Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I własnie o to chodzi , jeśli Intel tak zrobi to AMD dostanie zastrzyk klientów a wprowadzona seria Ryzen 3 gen wprowadzi jakiś przełom w wydajności to dopiero będzie coś!
    Podobno ich podstawka ma mieć żywotność do 2020R to tym bardziej ludzie skłonią się do AMD ze względów opłacalności :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
    Jak ja lubię takie dyskusje!
    To tak jak polemiki zwolenników świąt bożego narodzenia ze zwolennikami świąt wielkanocnych albo benzyna vs diesel itp itd
    Nie do końca bo osobiście nie faworyzuje tu ani Intela Ani AMD tylbo przedstawiam Informacje i Fakty na temat jednych i drugich .

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
      I własnie o to chodzi , jeśli Intel tak zrobi to AMD dostanie zastrzyk klientów a wprowadzona seria Ryzen 3 gen wprowadzi jakiś przełom w wydajności to dopiero będzie coś!
      Podobno ich podstawka ma mieć żywotność do 2020R to tym bardziej ludzie skłonią się do AMD ze względów opłacalności :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nie do końca bo osobiście nie faworyzuje tu ani Intela Ani AMD tylbo przedstawiam Informacje i Fakty na temat jednych i drugich .
      Ja też nie faworyzuje nikogo. Z powodu opłacalności (stare xeony są nadal bardzo opłacalne :) ) sam mam starego blaszaka na intelu i nvidii . Możliwe że w najbliższej przyszłości to się zmieni :) .

Skomentuj

Ja mam intela + nvidia i nigdy nie zmienię takiego połączenia, nawet kosztem wydajności. Miałem kiedyś radeona, ten syf pamiętam doskonale i do dzisiaj podnosi mi ciśnienie. Nigdy więcej tych śmieci.

Skomentuj

O bosz.. a ja miałem kiedyś Daewoo Tico. I teraz co, nie mam już kupić koreańskiego auta z powodów uprzedzeń? Czyli KIA Optima będzie pewnie beee. Widzę myślenie na poziomie przedszkolaka.
          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Problemy ze sterownikami u AMD to już przeszłość, od dość dawna w sumie, znacznie częściej muszę przeinstalowywać nvidię w pracy bo coś się dziwnie zachowuje.
            Co prawda tych nvidii jest więcej, ale nie mogę potwierdzić.
            Sam kiedyś mając CF na dwóch 6850, przeklinałem AMD ^^ Mało co na tych działało poprawnie, ale było to lata temu.
            Miałem nigdy nie wracać do AMD, a teraz mam i jestem zadowolony.

Znajomy nie cierpi diesli, ale jak to mówi "takie życie, teraz muszę się wozić autem na gnój", bo odległości tego wymagają.
            Między 8600GT a GTX460 Nvidia tak ssała, że oczy bolały, wsparcie dla 4 monitorów sprowadzili dopiero w serii 600 (AMD miało kilka lat wcześniej wsparcie dla 6 monitorów), GT550Ti dogonił po kilku latach zabytkowego wtedy HD5500, Xbox360 leciał na AMD, PS3 na NV i wiadomo co leżało w grafice, obecna generacja to tylko AMD, jej refresch również, następna zapewne też (bo AMD jako jedyne ma wszystko by robić customowe APU), intel outsourcuje technologię GPU od AMD do swoich procków. No nie ma lekko, tak strasznie to AMD ssie ostatnimi latami, że nic tylko zwijać manatki i sprzedać wszystko nvidii ^^
            Nie dodałem nic o prockach ^^

Skomentuj

Taka moja apsyrakcyjna myśl , gdyby AMD skupiło by swe siły na jednym czyli albo CPU albo GPU myślę że była by potężniejszą firmą niż jest teraz a ich produkty były bardziej dopracowane i lepsze , ale to tylko moje rozmyślania i nie mi to oceniać
              Last edited by kokoelloko; 19.02.2018, 14:39.

