Można by raz w roku spotkać się ,wzorem strefy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaKurcze, jest tu spec od spraw komputerowych, czyli nasz Woźny. Ale byłby czad gdyby zrobić takie warsztaty i puścić online. Niekoniecznie przy okazji AS.
Musze przetestowac.
W zasadzie nie jest to rocket science.
Router z modemem 3G/LTE + karta z netem z allegro na 30GB.
Dobrej jakosci kamera IP - mam hikvision z audio.
Stream po RTSP do serwera i z niego dalej do ludzi
- - - - - aktualizacja - - - - -
Ja na AS chcialem taka matryce z koncowkami DIY zrobic, coby ludziki mogly sobie przepinac dla zabawy i sluchac roznych koncowek DIY
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz postaKurcze, jest tu spec od spraw komputerowych, czyli nasz Woźny. Ale byłby czad gdyby zrobić takie warsztaty i puścić online. Niekoniecznie przy okazji AS.
To musi byc na żywo, zebys usłyszał roznice po zmianie elementowJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
bo zaraz zapomnimy o zdjeciach!
1 - janek zet
2 - scythe1123
3 - hermes
4 - pawel s
5 - mariusz elektro
6 - pawel074
7
8
9
10 - pogromca mitow
11 - walos
12 - irek
13 - bocian?
jakos reszta mi wyleciala z glowy na chwile obecna - sorki :p
a tutaj doszedl pteterycz
dodac reszte i podpiszemy sie ladnie i moze bedzie na okladke do kalendaza
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta13 - bocian?
Tak, to On.
Skomentuj
-
Właśnie słucham kolumn na moim starym amplitunerze podłączonym do komputera przez najtańszego DAC-a, oraz podłaczonym pod ten mój kiepski odtwarzacz, w moim pokoju 10mk... i gra, i jest taka różnica na plus (w porównaniu z pokojem na AS) że nawet głuchy by usłyszał.
Jak widać nawet dobre klocki na akustykę pomieszczenia nic nie pomogą.
Teraz tylko czekać na kolejną wystawę i na "pokaz" najbardziej zatwardziałych "hejterów", jak to może grać dobrze w pokojach z kartonu w Sobieskim, tylko trzeba się na tym znać :) I obyście dostali mały kwadrat, tak jak my, aby było sprawiedliwie.
Nie mogę się doczekać :)Last edited by marian; 11.11.2015, 00:07.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaOj Marian Marian
Popatrz na to z drugiej strony
Zeby pokazac swoj autorski projekt na tak dużym i ważnym wydarzeniu jakim jest audio show gdzie twoich kolumn słuchają nawet najwięksi światowi projektanci tez trzeba miec jaja
Panowie brawa za to!
Rozumiem, że jest to problem, ale można go okiełznać mając do dyspozycji kilka par kolumn i kilka wzmacniaczy..
Jak wspomniałem wcześniej: nic nie zrobiono w kwestii ustawienia. Jeżeli marian twierdzi, że próbował to wykazać, to pytanie dlaczego nie spróbowano innych rozwiązań? W czwartek już można było pakować sprzęt do swoich pokoi, więc nie można zrzucić winy na inną kwestię czyli brak czasu...
Skomentuj
-
Od czwartku w nocy do połowy piątku, sprzęt stał na lewej ścianie i był dwa razy przestawiany. Dopiero chyba na 3 godziny przed rozpoczęciem sprzęt został finalnie ustawiony na ścianie z oknem (po moich argumentach dlaczego tak a nie inaczej), a i tak było ciężko przekonać każdego.
Tak samo z ustawieniami paneli, mówiłem że to trzeba próbować, a nie ustawiać tak jak mają w innych pokojach (i nie będę pisał kto tak powiedział).
Nie wspomnę już o symetri, nikt nie chciał mnie słuchać.
Nie byłem sam jako wystawca, gdybym był sam i miał o jeden panel więcej (bo akurat było nie parzyście) to było by troszkę inaczej ustawione.
No nie dogadaliśmy się i tyle.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postakiedy byles ze sie nie widzielismy?
Z ciekawości o ile to nie jest jakaś tajemnica ile kosztuje taki pokój na AS ?
Skomentuj
Skomentuj