Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Drodzy forumowicze, mamy grupe napalonych forumowiczow, ktorzy chca wystawic sie na tegorocznym audio show w warszawie.

nie jestesmy sprzedawcami, czy producentami... ale przeciez audiostereo.pl tez sie wystawia i ich pokoj cieszy sie duza popularnoscia!

tak wiec prosze Was o wyrazenie swojej opinii na ten temat, oraz o zglaszanie sie chetnych do wystawienia sprzetu

koszt wynajecia pokoju DLA NAS to ok 2500zl

ja raczej nic nie wystawie, ale bym sie zajal zrobieniem jakiejs grafiki zeby pokazac ze "amatorski sprzet" zrobiony domowymi sposobami tez potrafi zagrac i ladnie wygladac!

Słuszna idea, nie mam się czym pochwalić ale warto pokazać że się da zrobić coś w domu i gra lepiej niż seryjne.

Skomentuj

Pomysl git, ale chyba w tym roku nie da rady. Za pozno na zbieranie kasy. Mozna sie dopisac do chlopakow z AS, nie beda mieli raczej nic przeciwko.

Skomentuj

Ja raczej też nic ale mogę pomóc klocki nosić , kombi mam to może coś zabiorę
        Na ostatniej edycji nie byłem ale teraz już mam zamiar
        Wiesz może ile jest takich naprawdę aktywnych użytkowników forum ?

Skomentuj

pomysł wypłynąl od grupki osob ktora ma odpowiednie fundusze
          jeszcze ktos sie dopisze, dolozy kilka stowek i zalatwione! :p

za pozno jest na robienie czegos od zera. ale kase zdazymy zebrac w te pare miesiecy

Skomentuj

Jest czas. Jak opinie będą pozytywne to kasa się znajdzie i pokój będzie.
            Do 10.08 musimy mieć jednoznaczną decyzję.
            <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Kurde, gdybym wiedzial wczesniej, to moze by sie udalo cos przygotowac, a tak to jedna wielka niewiadoma :/ ajajajajajj

Skomentuj

Do listopada jest jeszcze trochę czasu by coś przygotować. :) Założe się, że sprzętu ostatecznie będzie więcej niż damy radę zaprezentować.
                <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Fajny pomysł na reklamę serwisu . Dobrze by było jakby wystawić same autorskie sprzęty.

Skomentuj

I już jest cel by surowy MDF nie stał u mnie w pokoju
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

A jaki duży pokój jest za te 2,5 kzł? Bo tam jest parę do wyboru...
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

pewnie te waskie na samym koncu za winda

Skomentuj

No to lipa pokój, usiądzie 6 osób i jest po wszystkim. Fajne pokoje są na górze, na wyremontowanym piętrze.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

oczywiscie to nie potwierdzone info
                            to nie ja zalatwiam pokoj
                            moze zainteresowany sie dowie jaki to dokladnie

Skomentuj

Mam tylko nadzieje, ze to nie bedzie pokój typu "jak skopiowac czyjs projekt"
                              A pojawia sie autorskie projekty pomysłodawców
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeśli projekt z diyaudio, to i tak myślę, że warto, nie?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  Mam tylko nadzieje, ze to nie bedzie pokój typu "jak skopiowac czyjs projekt"
                                  A pojawia sie autorskie projekty pomysłodawców
                                  Znaczy skopiowanie czyjegoś projektu to już nie diy ? ;-)

No chyba, że ma to być tylko wyskocznia dla bardziej zaawansowanych diy-erów do robienia tego komercyjnie, ewentualnie podbudowania własnego ego ;-)
                                  Last edited by gi; 06.08.2015, 12:43.

Skomentuj

Ja tego nie organizuje wiec nie do mnie takie pytanie

Ja poprostu uwazam, ze szarpiąc sie na taki ambitny pomysł trzeba równie ambitnie podejść do tematu

Bo na gotowe kopie mozna sobie w gotowych konstrukcjach popatrzeć
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale AS się na użytkownikach diyaudio nie kończy. Bardzo poważna większość ludzi sprzęt ogląda tylko w MM czy innych takich. Też tak kiedyś miałem. Poszedłem sobie na AS zobaczyć OCB. No i tak się stało że to co mi się podobało to przekraczało mój budżet wielokrotnie. Więc zacząłem szukać opcji, trafiłem tutaj i się zaczęło.
                                      Dla wielu ludzi fakt że coś można samemu jest gigantycznym zaskoczeniem. I zaprezentować coś co robią forumowicze, zaprezentować coś co ktoś wykonał za cenę 500-1000-5000zł a w pokoju obok trzeba dać za podobną jakość odpowiednio o jedno 0 więcej to jest spore odkrycie.
                                      Więc jeśli chcemy promować forum poprzez zaprezentowanie się na wystawie, to bez względu na to czy to kopia projektu czy własny utwór ma sporą wartość poznawczą dla "gości"
                                      Nawet skrzynki w gołym MDFie albo płycie wiórowej a dobrze grające też będą miały spory walor poznawczy, chociaż nie sądzę że ktoś coś takiego przywiezie, bo wstyd. Analogicznie wzmacniacz komp czy dac w pudełku po butach.

A dla użytkowników też wartość poznawcza posłuchać jak grają poszczególne projekty z forum. Ile forumowych konstrukcji słyszeliście? 1? 2? 5? Np ja tylko tę co mam ją w domu. A pozostałe kilkadziesiąt?

P.S. Np podłogówek Ravena to ja chętnie i w tej białej wiórowce posłucham. Lepszej okazji dla mnie raczej nie będzie.
                                      Last edited by Micwoj; 06.08.2015, 14:31.

Skomentuj

Podejrzewam ze ta wiorowka bedzie 3x lepiej wygladac niz okleina drewnopodobna

Skomentuj

Czaruję...
                                        X