Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale sprzętu się narobiło :) Za rok nie będzie czego pokazywać :P
    Mało było kolumn to zgłosiłem swoje, ale widzę, że się porobiło to nie ma sensu abym swoje tam wstawiał :) Niech się inni wykazują :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dlatego pisałem wcześniej o selekcji wystawionego sprzętu. Można by było zrobić jakąś listę na którą można wpisywać poszczególne propozycje i wyznaczyć czas po którym odbylobysie coś w rodzaju głosowania i przykładowo 4 najwyżej oceniane pozycję jadą do Warszawy.

Skomentuj

Ale nie mamy jak zweryfikować sprzętu bez odsłuchu. Oczywiście można domniemac, że coś zagra lepiej a coś gorzej, ale prawdziwa selekcja odbędzie się 5 listopada w nocy.
        Niestety nie każdy sprzęt zagra - tak samo jest każdego roku w pokoju Audiostereo.

Budujmy listę chętnych i sprzętu. Jak znam życie ktoś się potem wykruszy albo coś w tym stylu. Zbudujmy bazę, którą potem spokojnie obrobimy.
        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

TO może wybierzcie coś jak najmniej standardowego, ciekawego pod względem konstrukyjnym, mało popularne itd

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
            Ale nie mamy jak zweryfikować sprzętu bez odsłuchu. Oczywiście można domniemac, że coś zagra lepiej a coś gorzej, ale prawdziwa selekcja odbędzie się 5 listopada w nocy.
            Niestety nie każdy sprzęt zagra - tak samo jest każdego roku w pokoju Audiostereo.

Budujmy listę chętnych i sprzętu. Jak znam życie ktoś się potem wykruszy albo coś w tym stylu. Zbudujmy bazę, którą potem spokojnie obrobimy.
            Weryfikujmy po tym po czym możemy czyli wygląd zewnętrzny, dbałość o szczegóły itp. Szanowne grono forumowiczów jest tak doświadczone że jak rzuca okiem na przetworniki, zwrotke, wykresy to już będą wiedzieć jak to bucy :-)

Skomentuj

No i wlasnie to jest problem tego forum :/
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                No i wlasnie to jest problem tego forum :/
                Spoko, jakoś się dogadamy :) bez drobnego szarpania nigdy się nie da

Ja najzwyczajniej nie wyobrażam sobie pokazać czegoś co nie gra. Dla przykładu powiem, że moje kolumny w drugim pokoju na tej samej elektronice nie buduą sceny i słabo wypadają. W salonie gdzie ich miejsce grają lepiej niż zwrotka przewiduje.

Dużo czasu i energii poświęciłem i poświęcę żeby nasz mały projekt wyszedł profesjonalnie na AS. Bez odsłuchu w ciemno nie będę budował wirtualnych systemów bo tak się nie da.

Spośród mam nadzieję licznych propozycji kilka dni przed imprezą zbiorę potwierdzenia kto dojedzie. Spotkamy się na miejscu w pokoju hotelowym i będziemy tworzyć systemy ze 3 lub 4 o ile będzie z czego wybierać. Podejrzewam, że będzie nas kilkoro więc razem posłuchamy i wybierzemy. Jak będą spory bo każdy będzie uważał że jego gra najlepiej a sprzęt drugiego to niewypał - zrobimy 3 osobową radę pokoju z ludzi, którzy nic nie wystawiają i będzie decyzja.
                <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Czy decyzja już została podjęta, w sensie czy to będzie faktycznie sygnowane diyaudio.pl?
                  Pawel S. może cos napiszesz?

Nic mi do tego, tylko pytam z ciekawości - bo widzę parę stron pitu pitu, a admina nici.

Skomentuj

Zlepianie wirtualnych systemów to bezsens, tak się po prostu nie da, nie bez odsłuchu.
                    Kto chce pokazać swój sprzęt niech wpisuje się na listę i tyle.
                    Słowo "pokazać" to słowo klucz.
                    Ja zabieram swoje kolumny po to aby je pokazać... jeśli zagrają to tym bardziej będę zadowolony.

Grać w pokoju będzie najlepszy system wybrany w czwartek wieczorem.
                    Jeśli będzie ich kilka i będzie na nie miejsce na froncie, to również będą grały i tyle.
                    Reszta będzie stała na pokaz.

Priorytetem jest teraz ogarnięcie głównego stolika, bo sprzęt jest ale nie ma na czym postawić.

