Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ubuntu np masz livecd jak ci wszystko działa to masz opcje dopiero z poziomu pulpitu zainstaluj, więc bezinwazyjnie idzie to sprawdzić

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      Nie wytrzymam!
      I pomyśl sobie Pawle, że ludzie się czują podobnie jak wszystkiego nie czytasz i później o to samo wypytujesz.. :flapper:

Skomentuj

Podaj chipset lub model lapka obadam co sie da zrobić . A wgrałeś stery do SSD ? Często jest do dysku płyta z driverem .

Skomentuj

wszystko jest w temacie

asus K70IO
          sterownikow nie ma!
          sam seagate pisze na swojej stronie ze nie ma czegos takiego jak sterowniki do dysku! sa sterowniki do kontrolera...

---------- Post dodany o 13:07 ---------- Poprzedni post o 10:19 ----------

jednak linuxy sa lepsze - duzo szybciej sie wiesza i w dodatku pokazuje co go boli
          wieczorem wstawie fotki

Skomentuj

Większość ludzi ma ten problem z K70iO . Z tego co doczytałem to posiłkują się nowym biosem . A dyski były różne samsungi cruciale . Ale ogólnie da się odpalić na tym laptopie ssd

Skomentuj

nie ma nowszego biosa jak 220, a ten nic nie daje

Zamieszczone przez Natalleos Zobacz posta
              Większość ludzi ma ten problem z K70iO
              skad masz takie info?
              jak z pewnego zrodla to moze podasz jakis model jaki zadziala na 100%?

Skomentuj

Sprawdzę dokładnie i może znajdzie się uczciwe rozwiązanie

---------- Post dodany 05.10.2013 o 17:48 ---------- Poprzedni post 04.10.2013 o 14:24 ----------

Ten chipset ma bug który powoduje problemy w działaniu SSD na kontrolerze SandForce w . To Ciebie nie dotyczy ale i nie polecam niczego na SF akurat. Nieudolność chipsetu to też nie najlepsza wydajność. Jednak mimo że 100% nie osiągniesz to różnica w działaniu będzie kolosalna . Wiec trzeba szukać ssd na innym kontrolerze . To info na teraz . Szukam dalej rozwiązania tego problemu

---------- Post dodany o 17:56 ---------- Poprzedni post o 17:48 ----------

Stestowany stabilny pewniak chodzący na biosie v220 to Samsung 840 na sterach z czystego update win 7 i zainstalowanym softem z płytki dodawanej do ssd . Problem uważam za rozwiązany .

Skomentuj

Stestowany stabilny pewniak chodzący na biosie v220 to Samsung 840 na sterach z czystego update win 7 i zainstalowanym softem z płytki dodawanej do ssd . Problem uważam za rozwiązany .
                  wielkie dzieki!
                  ale nie zauwazyles ze to nie byl SSD a SSHD :(
                  na SSD mnie nie stac
                  jak mozesz do poniedzialku sprawdzic jaki nowy klasyczny HDD do 250-300zl (watpie zeby mi wymienili na dysk o takiej samej wartosci) bedzie dzialal na moim kompie?

i czy moglbys napisac jakas notatke jako serwisant, jaka moglbym pokazac sprzedawcy?
                  niestety facet robi problemy z wymiana dysku bo "przeciez dziala"

Skomentuj

128 ssd to 340 zł . Jeśli hdd to tylko WD scorpio Black . Wydajność jak desktopowy hdd

---------- Post dodany o 19:37 ---------- Poprzedni post o 19:28 ----------

Jeśli nie minęło 14 dni to odstepujesz od umowy sprzedaży bez podania przyczyny . W innym wypadku kicha nic mu nie zrobisz jak nie będzie miał dobrej woli . Jeśli nie minęło a wiesz że będzie pod górę to informujesz ze będziesz rejestrował AV rozmowę wygłaszasz formułkę odstąpienia i informujesz że nagranie może być urzyte "w sprawie" oraz udostępnione mediom oraz publikowane elektronicznie . Robisz swoje mimo jego protestów , na 99% poskutkuje

Skomentuj

W przypadku, gdy przedmiot został nabyty w tradycyjny sposób, wówczas sklep nie ma prawnego obowiązku przyjęcia towaru w sposób, w jaki jest to przewidziany dla umów zawieranych na odległość, czyli bez podania jakiejkolwiek przyczyny.

