Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez guczi Zobacz posta
    nie ma neta po kablu ale wifi działa
    jak wifi działa to jest problem z LAN, wyświetla się ikonka i napis że kabel jest odłączony?

Skomentuj

Nie, coś w stylu jakiegoś problemu z połączeniem dokładnie juz nie pamiętam ale mogę sprawdzic jak coś.

a więc:
      -jeśli kabel podłączony jest pod gniazdo eth1 pod które był podłączony podczas owej burzy to komunikat, że kabel odłączony.
      -jeśli np. pod eth2 "ograniczona łącznosc lub brak łączności".
      Last edited by guczi; 11.10.2013, 19:11.

Skomentuj

Ewidentnie upalony routek i tak cud ze wifi działa .

Skomentuj

Panowie, szybkie pytanie:
          LG IPS237L 23'' czy LG 24EA53VQ 24''
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Obydwa mają matrycę IPS, a ten większy jest tańszy... Jest jakiś haczyk? Czym one się różnią oprócz wyglądem? Ja tam żadnego z nich bym nie polecał, ale z dwojga złego to pewnie ten większy (skoro tańszy).

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
              Ja tam żadnego z nich bym nie polecał
              A to czemu :>
              Do 650-700zł możesz zaproponować coś lepszego?
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Dell U2312HM lub Dell U2212HM (ale uwaga, ten 22")

PS: I nie złość się na mnie :) Przecież te LG które zaproponowałeś też będą pewnie działać i będą ok. Zależy kto co preferuje.

Skomentuj

Patrzyłem na te Dell'e, ale jakoś mnie nie przekonały. Osobiście skłaniałbym się ku temu 24EA53VQ. Muszę się zastanowić.
                  Dzięki!

PS: Nawet mi to przez myśl nie przeszło!
                  marcinsywala.pl

Skomentuj

Nie na temat...
                    24"? A pomyslec ze nie tak dawno temu 17" baniak byl szczytem marzen

Skomentuj

Nie na temat...
                      te niedawno bylo 10 lat temu za czasów gdy królował windows xp

Skomentuj

Paweł poruszył temat SSHD, a używa ktoś może SSD? Kupiłem sobie 12" VAIO ale dysk w nim to porażka (5400 rpm). I chyba czas zrobić krok w przód. Przy okazji, Pogromco, wykrakałeś mi tą przesiadkę na nowszy system! :P Ale wracając do sedna. Szukam jakiegoś możliwie dobrego SSD 120/128gb w cenie ok. 350zł. Mankament jest tego typu, że ograniczony jestem grubością 7mm i z takim profilem wygrzebałem starszego Samsunga serii 830 i Kingstona V300. Miał może ktoś z nimi do czynienia? Albo w ogóle z SSD? Bo wiadomo, że teoria swoje, a praktyka swoje.

Skomentuj

Warto zasinwestować w ssd, z kompa robi się rakieta Ja mam 64gb ocz i jestem zadowolony

Skomentuj

ja mam OCZ Vector 128gb, tylko nie wiem jaką ma grubość..

Skomentuj

Kingston 2.5'' SSDNow V300 ma 7.0 mm

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                                ja mam OCZ Vector 128gb, tylko nie wiem jaką ma grubość..
                                Według specyfikacji jest low profile 7mm, ale trochę za drogo jednak... ;/

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                                Kingston 2.5'' SSDNow V300 ma 7.0 mm
                                Wiem, pisałem o tym w swoim poście Naczytałem się już testów i recenzji, ale wolałbym usłyszeć opinie kogoś kto ma/miał z nim styczność.

Skomentuj

Samsung ma te niecałe 7 mm a OCZ trochę za gruby bo z 9 mm ale dobry dysk, nie narzekam na żaden.

Skomentuj

arcypol, ocz vector 128gb może i droższy, ale jest wart swej ceny (zresztą poczytaj recenzje na necie.. W tej cenie i pojemności chyba najlepszy)

Skomentuj

Taka dodatkowa informacja odnosnie awaryjnosci dyskow twardych ssd.
                                      From hardware.fr, here are the SSDs failures rates according to a French e-tailer as of May 2013:
                                      Samsung 0,05%
                                      Plextor 0,16%
                                      Intel 0,37%
                                      Crucial 1,12%
                                      Corsair 1,61%
                                      OCZ 6,64% (!)

Mysle ze warto na to zwrocic uwage, z dyskami samsunga nigdy nie mielismy problemow, intele dosyc czesto nam padaly ( a to jak widac dobre dyski) OCZ sami widzicie:)

Skomentuj

Szajsunga dysków szybko nie kupie. Miałem 4 dyski i wszystkie padły przez bady...
                                        marcinsywala.pl

Skomentuj

Bady ale w HDD a nie SSD ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X