Skomentuj

To ja dokładam seas excel i dynaudio w monitorze
                      Nie ma ale mam nadzieje zrobic
                      Mam na to 2 miesiące

Jakby ktos chciał pomoc i uczestniczyć w projekcie to zapraszam
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To się zbieraj chłopie żebym się wyrobił

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                          Jakby ktos chciał pomoc i uczestniczyć w projekcie to zapraszam
                          To kiedy mam przyjechać na strojenie zwrotki :) Co dwie głowy to nie jedna :) Może ktoś się jeszcze skusi i posiedzimy jak kiedyś u mnie :)
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Może jak dacie wcześniej znać, to też podjadę :)

Skomentuj

Wracam w nastepny weekend do pl i zaczynam projekt :)
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie narobiliście mi smaku na Audioshow jeżeli będzie pokoik diyaudio.pl :)
                                No i exceli z chęcią bym posłuchał :)

Planujecie się wystawiać cały weekend czy tylko np piątek czy sobota?

Skomentuj

Pokój wykupuje się na cały weekend :)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                    No i exceli z chęcią bym posłuchał
                                    U mnie będzie 18 w TL jak sie wyrobie
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nasz pokój najprawdopodobniej będzie obok pokoju DIY Audiostereo
                                      mialem pisac ze by to dobrze wygladalo
                                      w takim razie bedzie super
                                      tylko trzeba ladnie przed drzwiami opisac co to znaczy DIY. zeby ludzie wchodzacy z ulicy wiedzieli ze jestesmy amatorami hobbystami

Koszulki\koszule z nadrukiem DIYAudio, na pw padł od mariana pomysł cukierków z nadrukiem DIYAudio, jakieś eleganckie plakietki dla nas czy pod sprzęt. Małe wizytówki dla gości z samym adresem naszego forum... Jest tego sporo więcej do załatwienia i uzgodnienia, jednak nie wszystko na raz bo zrobi się bałagan.
                                      a moze by tak wylozyc pare grosza i zamowic koszulki, kubki, kalendarze i sprobowac to sprzedac z zyskiem na wystawie?
                                      temat raczej luzny, bo koszt inwestycji spory...

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
                                      Czy decyzja już została podjęta, w sensie czy to będzie faktycznie sygnowane diyaudio.pl?
                                      Pawel S. może cos napiszesz?

Nic mi do tego, tylko pytam z ciekawości - bo widzę parę stron pitu pitu, a admina nici.
                                      jak beda konkrety to bedzie logo. a widac ze idzie dobrze

panowie, od dawna chodzi mi po glowie taki pomysl na "znawcow"
                                      co powiecie na zasloniecie kolumn maskownicami, tak zeby zaslanialy np 2 pary kolumn.
                                      wtedy moznaby zrobic slepy test i nikt by sie nie wzorowal wygladem kolumny czy zastosowanymi glosnikami

panowie, poprosze o konkrety - ile kosztuje pokoj?
                                      trzeba by sie zaczac deklarowac z kasa
                                      mamy 2 miesiace wiec co wyplate mozna pare grosza wplacic

- - - - - aktualizacja - - - - -

mam pomysl na "pokazanie" czegos od siebie
                                      jak czas i mozliwosci pozwola to bym zrobil kolumienki do kompa. cos innego zeby bylo ciekawiej

myslalem tez o pokazaniu przekroju glosnika ktory wykonalem pare lat temu ze starego tonsila
                                      zawsze to cos co przykuje oko

Skomentuj

Jak audioshow jest kilka dni i duzo zestawów macie to po co selekcje robić co ma grać na froncie, rozłóżcie wszystkie zestawy na te kilka dni. W jeden dzień graja takie, w drugi inne itd.

Skomentuj

Witam Szanownych Forumowiczów !

Wybieram się na Audio Show 2015. Jestem ze Śląska, konkretnie z Tychów.
                                          Chcę skompletować ekipę ok. 5-7 osób, by zdążyć zarezerwować dogodne (acz nie za drogie) noclegi w pobliżu miejsc wystawy.
                                          Dysponuję autem 7-mioosobowym na gaz (Dacia Logan MCV 1), z hakiem (w razie gdyby trzeba pociągnąć przyczepę ze sprzętem).

Doradzicie w jakim Wątku, czy na jakim Forum najskuteczniej szukać ekipy na taką eskapadę ?
                                          Wpisałem posta na Audiostereo.pl, ale, że dopiero co się zarejestrowałem na tamtejszym forum, mój post musi przejść "przez ręce Moderatora" zanim będzie widoczny (mam nadzieję, że najdalej jutro).

Skomentuj

Czaruję...
                                          X