Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie, mam router Pentagram 6360, u mnie nie ma problemu z połączeniem (XP) w drugim komputerze (Vista) nie mogę sobie poradzić z połćzeniem "System nie może nawiązać połaczenia z siecia". Jest w stanie ktoś pomóc?

---------- Post dodany o 15:51 ---------- Poprzedni post o 15:49 ----------

Dodam że oba komputery widzą sieć.

Skomentuj

A filtrowania ma mac'ach nie masz czasem włączonego?
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

możesz coś więcej gdzie tego szukać?

Skomentuj

Jeśli ktoś Ci ustawiał router to mógł włączyć w konfiguracji routera filtrowanie po adresach MAC. Każda karta ma nie powtarzalny adres MAC. Może być tak ustawione, że router wpuści tylko i wyłącznie komputer z kartą, której adres został wcześniej wpisany. Musiałbyś wbić się na router i zobaczyć jak wygląda jego konfiguracja.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
            Dodam że oba komputery widzą sieć.
            Czyli WiFi? A po kablu próbowałeś?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              Jakaś alternatywa dla tego lapa w cenie do max max max 2kzł?
              Lenowo GG580 i5 3230m 4GB 1TB +8GB SSD AMD Radeon HD8570M 1GB
              http://allegro.pl/lenovo-g580-g500h-...836540593.html
              Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
              nie
              A może jednak to?
              allegro.pl/lenovo-g710-i3-4000m-2x2-4g-4gb-1tb-sshd-gt720-2gb-i3825435689.html

Skomentuj

7Kg ? Nie wiem jakie masz założenia co do laptopa , w jednym i3 , w drugim i5 - 800MHz różnicy
                ale to jest ściema Dysk twardy 1000GB SSHD - możesz go kupić i poprosić o dostarczenie tego dysku w sumie
                grafika na + tego drugiego , nie szukałem większych niż 15,6"
                porównanie grafik
                http://www.game-debate.com/gpu/index...eforce-gt-720m

Skomentuj

Ja tam widzę 3kg, nie 7... :) Ten ma po prostu lepszą rozdziałkę i większy ekran. Chyba tylko dlatego wziąłem ten a nie poprzedni, który pokazywałem. Na razie starczy. Teraz będę potrzebował niewielkiego stacjonara tylko do muzy i filmów, który bezpośrednio podepnę pod tv. Myślę, nad czymś takim...
                  http://www.komputerymarkowe.pl/kompu...tower-c-3.html

Skomentuj

Ja tam widzę 3kg, nie 7... :) Ten ma po prostu lepszą rozdziałkę i większy ekran. Chyba tylko dlatego wziąłem ten a nie poprzedni, który pokazywałem. Na razie starczy. Teraz będę potrzebował niewielkiego stacjonara tylko do muzy i filmów, który bezpośrednio podepnę pod tv. Myślę, nad czymś takim...
                    http://www.komputerymarkowe.pl/kompu...tower-c-3.html
                    Od momentu jak pracuje na 2 laptopach tzw. serii biznesowej to niechałbym juz Laptopa "multimedialnego" tylko ze ja nie gram...

Skomentuj

Jak słuchałem illuminatorów to też nie chciałem nic tańszego budować... :)

Skomentuj

Nie na temat...
                        Waga (z opakowaniem): 7.00 [kg]

i z opisu
                        Nie na temat...
                        Dysk twardy 1000GB SSHD

spoko - Core2 duo do podstawowej pracy ogarnie
                        Last edited by wrotekpoz; 06.01.2014, 21:41.

Skomentuj

A czy istnieje możliwość używania tabletu jako wyswietlacz laptopa? Rozważalem właśnie kiedyś tani zakup czegoś z uszkodzoną matrycą. Przydałoby się w terenie, gdy potrzeba poważniejszego systemu niż Android (bez urazy, ale spróbujcie edytowac na tablecie konkretniejsze dokumenty i arkusze kalkulacyjne). Wiem, że jest aplikacja zdalnego pulpitu, ale preferowałbym bezpośrednie połączenie samego obrazu.

Skomentuj

Jak słuchałem illuminatorów to też nie chciałem nic tańszego budować... :)
                            Tylko ze biznesowego można dostać za 2kzł.

Skomentuj

Ok to podrzuć coś ciekawego, zapłacone jeszcze nie mam i wycofać się z transakcji mogę:)

Skomentuj

Popatrz na HP ProBooki lub EliteBooki. U mnie w firmie wszyscy używają Lenovo T420/430, u mojego wykonawcy wszyscy mają HPki i laptopy nie do zajechania jednak mają słabą multimedialność:)

Jak kupiłeś to go weź i potem napisz tu kilka słów o nim:)

Skomentuj

U mnie w firmie wszyscy mają Lenovo W530. Laptopy też nie do zajechania :)
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                    Lenovo W530
                                    Nie wątpię... W tej cenie powinien być nie do zajechania :)
                                    http://allegro.pl/laptopy-491?string=Lenovo+W530

Skomentuj

Nasze kosztują x2 :) Te z aukcji są w podstawowej konfiguracji.
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        Nasze kosztują x2 :) Te z aukcji są w podstawowej konfiguracji.
                                        Akurat W530 mają chore ceny dla śmiertelnika, ale można wyszukać fajnego "biznesowca" za 2-2,5kzł za 3,5 już można wybierać.

Skomentuj

2kzł to ciężki temat a nie ukrywam, że na dzień dzisiejszy więcej nie chcę wydać.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X