Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

za stary jestem na takie fuszki po parę stówek

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
      fuszki po parę stówek
      Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
      Chyba licealista tyle weźmie
      Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
      Nie sądzę żeby 2 strony plus galeria w jakimś darmowym CMS-ie i standardowym szablonie miały kosztować więcej.
      A jednak
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Widziałem już wiele osób naciągniętych na strony za kilka tysięcy złotych a wartych 10 razy mniej. Uświadamiam tylko kolegę że nie trzeba wydawać majątku na dobrą stronę internetową. Wszystko zależy od jego potrzeb i wymagań.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zawsze zastanawiam się, po co taka dyskusja na temat tego, co ile "powinno" kosztować. Towar lub usługa warta jest tyle, ile zainteresowane strony są w stanie na nią wyłożyć, lub za nią sobie policzyć. Jeśli kolega awaria znajdzie człowieka, który zrobi mu to za stówę - to właśnie tyle jest to warte. Jeśli nie znajdzie... cóż, rynek wszystko weryfikuje.

Skomentuj

Często gęsto zdarzało mi się poprawiać strony po osobach, które podejmowały się danego zadania za śmieszne pieniądze aby potem stwierdzić że "dłuższa dłubanina" nie ma sensu.

Jedyne co bym chciał zaznaczyć to to, że najtaniej nie znaczy najlepiej.
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Bez przesady, można zrobić ładny serwis za 300zł , można i za 1500zł :)
              Wszystko zależy od wymagań i od czasu realizacji.

Skomentuj

Rozumiem że taka galeria jak moje oparte na darmowym piwigo które ma pakiet instalacyjny cię nie interesuje. Jest wiele innych darmowych gotowych skryptów galeri internetowych nic tylko poszukać aczkolwiek są one zazwyczaj bezpłatne w celach prywatnych.

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez siwy645 Zobacz posta
                  Jeżeli chodzi o serwer to nie pomogę ale jeżeli chodzi o galerie zdjęć ja korzystam z Piwigo i moge polecić.

U mnie galerie proste bez żadnych udziwnień wyglądają tak:

http://siwy.l2fun.eu/

http://gosiamarcin.l2fun.eu/
                  Gralem 6 lat w l2, poczawszy od C1 - cos mi ta domena swita w glowie i husaria :-)

Skomentuj

Nie na temat...
                    czas wymienic piecyk na uklad podwojny :)

Skomentuj

Kto mi powie, jak to sie dzieje, że po ok 3 minutach bez jakiegokolwiek wydobycia sie dźwięku z komputera, nagle robi sie jakiś brum. tak jak bym dotkną palcem wejście wzmacniacza. Sprawdzone na dwóch końcówkach mocy bez żadnych pre, LM4780 i Uniampie. nerwicy idzie dostać... a po tym jak np puszcze muzykę brum ustaje i ładnie sobie gra, i znowu pałzuje muzykę, a za 3 min brum.

Skomentuj

Ale 3 minuty od uruchomienia kompa ? Czy odtwarzacza ? Sterowniki aktualne ? Na słuchawkach to samo ?

Skomentuj

Dokładnie nie mierzyłem czy 3 min ale to bez znaczenia, jakaś chwile od ostatniego dźwięku, zawsze bardzo podobny czas. Sterowniki oryginalne z płyty

Skomentuj

Spróbuj zaktualizować , wątpię że to oszczędzanie energii, jakiś zimny lut może wchodzić w grę, ruszałeś wtyczką ?

Skomentuj

kabel wyjmuje raz na ruski rok ... chociaż może przy myciu podłogi jakoś. zaktualizuje i zobaczę co to da

Skomentuj

witam

7,5 letni laptop acera zaczyna odmawiać posłuszeństwa, czyli czas na zmiany i emeryture staruszka. Szukam laptopa do prostej obróbki zdjęć z formatu RAW w lightroom, pracy w oprogramowaniu altium. W gry nie gram. Zależy mi na płynnej pracy wymienionych programów. Do kompletu chce zakupić od razu monitor w okolicach 27".

Macie jakieś propozycje ? W pracy masowo używamy lenovo od dwóch lat i chodzą dosyć dobrze.

Skomentuj

Co do obróbki zdjęć RAW to do przyjemnej pracy potrzebujesz mocnego PC nie lepiej stacjonarka ? Najlepiej coś z 16 gb ramu i 8 rdzeniami/wątkami

Skomentuj

No znowu bez przesady. Obecna konfiguracja T2080@1.73GHz/2GB ram/radeon, w miarę sobie radzi tylko przydało by się trochę szybciej i tyle. Stacjonarka odpada, często wymagana mobilność. Dlatego szukam sensownego laptopa i dużego monitora. Na miejscu podłączam monitor i pracuje tylko na nim + jak trzeba, mobilność czyli sam lap.

Skomentuj

To poleciłbym i5 + 8GB ramu minimum i jakaś sensowna karta graficzna

Skomentuj

panowie potrzebuje dysku zew 2,5" do archiwizacji danych+filmy pod projektor i tv. Narazie w testach i moich gustach wygrywa WD ultra Passport cena jest ok 250pln z 3letnia gwarancja. Ma ktos inne propozycje?

Druga sprawa potrzebuje karty graf z wyjsciem na kilka monitorow minimum 3 fajnie jak bylaby na 5, ktos cos moze polecic?

Skomentuj

karta graficzna na pci-e ? kiedyś matrox robił takie karty, ale one są na zwykłe pci

Skomentuj

Czaruję...
                                          X