Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie ważne i tak się dołożę, jak nawet bym nic nie wystawiał, jak w tamtym roku na as na innym forum :)
    Pasja, to co nas łączy :) (lubię te hobby)

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
      Kable będą wykonane specjalnie na tą imprezę w sporej ilości, więc o to się nie martwmy.
      Czy to bedzie jakiegos rodzaju promocja?
      Co to za kable i kto je bedzie robił?
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Marian zrobi kable. Promocja żadna. Po prostu kable będą zrobione a nie kupione. W końcu to bedzie pokój diy :)
        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

A jak nie będą grały?
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To pożyczy się z jakiegoś pokoju wygrzewacz do kabli :thumbsup:

Skomentuj

Trzeba papier toaletowy zabrac na podstawki :)
              I lodówkę przenośna
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wygrzewacz... W sumie to lepiej tą lodówkę lub ciekły azot :)

Skomentuj

A tak wygrzewa kable moj kolega :)
                  Sorki Tomek ale to musiało ujrzeć światło dzienne

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                    Ale ręka Twoja.

Przynajmniej zegarek.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      A tak wygrzewa kable moj kolega
                      Niewazne jak, wazne ze dziala :P

Skomentuj

to już przesada, wytłumaczyłeś koledze?
                        właśnie na przekór wszystkim pokojom "audiofilskim" powinniśmy mieć kolumny podłączone byle jaki drutami, żeby pokazać "audiofilom" że to też może zagrać!
                        Last edited by djrobo; 20.08.2015, 08:57.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          A tak wygrzewa kable moj kolega
                          Prawdę mówiąc to jest nic bo w amatorsko można zbudować sobie wszystko i mamy na to przyzwolenie. Ale co powiecie na to, że na "mojej" uczelni niedawno tematem pracy inżynierskiej był właśnie wygrzewacz kabli audio ! Dodam temat zaproponowany przez prowadzącego a nie studenta.. No jeżeli ludzie zajmujący sie nauką wierzą w takie rzeczy to ja już nie wiem co o tym myśleć.. :unsure:

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
                            właśnie na przekór wszystkim pokojom "audiofilskim" powinniśmy mieć kolumny podłączone byle jaki drutami, żeby pokazać "audiofilom" że to też może zagrać!
                            Takie też będą.

Skomentuj

Jakby przez kable przepuścić kilka dobrych A, to by się zagrzały

Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
                              to już przesada, wytłumaczyłeś koledze?
                              Może za pomocą YDYp ?
                              Last edited by piglet11; 20.08.2015, 10:44.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                Ale co powiecie na to, że na "mojej" uczelni niedawno tematem pracy inżynierskiej był właśnie wygrzewacz kabli audio ! Dodam temat zaproponowany przez prowadzącego a nie studenta.. No jeżeli ludzie zajmujący sie nauką wierzą w takie rzeczy to ja już nie wiem co o tym myśleć.. :unsure:
                                Piotr Nykiel był tym prowadzącym?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Panowie, tradycją pasjonatów audio jest wspólny wieczór na piwie w Harendzie. Do tej pory była to sobota godzina 20.15, czyli po pierwszym dniu wystawowym. Można teraz ewentualnie rozważyć piątek. Tak czy inaczej, proponuję wspólny wieczór. Może zechcieliby też wpaść chłopaki z innych for (AH itd.) Byłoby fajnie konsolidować środowisko, poznać się wspólnie. To dla mnie najlepsza część tej zabawy.

Skomentuj

Do imprezy coraz bliżej. Czas dalej ruszyć z tematem. Wstępnie mamy już kilku chętnych do wystawienia sprzętu. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś się dopisze i że z listy jak najmniej wypadnie :)
                                  Przypominam, że wciąż mamy deficyt na STOLIK pod sprzęt oraz STANDY. Jak będziemy mieć x2 lub x3 to też się nie obrażę bo wtedy zrobimy ładną wystawę klocków nawet tych, które w danym momencie nie zagrają.

Pozostaje kwestia finansowa. Niestety nie mamy tyle szczęścia co koledzy z Audiostereo, którzy mają pokój opłacony wyjątkowo w tym roku.
                                  Nam pozostaje mała zrzutka forumowa. Na szczęście MAŁA bo udało mi się zorganizować odrobinę funduszy na ten cel. Pokój jak w pierwszym poście napisałem to koszt około 2500.
                                  Do zebrania mamy 1000 zł. Reszta kosztów również tych, które nie są związane z samym pokojem, bo przecież takie też istnieją można powiedzieć, że biorę na siebie :) mam nadzieję, że to miły prezent a tą drobną sumę zbierzemy bez problemu bo jest nas sporo.

Pozostaje kwestia konta do przelewu. Tu proponuję o ile się zgodzi by podzielił się na miarami admin Paweł ze względu na to, że do niego każdy ma zaufanie. Nie jestem pewny czy ludzie zaufali by gdybym podał moje konto stąd taką propozycja. Jeżeli się mylę i nie chcecie pośredników to śmiało piszcie.

Zaznaczam, że dla osób które pomogą finansowo jak uda im się podejść do Warszawy na imprezę czekają drobne gifty. Zapewniam, że pomimo iż będą DROBNE to się spodobają. after party też przewiduje mu więc... Liczę na wsparcie na tym gruncie.
                                  <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Nie świruj tylko dawaj numer konta :) Mimo, że nic Wam tam nie wstawię to dorzucę się chętnie :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Popieram kolegę LuSzTi, zapodaj nr konta i kasa leci :)

PS. LuSzTi, a te monitory na Satori 16 + CSS będą czy nie?
                                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Gokar83, a tą resztę kasy to jak zorganizujesz, pokryjesz samemu😳?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                          PS. LuSzTi, a te monitory na Satori 16 + CSS będą czy nie?
                                          Pisałem już, że zaproponowałem te monitory bo koledzy wpisali wiele wzmaków w kolumn było na lekarstwo. Ale pojawiły się inne kolumny więc nie widzę sensu żebym je przywoził. Niech się inni z forum wykażą :)
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X