- Uwarunkowane to jest przede wszystkim tym, że przed zawarciem umowy sprzedaży mieliśmy możliwość szczegółowego i bezpośredniego zapoznania się z właściwościami produktu, w przeciwieństwie do produktów kupowanych np. za pośrednictwem sklepów internetowych – mówi Kamil Markiewicz. - Oczywiście sklepy dbające o swój wizerunek najczęściej gwarantują nam zwrot gotówki, jeśli oddamy w określonym terminie zakupiony produkt, jednak z reguły jest to dobra wola sklepów, albowiem nie mają one takiego obowiązku prawnego.

Ja bym spróbował "niezgodności towaru z umową" , prędzej to przejdzie, dysk do laptopa u Pawła nie działa , nie ma znaczenia że wg sprzedawcy jest sprawny.

Skomentuj

Jeśli nie minęło 14 dni
                        niestety juz dawno minelo. nie dalo sie wczesniej tego sprawdzic :/

Zamieszczone przez wrotekpoz Zobacz posta
                        Ja bym spróbował "niezgodności towaru z umową"
                        wlasnie o tym mysle. producent zapewnia ze dziala NA KAZDYM LAPTOPIE, a u mnie nie! :p

128 ssd to 340 zł
                        ja ledwo wydalem 300zl na dysk. a kupujac SSD musze jeszcze dokupic tradycyjny dysk bo moj obecny sie sypie!

---------- Post dodany 06.10.2013 o 21:06 ---------- Poprzedni post 05.10.2013 o 20:10 ----------

widac ze ten sprzedawca nie ma pojecia co sprzedaje i na jakie warunki sie godzi. zwroty i reklamacje zglasza sie w miejscu sprzedazy dysku!

Skomentuj

Wracając do dźwiękówki to nabyła dzisiaj gniazda rca :)

http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

po krotkiej wymianie zdan sprzedawca sie doszkolil i przyznal mi racje

musze przygotowac oficjalne pismo i wtedy wysle dysk do dystrybutora

Skomentuj

Tak jak mówię wez WD scorpio Black jest to najszybszy standardowy HDD w tym zakresie cenowym szybszy to juz 1200zl za Trasienta potem te nieszczęsne hybrydy momentus

Skomentuj

Posiadam WD scorpio black 750gb, nie narzekam A ceny spadły, ja swojego kupiłem za jakieś 350-400zł

Skomentuj

A podeslesz na testy czy pojdzie?
                                  Nie usmiecha mi sie wydac tyle w ciemno :/

Skomentuj

Hm. Mam na nim wszystko, a zrzucać ponad 400GB jakoś mi się nie uśmiecha

Na allegro są po 280zł + możesz zwrócić :) + GW na 60miesięcy

Swojego mam od ponad roku. Ani razu nie musiałem robić formatu. Zero problemów z dyskiem i działaniem

Skomentuj

Najpierw musze odzyskac pieniadze

Skomentuj

Panowie mam problem z routerem, a mianowicie podczas ostatniej burzy w tym roku uległ jakiemuś uszkodzeniu (nie ma neta po kablu ale wifi działa). Model to pirelli drg a125g z neti, jak myślicie da się coś z tym jeszcze zrobic?

Skomentuj

Padł modem w routerze, raczej nic z tym nie zrobisz. Ewentualnie mozesz sprawdzic bezpieczniki. Ja spaliłem kilkanaście modemów i routerów przez burze. Najlepsza metoda to odpinać kabel jak burza się zaczyna.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X