Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
    Raczej w pokoju AS bym potyrał oszołomów.
    wbrew pozorom, tak duzo ich tam nie znajdziesz :p
    wiekszosc z wystawiajacych sie jest normalnych

Skomentuj

Minęło trochę czasu więc wrzucam podsumowanie i kilka aktualnych informacji.

Lista sprzętów:

1. dolphin123 - lampiak 12B4A SE
      2. Hermes - kolumny w TL
      3. lklukasz - seas excel i dynaudio w monitorze
      4. MariuszElektro - Wzmacniacz lampowy SE GM70, SE 6C4C, PP PCL86, PP EL34 +Lampucera maxi + preamp lampowy
      5. _NATAN_5064 - Wzmacniacz wg Borysa hd50
      6. mbar - kolumny aktywne Tonsil + Seas
      7. marian - kolumny 3 way ala Wilson Audio Sophia 3
      8. Petrycz - monitory Usher + HDS + standy

Jak coś się komuś zmieniło i wie, że nie dojedzie to dajcie znać. Cały czas lista otwarta więc zapraszam do wpisów - może ktoś coś jeszcze ma fajnego do pokazania i posłuchania.
      Mile widziane stendy oraz stoliki RTV. Na tą chwilę mamy 1 stolik i 1 parę stendów, więc za mało.

Na pw mam kilka opcji źródeł. Do tej pory są to odtwarzacze cd. Dobrze jak byśmy mieli oprócz klasycznego rozwiązania też coś co odtwarza pliki, przy czym laptopa uznałbym za ostateczność.

Finanse na moim koncie wciąż idą do góry. Na obecną chwilę mamy już uzbierane 585 zł więc jest już całkiem sporo. Przypominam, że zbieramy do 1000 zł czyli już idziemy z górki. Idziemy w dobrym tempie więc myślę, że do wystawy spokojnie uzbieramy docelową sumę.
      Dla ułatwienia by nie wertować stron w tył:

Karol Gackowski
      Wyzwolenia 96/24
      85-790 Bydgoszcz
      89 1090 1072 0000 0001 0384 9628

W tytule dajcie Pokój AS i NIK z forum

Przypominam o niespodziance w pokoju dla forumowiczów :) najlepsze jednak zostawiam na koniec czyli na listopad.
      <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Ja dodam, że zamierzam wykonać ustroje akustyczne (absorbery).
        Niestety nie wiem czy znajdę na nie czas, ponieważ najpierw muszę dokończyć kolumny które na stan dzisiejszy są jeszcze w stanie surowym.
        Ustroje się przydadzą, więc będę się spinał z robotą.

Skomentuj

ja mam w planach cos pokazac... ale nie wiem czy sie uda

tak wiec najwyzej wezme TV zeby pokazac w tle nasze dziela

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Ja dodam, że zamierzam wykonać ustroje akustyczne (absorbery).
            Niestety nie wiem czy znajdę na nie czas, ponieważ najpierw muszę dokończyć kolumny które na stan dzisiejszy są jeszcze w stanie surowym.
            Ustroje się przydadzą, więc będę się spinał z robotą.
            a na czym robisz? co teraz jest popularne, PT80?

Skomentuj

Tak, PT80 jest najpopularniejsze.
              Ja jeszcze nie wiem na jakiej wełnie będę robił (może przerobie te co mam teraz, a w środku mam Rockwoola).

Skomentuj

W ktorys dzień imprezy jest najwięcej atrakcji ? W sobote akurat nie bede mógł byc więc zostaje piatek lub niedziela..

Skomentuj

Piątek jest krótki, chyba od 16. Więc zostaje Ci niedziela :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                    W sobote akurat nie bede mógł byc...
                    Akurat w sobotę jest najwięcej ludzi.
                    Jeśli chodzi o atrakcje to w każdym dniu coś się dzieje, a nawet są koncerty znanych artystów (niestety zazwyczaj w soboty).

Skomentuj

No faktycznie,.. na piątek nie ma co sie fatygowac.. Jasna sytuacja, zostaje mi niedziela, dzięki

Skomentuj

Mogę zaproponować moje 3-way na bazie Contrivy. Są ciężkie ale przystosowane do transportu.
                        Pozdrawiam

Skomentuj

Okres wakacyjny był dla mnie odpoczynkiem od audio...Wracam na forum i czytam o pokoju na AS 2015 - fajnie! Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to się pojawię - sam, bądź w towarzystwie sprzętu. Zobaczymy....

