Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[komputery] temat ogólny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Skoro nie potrafisz czytać to nawet nie próbuj pisać w moim kierunku. Idź kup zajechanego na maxa golfa 2 za 10 tysięcy, to będzie zakup na twoim poziomie.

Skomentuj

Nie na temat...

Skomentuj

kokoelloko zobacz post https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post513443

Skomentuj

Jeśli chodzi o Twojego posta to pewnie że można dołożyć dysk np zamiast stacji CD/DVD jest wiele odpowiednich adapterów lub jeśli jest opcja w standardzie na drugi dysk to tym bardziej nie widzę problemów , ogólnie to jestem za modyfikacją/dostosowaniem laptopa do swoich potrzeb.

Skomentuj

Chodziło mi post który napisał siewcu z linkiem do aukcji allegro.

Skomentuj

ten dell M6600 spelnie wszystkie moje wymagania
              tylko ze w tej cenie to ja szukalem nowki i dlatego nic nie znajdowalem

Skomentuj

Tego to nie pisałeś A jeśli chodzi o ogólną wydajność sprzętu to zmienia to sporo.

Skomentuj

nie myslalem o sprzecie poleasingowym wiec dlatego takiego nie szukalem
                  ale ma to cyba sens

tylko czy jest sens zmieniac?
                  jedyne co mnie teraz wkurza to powolny dysk...
                  a jak zmienie lapka to zmiana systemu, zmiana oprogramowania (solid works ktorego mam jest tylko na xp :/ )

Skomentuj

Kiedyś w końcu zostaniesz zmuszony do migracji.
                    A myślałeś może nad monitorem zewnętrznym do pracy, bo tak na prawdę to te 17 cali to też mało :)

Skomentuj

w domu tak pracuje
                      zewnetrzny monitor i klawiatura podsietlana na usb

praca z lapkiem na codzien jest bardzo nieergonomiczna :/

Skomentuj

Dlaczego? Ja już tak od chyba 9 lat pracuję i nie ma dyskomfortu Choć czasem brakuje drugiego ekranu, ale ze stacjonarnym byłoby to samo :P Ale stacjonarny będzie, bo maluch się składa... Póki co płyta główna w naprawie, kupiłem uszkodzonego gigabyte'a z97n gaming 5 itx i coś małego wykombinuję, choć trzeba będzie samemu zrobić obudowę
                        Last edited by siewcu; 08.03.2018, 08:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                          Dlaczego?
                          bo pozycja jest nienaturalna
                          klawiatura za wysoko a monitor za nisko
                          przy 2m wzrostu to jeszcze bardziej przeszkadza :p

Skomentuj

Dostałem swojego della i jestem jak na razie zadowolony, jedynie co mnie irytuje to to, że licencji inventora niemożna mieć na dwóch sprzętach...
                            I jeszcze muszę zadzwonić do billa geatsa żeby mi system aktywował

A jeszcze pytanko, czy to normalne że przy podłączonym zasilaczy mam komunikat od baterii 'podłączony nie ładuje" ? przy 37% baterii

Skomentuj

W Dellu którymś funkcyjnym można wyłączyć ładowanie baterii

Skomentuj

Niektóre laptopy tak po prostu mają, że przy około 40-50% baterii i przy podpiętym zasilaczu to, żeby wydłużyć czas baterii to pracują na samym zasilaczu :)
                                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Licencję studencką Inventora można mieć na 2 sprzętach.

Skomentuj

U mnie w Dellu Fn+F2(bateria z piorunem w środku, nie wiem czy w innych będzie ten sam klawisz ale ikona ta sama) i się robi tak:

żadnej informacji nie mam o wciśnięciu.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwoniec
                                      Nie na temat...
                                      Colin2 :thumbup:
                                      Nie działa :( coś mu się stało, ale trochę to stare jak na win 10...

Skomentuj

Laptopy to zło dla pleców i szyi, niestety jest to opinia lekarzy.
                                        Jak ktoś w miarę regularnie ćwiczy na siłce, czy ma pracę dającą jakiś solidniejszy ruch, to nie ma problemu za bardzo.
                                        Ale dla pracowników biurowych, laptop na stanowisku pracy to kalectwo, ogółem chyba jest zapis w kodeksie pracy że stanowisko pracy (tylko) z laptopem jest stanowiskiem pracy krótkotrwałej, do 4 godzin.
                                        Po dodaniu monitora ju jest ok.

Trochę biur obsługiwałem, jak jeszcze mi się chciało działalność helpdeskową prowadzić i te baby przy tych lakach to siedziały pogarbione jak trole.
                                        Swojej żonie po roku z laptopem, powiedziałem że laptopa koniec, kupiłem stację 2 monitory i oświadczyłem że laptopa już w życiu nie dostanie ode mnie, bo nie będę ją po lekarzach woził.
                                        Żona poszła krok dalej i rodzina ma zakaz kupowani jakichkolwiek lapków na prezenty dzieciom ^^

Skomentuj

Nie na temat...
                                          ale zboczenie zawodowe

Skomentuj

Czaruję...
                                          X