowsa.
                    Tylko ostrożnie, bardzo łatwo można stracić zawartość dysku.

---------- Post dodany o 16:35 ---------- Poprzedni post o 16:33 ----------

Lub poszukaj czegoś bardziej user friendly, nie chcę mieć na sumieniu utraty Twoich danych :)

Skomentuj

o czym ty piszesz?

Skomentuj

o klonowaniu partycji

Skomentuj

a przeczytales co napisalem?
                          nic nie bede klonowal bo system i tak wymaga postawienia na nowo

Skomentuj

Tuner TV na USB

Kompletnie totalnie nie mam doświadczenia z pc`towymi tunerami, a chciał bym jakiś zakupić.
                            Nie mam pojęcia ile trzeba wydać na dobry tuner więc nie podaje na razie budżetu.

Fajnie jeśli jakość obrazu będzie taka jak na TV - można tak? osiągalne? :) i fajnie jeśli można będzie prosto nagrywać na dysk; a już wg super jeśli format zapisu będzie taki by pliki ważyły "normalnie".
                            Proszę o w miarę możliwości propozycje podparte jakimś samplem czy coś podobnego.

Skomentuj

Avermedia kiedyś robiła ciekawe tunery do kompa

Skomentuj

Chyba ten dysk jest walniety - nie moge zainstalowac zadnego systemu :/
                                Wywala mi bledy na 2 plytach z win xp a win7 nawet nie chce zaczac instalowac :/

Skomentuj

Albo masz źle założoną partycje . Jak ostatnio też kupowałem dysk to miałem podobny błąd że najpierw podłaczyłem do kompa i zgrałem dane a później sie okazało, ze żaden instalator go nie widzi .

Skomentuj

Paweł - przeskanuj go HD Tune na wolnym teście po odznaczeniu quick test.
                                    Możesz go uruchomić z Hirens boot cd.

Odnośnie tunera TV, rynek jest trochę przesycony, więc na pewno coś znajdziesz, ale musisz poszukać po forach.
                                    Ewentualnie wziąć jakiś cyfrowy polsat czy nc+ i odbierać sygnał przez ripery służące do zgrywania obrazu.

Skomentuj

Paweł ja bym jednak sprawdził RAM jeszcze raz.
                                      Zaktualizuj bios. (tylko nie przez windows`a)

Skomentuj

Co wy z ztym ramem wyskakujecie ?

Trzeba ustawić partycję jako aktywną czy coś takiego.
                                        Panel sterowania->narzędzia administracyjne-> zarządzanie komputerem->magazyn -> oznacz partycję jako aktywna.

Skomentuj

Jakby ram nawalal to by i na starym dysku nie chcialo chodzic...
                                          Partycja aktywna ustawic sie powinna podczas partycjonowania w instalatorze windowsa.
                                          Ale dla pewnosci pobralem narzedzia seagate

Skomentuj

Czaruję...