Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Talerzyk oczywiście. Nie zmienia to faktu, że jestem zrażony do tej firmy.
    Problemy z gwarancją były niesamowite...
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

840ki to najlepsze mainstremowe ssd dziś . Ich moc przejawia się w " imput operation" na co niewiele osób zwraca uwagę. Prędkość jednoplikowa to tylko chwyt marketingowy. Liczy się ilość operacji we/wy . Nie życzę nikomu zakupu ssd na kontrolerze sandforce , jest on tak obciążony bugami że głowa mała

Skomentuj

Wracając jeszcze to tematu mojego routera, wiec dzis zakupiłem nowy i... nie działa. Zakładam za mam ADSL1(nie jestem do końca pewien) a router ADSL2+ to dlatego?

Skomentuj

nie

Skomentuj

Zamieszczone przez Natalleos Zobacz posta
            840ki to najlepsze mainstremowe ssd dziś.
            Tak, ale te z dopiskiem PRO, zwykła 840 plasuje się niżej niż starsza 830'tka. Warto zwrócić na to uwagę
            http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/...ia_ssd_840_pro
            Łatwo więc ustalić, jak aktualnie wygląda układ sił: SSD 840 Pro - SSD 830 - SSD 840 - licząc od najszybszego.
            Zamieszczone przez Natalleos Zobacz posta
            Nie życzę nikomu zakupu ssd na kontrolerze sandforce , jest on tak obciążony bugami że głowa mała
            Obecnie ogromna większość SSD jest na SandForce 2281, który z wgranym nowym firmware, jest znacznie poprawiony względem poprzedników i nie ma już z nim takich problemów. A przynajmniej tak wynika z recenzji

Co do Samsunga, to chyba jako jedyny ma swój własny kontroler. Gro producentów bazuje na SandForce 2281, a tylko nieliczni na Marvelu. No i wyczytałem, ze nie warto już pakować się w dysk z pamięcią asynchroniczną, a asynchroniczna w połączeniu z SF to już podobno najgorsze z możliwych rozwiązań.

Skomentuj

dodam jeszcze, że to tp-link td-w8941, wpisywałem również samemu:
              ip 192.168.1.2
              maska 255.255.255.0
              brama 192.168.1.1
              dns 213.241.79.38

i nic.. jakieś propozycje co jeszcze można zrobic?

Skomentuj

guczi, połączenie po kablu z komputerem, dostawca netia w annex A ?
                w windzie połączenie sieciowe - pobieranie ip automatycznie
                jakie ustawienia masz ppp0a/0e ?

Skomentuj

tak połaczenie po kablu, dostawca netia anex a, przy automatycznym też nie działało, wydaje mi się, że pp0a bo łącze po tepsie ale nie wiem jak to sprawdzic.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                    Panowie, szybkie pytanie:
                    LG IPS237L 23'' czy LG 24EA53VQ 24''
                    Kupiłem, 24ea53vq. Działam na nim od popołudnia.
                    Pierwsze wrażenia pozytywne. Kolory żywe, kąt widzenia niesamowity, dobry kontrast - generalnie jest ok.

Jedyne co mnie wkurza to bardzo delikatna konstrukcja podstawki z nóżką. Delikatnie się monitor dotknie, a ten jak głupi cały się buja... Na szczęście takich sytuacji będzie mało :)
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez guczi Zobacz posta
                      tak połaczenie po kablu, dostawca netia anex a, przy automatycznym też nie działało, wydaje mi się, że pp0a bo łącze po tepsie ale nie wiem jak to sprawdzic.
                      sprawdź jeszcze raz ten model tplinka to znajdę manual i podpowiem co , gdzie wpisać

Skomentuj

wielkie dzięki za pomoc i dobre chęci, okazało się, że jeszcze sieciówka poszła i po wymianie nowy router działa bez problemu

Skomentuj

Odnośnie SSD. Dzisiaj przyjechał nowy laptop.

SSD 128GB - Plextor M5M PX-128M5M mSATA, drugi 1TB HDD

Start systemu/laptop gotowy do użytkowania po maks 7s :)
                          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Ja też mam monitor LG z matrycą IPS i jestem z niego zadowolony, niby czemu te delle miałyby być lepsze? Dell i tak się zaopatruje w matryce u zewnętrznych producentów, a jeżeli problemem jest nierówne podświetlenie to w tym przedziale cenowym tego się nie uniknie. Poza tym tego nierównego podświetlenia nie odczuwam w ogóle przy normalnej pracy na komputerze.

Pawel. S ja też mam 750 gb scorpio black i jestem względnie zadowolony. Nie rozumiem czemu w ogóle są produkowane dyski 5400rpm >.>

Skomentuj

WD scorpio black chciałem przełożyć do nowego laptopa, ale dowalili naklejkę na obudowie, której nie chcę naruszać, więc został w starym laptopie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                Ja też mam monitor LG z matrycą IPS i jestem z niego zadowolony, niby czemu te delle miałyby być lepsze? Dell i tak się zaopatruje w matryce u zewnętrznych producentów, a jeżeli problemem jest nierówne podświetlenie to w tym przedziale cenowym tego się nie uniknie.
                                W monitorze nie jest ważna matryca tylko elektronika sterująca.
                                Wszyscy biorą ipsy od LG, ale dziwnym trafem tylko NEC i Eizo robią na nich dobre monitory.

Skomentuj

SSD Samsung 830
                                  Zapiernicza aż milo

Skomentuj

panowie, dopiero teraz zabralem sie za pisanie pisma reklamacyjnego. jest jakis znawca ktory moglby mi to sprawdzic?

---------- Post dodany 28.10.2013 o 12:15 ---------- Poprzedni post 27.10.2013 o 13:35 ----------

dysk oddany. zobaczymy co zrobia i w jakim czasie

Skomentuj

Nie chciałby ktoś i5-3230m do lapka ? Bardzo możliwe, że kupuję i7 :)

Skomentuj

Od jakiegoś czasu mam problemy z otwieraniem kilku stron internetowych różnych serwisów.Korzystam z IE8. Czy przyczyną jest konieczność włączenia lub wyłączenia jakiś funkcji w przeglądarce, czy konieczność zainstalowania jakiegoś programu?

Na stronie Parkietu i forum na tej stronie często pojawia się komunikat, że przeglądarka nie może wyświetlić strony. Gdy strona otworzy się normalnie, przy próbie otwarcia na tej samej karcie innej strony jest komunikat, że okno jest zajęte.
                                        Na forum Elektrody niektóre tematy nie otwierają się, strona jest pusta, tak samo ze stroną Bankiera.

Co jest tego przyczyną?
                                        [/url]
                                        [/url
                                        [/url]
                                        [/url
                                        [/url]

Skomentuj

czy w innych przeglądarkach jest tak samo ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X