ja zepsułem już dwie drogie wysokotonówki więc więcej wolę nie ryzykować. :???:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[komputery] temat ogólny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez gregorj Zobacz postaSkoro o kompach to ja zapytuję, potrzebuję poskładać kompa do neta, muzy i filmów. Coś małego i (niestety) tanio. Za jakim absolutnym minimum mam się rozglądać?
Aktualnie używam jeszcze Core2Duo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gregorj Zobacz postaSkoro o kompach to ja zapytuję, potrzebuję poskładać kompa do neta, muzy i filmów. Coś małego i (niestety) tanio. Za jakim absolutnym minimum mam się rozglądać?
Aktualnie używam jeszcze Core2Duo
https://www.aliexpress.com/store/pro...22516fa6pvkmAG
Jest duża szansa, że nie wpadnie na VAT więc zabaweczka za 850zł. Dla pewności lepiej doliczyć 23% + 17zł.
Budowa:
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gregorj Zobacz postaale dalej youtube na pełnym ekrane się dusiDayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Kupiłem młodemu i3 4170 z płytą biostar h81 mITX za nie całe 300zł, dorzuciłem 2x4gb ddr3 (4gb można kupić od 60-70 zł) pozostałości po starym kompie i nawet nfs rivals na minimalnych na grafice z cpu idzie bez zacięć. Przetrzepałem graty i znalazłem zasilacz cooler master 550w (chieftec 400-450W można dorwać za ok 35-50zł) i gtx275 (widziałem już za 70zł) i nfs chodzi na ultra w fhd bez problemu.
Tak że jak się nie śpieszy to można za grosze wyrwać po olx i allegro fajny sprzęt.
Skomentuj
-
Skoro mowa o kompach. Widzieliście ceny płyt na s1155? To jest jakiś obłęd. Płyta mi się spaliła i szukam nowej. Najbardziej budżetowe płyty na h81 jakie były wtedy kosztują teraz tyle samo albo więcej jak nowe...a uszkodzonych ile jest...ogółem to mi się to nie podoba kompletnie. Stanąłem w miejscu i nie wiem jakim tanim kosztem przeskoczyć wyżej niż teraz (xeon na lga771). Nie będę płacił 150-200zł. za jakąś gównianą budżetową płytę na h81 bo to jest śmiechu warte. One tyle nowe kosztowały...Zastanawiam się czy nie lepiej pójść w lga1366. Zestawy procek i płyta można za ~350zł. wyrwać. A czy to z lga 775/771 czy z 1155 czy z 1366 nie ma już żadnych możliwości rozwoju (intel welcome to :/ ). Jakiś pomysł jak wyjść z tej patowej sytuacji? Zastanawiam się czy nie pójść w nowe komponenty i nie kupić maksymalnie taniej płyty na am4 i do tego jakiegoś najtańszego procka na am4. Ale tu znowu ceny pamięci ddr4 są chore...a mam już 8gb ddr3 które bym z chęcią wykorzystał bo z tego co wiem to pamięć jest prawie nowa...Last edited by Oskar29; 15.05.2018, 17:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postas1155
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postah81
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postaAle tu znowu ceny pamięci ddr4 są chore...Last edited by ampli; 15.05.2018, 18:38.
Skomentuj
-
Niestety filmiki YT FHD to większe obciążenie niż NFSU2 etc... Miałem Phenoma II X4 na 3,7Ghz a i tak filmik czasami się zaciął... To jest tak chusteczkowo zoptymalizowane, że masakra. Jak chcesz max płynność, to musisz stawiać na conajmniej i3 8mej generacji, a tak na serio to proponuję pierw wrzucenie C2Q o którym już ktoś wyżej wspominał i nie przejmuj się, że raz na jakiś czas zatnie. :)
Skomentuj
-
Co Wy macie za maszyny że tnie Wam YouTube w 1080p? Mam w kompie Phenoma II X4 965, w jednym lapku mam I5 3320, w drugim core2duo T9600 czy jakoś tak, u ojca Phenom II X3 720, gdzie indziej Athlon II X4. Wszędzie youtube w 1080p chodzi koncertowo.
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Mam do was pytanie ktoś ma może w domku jakiś serwer stream? Szukam jakiegoś pomysłu jak to rozwiązać. Chodzi mi o komputerek przez który będę mógł słuchać muzyki bez pozostawienia włączonego komputera.
Głównie youtube, radio internetowe. Dostęp przez przeglądarkę www. Myślałem o raspberry z dac pod USB.Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
Skomentuj