Poza tym trzeba posłuchać Wilson Audio Sophia 3 - (trzymam kciuki za efekt końcowy)

Skomentuj

koledzy gdzie będziecie spać ?
                            zastanawiam się czy wziąć pokój w Sobieskim czy w 1/3 tańszym Campanile? jednak w Sobieskim można się po zamknięciu wystawy wkręcić w after party i prywatne sesje odsłuchowe:)

Skomentuj

Jeśli już będzie jakieś afterparty, to tylko krótko.
                              Po całym dniu w tym pokoju będziemy mieli dość "odsłuchów".

Nie na temat...
                              Co do noclegu, to proponowałem założenie oddzielnego tematu w tej sprawie.
                              I tak musi być jakiś inny wątek aby po AS można było w nim pisać swoje wywody na jego temat.

Last edited by marian; 30.09.2015, 16:44.

Skomentuj

dolozylem cos od siebie
                                wiecej w tym miesiacu nie moge dac :(

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Jeśli już będzie jakieś afterparty, to tylko krótko.
                                  Po całym dniu w tym pokoju będziemy mieli dość "odsłuchów".

[/OFFTOPIC]
                                  rok temu w coniektórych pokojach afterparty do 2 w nocy było:)
                                  a btw kto śpi w pokoju ze sprzętem?

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
                                    a btw kto śpi w pokoju ze sprzętem?
                                    Pewnie Marian :lol:

Skomentuj

After party najlepiej jak by było po za pokojem w sobieskim np na mieście w jakimś klubie/pubie nawet są takie plany po stronie audiostereo. Chyba, że krótko w pokoju w hotelu. Panowie - dwa lata z rzędu byłem na AS i różnych after party i wierzcie mi, że nie chciałbym rano w sobotę czy w niedzielę potykać się o butelki lub dwie godziny sprzątać bo niestety tak to wygląda nawet przy pełnej kulturce.
                                      Chcemy jako forum DIY AUDIO pokazać się z dobrej strony więc podejdzmy do tego poważnie i rzetelnie. Impreza pójdzie w eter więc nie wbijajmy w 20 osób do pokoju 25 metrów kwadrat by zaszaleć wypić a potem jeden na drugim przekimać.
                                      Organizatorzy będą mieli tam opcje spania.
                                      Temat noclegów w Warszawie to oddzielny temat. W drugim temacie o AS powinna pojawić się lista osób chętnych na nocleg spoza Warszawy. Policzymy i zrobimy rezerwacje np w emce jak każdego roku - no chyba, że osoby same się zorganizują i znajdą dla siebie lepszą lokalizację.
                                      Last edited by gokar83; 02.10.2015, 00:28.
                                      <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                                        After party najlepiej jak by było po za pokojem w sobieskim np na mieście w jakimś klubie/pubie nawet są takie plany po stronie audiostereo. Chyba, że krótko w pokoju w hotelu. Panowie - dwa lata z rzędu byłem na AS i różnych after party i wierzcie mi, że nie chciałbym rano w sobotę czy w niedzielę potykać się o butelki lub dwie godziny sprzątać bo niestety tak to wygląda nawet przy pełnej kulturce.
                                        Chcemy jako forum DIY AUDIO pokazać się z dobrej strony więc podejdzmy do tego poważnie i rzetelnie. Impreza pójdzie w eter więc nie wbijajmy w 20 osób do pokoju 25 metrów kwadrat by zaszaleć wypić a potem jeden na drugim przekimać.
                                        Organizatorzy będą mieli tam opcje spania.
                                        Temat noclegów w Warszawie to oddzielny temat. W drugim temacie o AS powinna pojawić się lista osób chętnych na nocleg spoza Warszawy. Policzymy i zrobimy rezerwacje np w emce jak każdego roku - no chyba, że osoby same się zorganizują i znajdą dla siebie lepszą lokalizację.
                                        masz rację. proszę modera o usunięcie mojego wpisu o afterze

Skomentuj

Ale strona AS to bryndza. Lista wystawców, mapa pokoi na razie z 2014.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X