Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prawie seas wyleciał z zawieszenie bo tak nim gm70 targał wiec woleliśmy Ci nie mówić. No ale wyszlo wiec juz wiesz 😈
    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Spotkac Was wszystkich, poznac nowych ludzi, pogadac, to bylo cos! A dzwiek to tylko w sumie dodatek :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
        Prawie seas wyleciał z zawieszenie bo tak nim gm70 targał
        Miotał nim jak szatan

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
        Marian na after party chciał szyby powybijać...
        Oj tam oj tam :)

...ale elektrownia nie dała rady 😀 nawet prowizoryczna ingerencja Irka nie pomogła w pełnym napędzniu Mariana Wilsonów
        Panele dały radę, ale trzeba było odciąć uziemienie w jednym z kabli aby pozbyć się pętli masy, wtedy oba suby zagrały poprawnie.

Ale to było nic w porównaniu z dziesiejszym "after party", bas trząsł nogawkami :biggrin:

Od 1:33 do 1:40min

A tak w ogóle, to Irek to fajny gość :thumbup:
        Last edited by marian; 09.11.2015, 03:17.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          A tak w ogóle, to Irek to fajny gość
          I agree. ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
            Prawie seas wyleciał z zawieszenie bo tak nim gm70 targał wiec woleliśmy Ci nie mówić. No ale wyszlo wiec juz wiesz 😈
            sluchalem tez tl Hermesa na akuklonie potem na lampie, zdecydowanie z lampą było lepiej, dlatego zdziwilem sie troche jak Hermes napisał ,ze lampka tego nie napędzi:)

Skomentuj

BNa lampie nie było żadnej kontroli na dole. Niskie były mega rozlazłe i takie kluchowate

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              +1
              marcinsywala.pl
              Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Pokój naprawdę bardzo udany. Na szczególną pochwałę zasługuje repertuar, popularny, zróżnicowany do którego można się odnieść. Osobiście najbardziej podobały mi się TLki. Chłopaki też bardzo sympatycznie podchodzili do zwiedzających. Na pewno na tle wystawy pokój pozytywnie się wyróżniał.
                Jedynie można było by zrobić harmonogram jak grają zestawy (coś na wzór jak było u sąsiadów) tylko może zmiany powiedzmy co godzinę (w przypadku lamp może dłużej bo zawsze potrzeba czasu by się wygrzały, choć grzać mogły się "po cichu").

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                  BNa lampie nie było żadnej kontroli na dole. Niskie były mega rozlazłe i takie kluchowate
                  Dokładnie, głównie ja protestowałem by nie robić takiego połączenia, płyta "piratów" w ogóle nie grała tak jak powinna. Możliwe, że z większym/innym zestawem zagrało by to lepiej, tu głośnik już nie wyrabiał :) U mnie na 3W lampie gra to fajniej niż na BG9, tyle że mocy zaczyna brakować, niedługo pakuje głośniki w samochód i jadę do Mariusza zobaczyć ja kto zagra z GM70.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Sir Ed Zobacz posta
                  Jedynie można było by zrobić harmonogram jak grają zestawy (coś na wzór jak było u sąsiadów) tylko może zmiany powiedzmy co godzinę
                  Zmiany były co 2h, zwiedzający jeśli chcieli posłuchać innego zestawienia wracali o konkretnych godzinach. Bardzo wiele twarzy kojarzyłem i byli ludzie co po kilka godzin u nas spędzili :)

Zamieszczone przez Sir Ed Zobacz posta
                  Na szczególną pochwałę zasługuje repertuar, popularny, zróżnicowany do którego można się odnieść.
                  Zawsze irytowało mnie "plumkanie" bo nie mogłem ocenić sprzętu, głównie dlatego postawiłem sobie jeden cel - ma być coś innego, znanego i fajnego. To pozwoliło wyróżnić się na tle innych pokoi. Ludzie przechadzając się korytarzem już z daleka mogli usłyszeć, że w 106 gra coś fajnego i dzięki temu chętnie nas odwiedzali
                  Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

No mam ta plytke i basuje niezle aby wytrzymac te cisnienie i obciazenie to potrzeba na dole peerlessow xls wtedy zaczyna sie jazda.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                      Zawsze irytowało mnie "plumkanie" bo nie mogłem ocenić sprzętu, głównie dlatego postawiłem sobie jeden cel - ma być coś innego, znanego i fajnego
                      Ja mam dokładnie te same odczucia. Zawsze dziwiło mnie, jak można słuchać ćwierkania ptaszków czy innych nadzwyczajnych zjawisk przyrody. W tym roku zabrałem swoje płyty, po wrzuceniu TOTO robiło się ożywienie w pokojach, chyba dlatego, że ludzie w końcu słyszeli to co znają. Nie rozumiem po jaki kij, oni puszczają taki badziew na tych prezentacjach, nie wiem może aby było bardziej audiofolsko.

