Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

1. dolphin123 - lampiak 12B4A SE - jak zdążę skończyć.. :)

Skomentuj

Witam Kolegów . Tomasz Janiszewski z Kominek , byłem na AS 2014 jako wystawca , super impreza , poznałem dużo pozytywnych ludzi . Niestety większość wystawców robi polowanie na siwego :) . jestem całkowicie za zasadami jakie padły tu w poście , uczciwość współpraca wsparcie dyskusje . Bardzo chętnie pokazałbym wzmacniacz OTL na diabłach w układzie Circlotron http://cytryniarz74.blogspot.com/201...att-4-ohm.html
      mam też źródło DAC z lampowym stopniem wyjściowym autorskie Kolumny .
      Pozdrawiam Tomasz

Skomentuj

Jakież to kolumny ?

Skomentuj

jedne z wielu http://cytryniarz74.blogspot.com/201...oj-sprzet.html

Skomentuj

Hmm , dysponujesz pomiarami ? Czym jest wewnętrzna membrana pasywna ?

Skomentuj

Propozycja pokazania własnych projektów jest kierowana do aktywnych użytkowników forum DIYaudio.

Skomentuj

Dokładnie. Czekam na propozycje aktywnych mniej lub bardziej użytkowników naszego forum.
                Nie chciałbym, żeby pierwsza Nasza wystawa była później pomówiona o komercję na wzgląd choćby, że kolega Citrone był rok temu wystawcą.
                <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Wydaje mi się ze powinna być też jakaś wstepna selekcja zgłaszanych projektów :-). Żeby chłopaki nie wyskoczyli z jakimś pazdzirzem poskrecanym wkretami do regipsu :-)
                  Last edited by góras; 07.08.2015, 22:24.

Skomentuj

Jesli sje wyrobie to moglbym pokazac moje TLki nad ktorymi pracuje
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez góras Zobacz posta
                      Wydaje mi się ze powinna być też jakaś wstepna selekcja zgłaszanych projektów :-). Żeby chłopaki nie wyskoczyli z jakimś pazdzirzem poskrecanym wkretami do regipsu :-)
                      Są różne sposoby promowania diy, elektronika na desce, czy kolumny w stanie surowym to jeden z nich. Można pokazywać dopieszczone rzeczy, ale można też wystawić tak, jak to często wygląda. Najważniejsze, żeby sprzęt był bezpieczny, nie raził prądem itp. reszta, to kwestia filozofii.

Panowie, zegar tyka coraz szybciej...

Skomentuj

Ja bym proponowal cos takiego "golego "tez zabrać, zeby pokazac jak powstaje cos takiego, albo wzmacniacz na pajaku przykryć szklanym kloszem

Skomentuj

Wygląd ważna rzecz ale nieraz jest tak -a wiem to po swoim przykładzie - że goły mdf też potrafi niejednego zaskoczyć. Więc aż tak mocno bym się nie czepiał o wygląd a o bezpieczeństwo i dobry dźwięk. Mam nadzieję że w tym roku będę miał okazję się tam pojawić.

Skomentuj

Jak dobrze pójdzie to podrzucę do pokoju monitory, które robię dla sąsiada na SB Satori 16 cm i CSS od Pharoha :)
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

1. Wzmacniacz lampowy SE GM70
                              2. Wzmacniacz lampowy SE 6C4C
                              3. Wzmacniacz lampowy PP PCL86
                              4. Wzmacniacz lampowy PP EL34 ( w trakcie prac)
                              5. Lampucera maxi + preamp lampowy

Moge zaproponowac swoje uklady. Jak wroce z wakacji, bede odpisywal na pytania jesli sie pojawia.
                              Last edited by MariuszElektro; 10.08.2015, 21:05.

Skomentuj

Kurde, same lampy. To moze Saby greencone w desce przywioze :P

Skomentuj

Bedzie milo :)

Skomentuj

Jak dobrze pojdzie to moze wkońcu złożę wzmacniacz wg Borysa, jeden z pierwszych hd50( bg4 czy 5). Chyba nikt go nie składa wiec bedzie do porównania jak znalazł :)

Skomentuj

Ja mogę zaproponować swoje aktywki, jeśli macie w ogóle ochotę je "osłuchać".
                                      http://diyaudio.pl/showthread.php/20...i-Seas-29TAF-W

Skomentuj

1. dolphin123 - lampiak 12B4A SE - jak zdąży :)
                                        2. Hermes - kolumny w TL jak się wyrobi
                                        3. LuSzTi - Monitory Satori 16 + CSS
                                        4. MariuszElektro - Wzmacniacz lampowy SE GM70, SE 6C4C, PP PCL86, PP EL34 +Lampucera maxi + preamp lampowy
                                        5. _NATAN_5064 - Wzmacniacz wg Borysa hd50
                                        6. mbar - kolumny aktywne Tonsil + Seas
                                        7. marian - kolumny 3 way ala Wilson Audio Sophia 3
                                        8.
                                        9.
                                        10.

Podsumowałem ostatnie wpisy aby nic nie uciekło. Jak kogoś pominąłem lub coś przekręciłem to piszcie na pw - zrobię edycje.

PANOWIE I PANIE (jak jakieś mamy w stadzie) - oficjalnie od dziś mamy rezerwację na pokój DIYAUDIO.PL na tegorocznej imprezie Audio Show 2015.
                                        Kilka minut temu dostałem potwierdzenie. Mamy sporo czasu by wszystko ustalić jednak to już jest pewne, że tam będziemy :)
                                        Nasz pokój najprawdopodobniej będzie obok pokoju DIY Audiostereo, więc będziemy mieli kolegów blisko siebie oraz wsparcie.
                                        Last edited by gokar83; 11.08.2015, 21:34.
                                        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Można by zrobić taki ala fotoreportaż i puścić na tablecie pokaz slajdów, żeby pokazać jak powstaje coś od podstaw. kolumny wzmacniacz albo nawet PCB, pewnie nie każdy wie że takie rzeczy można "at home"

Nie na temat...
                                          Może poratują jakimś 'kablem dobrym', bo na tym forum to jeszcze nie widziałem takiego
                                          Last edited by _NATAN_5064; 11.08.2015, 21:24.

Skomentuj

Czaruję...