Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moje kolumny odpadaja
    Tak jak posłałem juz wczesniej
    Nie dam rady... za duzo innej roboty :(
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jesli uda mi sie przyjechac, to moge zabrac dwa duze panele akustyczne ( jak bedziecie potrzebowac ).

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        jak bedziecie potrzebowac
        Raczej będziemy.
        Ja mam tylko 3 sztuki, 60x120cm, grubość 10cm.

Skomentuj

Niestety moj wzmacniacz odpada, bo bede tylko w niedzielę jesli w ogóle :(

Skomentuj

1. MariuszElektro - Wzmacniacze lampowe SE GM70, SE 6C4C, PP PCL86, PP EL34, Lampucera maxi, preamp lampowy, niespodzianka
            2. marian - kolumny 2.2 ala Wilson Audio Sophia 3(Wavecor + SBacoustic + STX), Sony CDP-XE220, absorbery
            3. mbar - kolumny aktywne Tonsil + Seas, przedwzmacniacz TA-E1000ESD
            4. Pteterycz - monitory (Usher + HDS), standy (99%, standy w trakcie budowy)
            5. Hermes - kolumny w TL (Seas + Morel) (99%, są w trakcie budowy)
            6. Gokar - Pioneera HM72 (jako odtwarzacz płyt i plików)
            Last edited by marian; 20.10.2015, 16:31.

Skomentuj

Tak, wciąż się waham, nie wiem czy będę w stanie dowieść wszystko, bo będzie to wzmacniacz, ale jest to sama końcówka mocy.
              I nie wiem czy będę w stanie szarpnąć i do tego przedwzmacniacz Pga2311+B1 mesmerize.
              Jak wezmę samą końcówkę to czy nie będzie problemu z regulacją głośności dla was? Bo widzę Lampucera maxi z preamp lampowy jak się domyślam.
              Tak będę jechał pks-em :)
              1. MariuszElektro - Wzmacniacze lampowe SE GM70, SE 6C4C, PP PCL86, PP EL34, Lampucera maxi, preamp lampowy, niespodzianka
              2. marian - kolumny 2.2 ala Wilson Audio Sophia 3(Wavecor + SBacoustic + STX), Sony CDP-XE220, absorbery
              7. Meteo - "Goldmind" Klon Goldmunda9 (końcówka mocy), może przedwzmacniacz Pga2311+B1 Mesmerize (Pga Chiński hehe :)

Skomentuj

poprawili nazwe naszego pokoju :thumbsup:
                ale nadal nie wiem gdzie on jest :p

- - - - - aktualizacja - - - - -

gokar, mozesz poprosic o duze logo audio video show?
                chce to wrzucic na koszulke

Skomentuj

O logo poproszę :)

Nazwa pokoju na stronie jest zmieniona. Oficjalnie jesteśmy już na wystawie jako DIYaudio.pl. Wg informacji będzie to jednak 1 pietro. Na przeciwko będzie Audiostereo. Obok kilka ciekawych firm co już zostało zauważone. Długo to trawo ale niestety jest to już gorący czas dla ludzi którzy stoją wyżej i wszystko organizują. Ten rok jest naszym pierwszym więc w pewnym sensie przecieramy szlaki i zarazem zdobywamy kontakty by za rok zrobić kilka rzeczy szybciej lub bezpośrednio.

Zmierzam do tego, że przewodnik już poszedł i tam nasz pokój jest nazwany audiostereo/DIY - tego już nie zmienimy ale to nic nie zmienia. Na wystawie, na stronie, będzie widniało nasze logo. No i koszulki dziewczyn też już są z logo DIYaudio.pl więc tak łatwo o nas nikt nie zapomni :)
                  <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    poprawili nazwe naszego pokoju
                    ale nadal nie wiem gdzie on jest
                    Ja nadal nie widzę diyaudio pod poniższym linkiem...
                    http://www.audioshow.pl/dfVs,lista_wystawcow.html

Na mapach jest diyaudio:
                    http://www.audioshow.pl/aD0c,mapa_wystawy.html
                    Tyle, że nie ma zaznaczone na mapie pokoju nr 103.. :)
                    Last edited by dolphin123; 22.10.2015, 15:54.

