Pomysl bardzo fajny. Tym bardziej ze po zamknieciu czesci oficjalnej jeszcze wiele pokoi gra do rana i mozna sobie w spokoju posluchac i porozmawiac.
Trzeba namowic Borysa zeby przywiozl VSHA :)
Warto tez moze zrobic liste sponsorow co by potem na pokoj starczylo. Osobiscie tez sie chetnie doloze
PANOWIE I PANIE (jak jakieś mamy w stadzie) - oficjalnie od dziś mamy rezerwację na pokój DIYAUDIO.PL na tegorocznej imprezie Audio Show 2015.
Kilka minut temu dostałem potwierdzenie. Mamy sporo czasu by wszystko ustalić jednak to już jest pewne, że tam będziemy
Nasz pokój najprawdopodobniej będzie obok pokoju DIY Audiostereo, więc będziemy mieli kolegów blisko siebie oraz wsparcie.
Czy ktoś coś więcej może napisać na temat organizatora, pomysłodawcy i pokrycia kosztów pokoju?
Pomysł wyszedł od grupy zapalonych forumowiczów co napisał Paweł S w pierwszym poście.
Ta grupa to chwilowo ja i MariuszElektro i marian. Pomysł nie jest od wczoraj bo podczas ostatniego Audio Show snuliśmy takie plany przy piwku, że zabawa byłaby lepsza gdybyśmy mieli pokój jak koledzy z Audiostereo.
Pytasz o organizację. Chwilowo sam organizuje, czyli rezerwacje. Pomysł na ten topik z pomocą Pawła. Palton bardzo pomaga i wspiera nasz mały projekt.
Fundusze. Tu jest temat otwarty. Liczę na forumową składkę. Wspólnie się bawimy, pijemy, słuchamy i płacimy. Wiadomo, że nie każdy może się dorzucić ale nikt nie chce nikogo za to rozliczać. Zrzutka dobrowolna. W pierwszym poście Paweł napisał, że fundusze się znajdą. Tu potwierdzam, że nawet jak składka będzie mniejsza to fundusze się znajdą.
Od początku piszę, że robimy to for fun. Bywały tematy o rozruszaniu forum itd. Taka impreza to najlepsza opcja i okazja.
Pamiętajcie, że jeśli chodzi o monitory (które miały by grać), to trzeba mieć je na czym postawić.
Pogadamy z Paltonem i wszystkiego się dowiemy co znajduje się na stanie w pokojach.
Pamiętajcie, że jeśli chodzi o monitory (które miały by grać), to trzeba mieć je na czym postawić.
Pogadamy z Paltonem i wszystkiego się dowiemy co znajduje się na stanie w pokojach.
co się znajduje?? Krzesła kanapa itp standartowe wyp. pokoju hotelowego.
Marian, Tomek był i widział c i jak. Typowe meble hotelowe, nic więcej. Standy należy zabrać, mam trochę znajomości i może udało by się gdzieś coś pożyczyć od któregoś dystrybutora, ale nie zagwarantuję tego. Zobaczymy kto się zgłosi na audiostereo (póki co, nie ma tego wiele), można by się jakoś dogadać. U nas grałyby podłogówki, to standy szły by do Was i odwrotnie. Stoliki jakieś by też się przydały, przynajmniej jeden na pokój. Lepiej nawet dwa-trzy, żeby wyeksponować sprzęt który akurat nie gra.
Mogę potwierdzić rezerwację dwóch pokoi na wystawie. To już pewna sprawa.
Pozdrawiam
25 metrów kwadrat o ile nic się nie zmieni :)
Generalnie to powoli musimy o wszystko zadbać. Jakieś ustroje też mile widziane. Kable, źródła, podstawki, stoliki... Musimy przyjąć, że wchodzimy do pokoju hotelowego i zamieniany go w pokój odsłuchowy od A do Z.
Koszulki\koszule z nadrukiem DIYAudio, na pw padł od mariana pomysł cukierków z nadrukiem DIYAudio, jakieś eleganckie plakietki dla nas czy pod sprzęt. Małe wizytówki dla gości z samym adresem naszego forum... Jest tego sporo więcej do załatwienia i uzgodnienia, jednak nie wszystko na raz bo zrobi się bałagan.
Skupmy się w tej chwili na sprzęcie pierwszolinijnym a z biegiem czasu będą się pojawiały wątki poboczne z tzw szczegółami.
Mam jeszcze jedną niespodziankę ale zostawię ją na koniec
nie bral bym tego co jest w pokoju za wyznacznik. Raczej wolałbym przyjąć wersję, że nic tam nie ma i trzeba wszystko przywieść itp. O ile krzesła nie były by pewnie problemem to wszystkiego innego nie ma!!!!! No chyba, że chcecie stawiać swoje piękne sprzęty na starym stoliku hotelowym który wygląda jak by pies go.... i ma wymiary 1000x800mm.. Powiem tak... Miejscowe chłopaki mają w domach lepsze i może by użyczyli itp.
Jeżeli chodzi o kable, konektory itp wiązki... wg. mnie jak najmniej co to znaczy dla mnie??? Po dwie pary z każdego rodzaju.. bo potem widać za tym stolikiem hotelowym istne spagetti...
Co sądze o ilości kolumn i wzmacaniczy...??? Po trzy/cztery komplety a reszta jako wystawa... Dlaczego??? Zamieszania jakie następuje przy zamianie sprzętu to istne "szaleństwo",,, nie raz mialem serce w gardle....
25m2...?? Odlicz z tego1/3 na sprzęt itp który będzie grał + odsunięcie od sprzętu jako osoba słuchająca.. Wiele nie zostaje a to co nie będzie grać gdzieś musi stać. Osobiście denerwowało mnie gdy wchodziłem do pokoi i jedyne co mogłem to tylko stanąć bo nie była gdzie spocząć... nie dlatego, że tyle ludzi było tylko było b.mało miejsc siedzących.
Proponuje wytypować 2-3 max 4 komplety kolumn ktore beda grały
Do tego tyle samo kompletów wzmacniaczy
Dlaczego?
Bo nie bedzie wystarczajaco czasu na kombinowanie i zmiany
Pokompletowac to jakos z głowa - mała lampa - mało pradozerne kolumny
Mocne wieksze kolumny - mocniejszy tranzystor
Skomentuj