Skomentuj

Nie rozumiem po jaki kij, oni puszczają taki badziew na tych prezentacjach
                        Odpowiedź jest dość prosta: z taką muzyką większość zestawów gra, puść np TOTO lub coś innego i wiele zestawów wypada po prostu blado.

Ktoś mi mówił, że widział pokój gdzie koleś miał 5 utworów, o każdym z nich coś mówił i tak w kółko...
                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Wrzucę jeszcze odrobinę fotek z naszego pokoju

Kilka fotek ekipy i dziewczyn 😉

Na koniec jeszcze ja z Janem Pawłem Tomaszewski 😃

<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

A kto to?
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              A kto to?
                              idzdoprzodu.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                Trochę na takie zacznę chyba chorować.

No ja już zachorowałem, tylko trułem dupe Hermesowi wypytując się o morela...

Generalnie to TL Hermasa robiły robote - dobrą robotę.

Podziękował za imprezę i możliwość poznania wszystkich. :)

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                Zamieszczone przez marian
                                +1
                                +2 i do tego rozdaje bonusy... :)

Skomentuj

W wiadomości z postu #380 nie wspomniałem o najważniejszym...

Wielki szacun dla Karola (gokar83) to głównie dzięki niemu mogliśmy pojawić na AVS 2015. Było widać wielkie zaangażowanie i profesjonalizm. Mieliśmy świetne hostessy, wizytówki z linkiem i logiem forum, krówki którymi dziewczyny częstowały w piątek i w sobotę.

Dzięki dobrej organizacji i jego doświadczeniu pokazaliśmy się od jak najlepszej strony, MY jako forum DIYaudio.pl!

Pozostałe składowe, które przyczyniły się do naszego sukcesu wymieniłem wcześniej więc nie będę się powtarzał.
                                  Last edited by Pawel074; 09.11.2015, 15:30.

Skomentuj

Osobiście chciałbym Wam wszystkim podziękować za tak udaną organizacje. Widziałem juz troche pozytywnych opinii w sieci.
                                    Fajnie też ze ta inicjatywa wyszła o ludzi, którzy nie są w obsłudze forum - zrobiliście to świetnie.

Jestem pewny że za rok trzeba będzie ponownie się tym zając, ale z jeszcze wiekszą pompą.
                                    Pomyśle nad live streamem z pokoju itp. i może się zabiore z czymś od siebie.

Dziękuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                                      Mieliśmy świetne hostessy, wizytówki z linkiem i logiem forum, krówki którymi dziewczyny częstowały w piątek i w sobotę.
                                      Szkoda, że pierwszym atutem nie był dźwięk....
                                      Zwłaszcza te konstrukcje na droższych głośnikach nie pokazały pełni ich możliwości.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave Zobacz posta
                                        Szkoda, że pierwszym atutem nie był dźwięk....
                                        Tu się z Tobą nie zgodzę, co dzień graliśmy "po godzinach" bo ludziom się podobało i do nas wracali. Są różne gusta i każdy lubi co innego, dla mnie wyznacznikiem była liczba odwiedzających i tych którzy do nas wracali, a wielu ludzi kojarzyłem z twarzy. Były pokoje gdzie cały czas było praktycznie pusto więc.... :)

PS. Zdajemy sobie sprawę, że mogło być lepiej ale musieliśmy w wielu przypadkach iść na kompromisy.
                                        Last edited by Pawel074; 09.11.2015, 15:57.

Skomentuj

Właśnie jest dokładnie odwrotnie - wy nie musicie iść na kompromisy!
                                          Nie obraźcie się chłopaki ale dla mnie pokój audiostereo wypadł zdecydowanie lepiej - o dziwo kabelkowcy pokazali dźwięk a wy show

Skomentuj

Czaruję...
                                          X