Skomentuj

Wszystkie błędy są nie z naszej winy.
                      Co zrobisz jak nic nie zrobisz... teraz można jedynie czekać aż ktoś to poprawi.
                      Niestety niektórych rzeczy się już nie da.

Skomentuj

Teraz naszym profesjonalizmem musimy sprawić by nas ludzie zapamiętali, a za rok będzie wszytko dobrze :)
                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Tyle, że nie ma zaznaczone na mapie pokoju nr 103..
                          Ktoś nieprzytomny te mapki robił, jak widać są dwa pokoje 115 :)

Skomentuj

To mozna domagać sie rekompensaty :)
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, posiadam Klon E450 - nie przydała by się w pokoju, jedna końcówka o której tak dużo się mówi?
                              Jeden tylko problem - transport, mam autko ale czy będzie gdzie zaparkować, lekkie toto nie jest..

Skomentuj

Z olbrzymią chęcią bym posłuchał tego wzmaka wzorowanego na accu E450!

Zaparkować zawsze jest gdzie. Jeśli nie chcesz targać tego przez pół Warszawy to podbijasz pod hotel ktoś z obsługi przejmuje wzmaka a ty szukasz w razie czego miejsca. Poza tym zawsze można coś na spontanie wymyślić, ale taki problem to nie problem :)
                                Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

OK, to w takim wypadku, jeśli nic się nie zmieni, będę miał klona do pokoju DIY.
                                  Panowie, można jakiś nr. tel. na priv. co by się dogadać by ktoś przejął ode mnie sprzęt jak przywiozę klocka?

Skomentuj

Poszło info na PW

7. Meteo - "Goldmind" Klon Goldmunda9 (końcówka mocy), może przedwzmacniacz Pga2311+B1 Mesmerize
                                    8. mato_22 - "klon" Accuphase e-450
                                    Last edited by Pawel074; 23.10.2015, 23:34.

Skomentuj

Dobra Panowie mamy 2 tygodnie, czego będzie nam jeszcze brakować??
                                      Wiem że na pewno będę musiał zbudować jakieś DIY pudło transportowe z kółkami do wzmacniacza i pre
                                      Pójdzie do "Inne DIY" heheh
                                      Ekrany akustyczne, półki na sprzęt?
                                      Śmiechem, można by było zrobić szybki regał na płytach wiórowych + śruby gwintowane metrowe z nakrętkami i podkładkami.
                                      Z tego ci widzę standy będą jedne, płyty by się też przydały skoro są odtwarzacze cd.

Skomentuj

Ustroje akustyczne mile widziane, jakiekolwiek, byle by wyglądały jakoś.
                                        Ja będę miał 3 czarne absorbery 60x120cm.

Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
                                        Śmiechem, można by było zrobić szybki regał na płytach wiórowych + śruby gwintowane metrowe z nakrętkami i podkładkami.
                                        Takiego czegoś nie będziemy pokazywać, prędzej wstawił bym komody z Sobieskiego i drżał o nie 3 dni (bo za uszkodzony wystrój pokoju się płaci), niż wstawił płyty wiórowe poskręcane na pręty.
                                        To pokój DIY, ok, ale bez przesady.

Płyty niech każdy weźmie ze sobą jak ma jakieś ciekawe ( oczywiscie takie które najlepiej grają na przywiezionym sprzęcie), rozłoży się je przed sprzętem i tyle.

Skomentuj

Zamieszczone przez Meteo Zobacz posta
                                          Z tego ci widzę standy będą jedne, płyty by się też przydały skoro są odtwarzacze cd.
                                          Będę miał małe (ok. 40 cm wysokości) podstawki pod kolumny, bo standami tego nie nazwę :) To jest coś w stylu podstawek, jakie kiedyś Tonsil dawał do Mildtonów.
                                          A płyty jak wyżej -- niech każdy parę sztuk weźmie ze sobą.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X