Skomentuj

Wydaje mi się że prędzej by upadli .

Skomentuj

Mi też. Ati skupiało się tylko na gpu i jakoś im to nie wychodziło za bardzo...

Skomentuj

AMD to taka sklejka, sekcja CPU i GPU to nie ci sami ludzie, nie są to oddzielne firmy, ale nie jest to też jeden zespół.
                    Trochę starego ATI dalej tam jest zapewne.

Nie widzę dlaczego mieli by rezygnować z czegokolwiek mając wszystko.
                    Przez wtopę intela odzyskali trochę rynku serwerów, fajnymi prockami ruszyli rynek CPU stojący jak słup od 2011 roku, trochę się wykrwawili na HBM ale coś nowego, dzielą i rządzą w sektorze APU (więc konsole mogą jeszcze długo na AMD siedzieć, a jeśli tak to optymalizacja będzie im na rękę, łącznie z supportem Vulkan), wprowadzili nową bibliotekę Vulkan i szyją GPU pod nią.
                    A dobre wsparcie dla OpenCL (które zaprojektowało znienawidzone Apple ^^), daje im srogi udział w kopalniach kryptowalut.

Zresztą Ati też sobie radziło X880GTO to kiedyś był obiekt marzeń, swoją drogą rudą od Ati też fajnie wspominam ^^

Nie chcę tu specjalnie szaleć z chwaleniem AMD, ale będąc mniejsze od niebieskich czy zielonych, robi to co tamci razem wzięci, prawie tak samo dobrze.
                    Cisnąc więcej nowości do swoich produktów, ot tak przy okazji. Bez nich rynek konsol był by na pewno inny, a PC cóż stalibyśmy gdzieś na dualcorach 64bitowych, walczących z ARM ^^znając oszczędną politykę intela.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                      a PC cóż stalibyśmy gdzieś na dualcorach 64bitowych, walczących z ARM ^^znając oszczędną politykę intela.
                      Nie no aż tak to chyba nie :p . Były by też tego plusy :) . Przynajmniej programy korzystały by normalnie z zasobów a nie żrą ram jak głupie i procek na przykład :) .

Skomentuj

Nowe procesory Intela coffee-lake lada chwila

Artykuł :
                        http://antyweb.pl/intel-coffee-lake-h370-b360/
                        http://www.benchmark.pl/aktualnosci/...ffee-lake.html
                        Last edited by kokoelloko; 28.02.2018, 16:46.

Skomentuj

Z taką ceną będą kompletnie nie opłacalne .

Skomentuj

To ceny orientacyjne , jakie będą finalne tego nie wiedzą najstarsi górale

Skomentuj

Nowe jak nowe, to samo co było z deka wyższym zegarem, ceny jakieś dziwne.
                              Same coffe lake są bardzo fajne, tańsze płyty są lepszą wiadomością.

Skomentuj

chyba pora zrobic format po 8 latach
                                jak ja tego nie lubie! :p

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  chyba pora zrobic format po 8 latach
                                  jak ja tego nie lubie! :p
                                  8 lat ??? Toż to wieczność dla systemu :o jesteś chyba nie oficjalnym mistrzem świata w nie formatowaniu systemu hah

Skomentuj

Ja linuxa w ogóle nie formatuje... :lol: . Nie ma potrzeby :) :cool:

Skomentuj

oj nie. zdziwilbys sie ile ludzie nie ruszaja systemu

w sumie gdyby mi sie antywir nie skonczyl i gdybym drugiego nie instalowal to bym nadal nic nie ruszal. a tak to sie popsulo wszystko :/

Skomentuj

Albo poprostu posypał sie z tzw starości , a co dokładnie Ci się porobiło z systemem ? Może jest szansa na reanimację

Skomentuj

wolno chodzi i kilka programow nie dziala
                                          dopiero zgrywam pliki

sam format to nic. ale wgraj te wszystkie programy, skonfigurowac to, wszystkie logowania od nowa... :/

Skomentuj

Czaruję...