Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pokój DIYaudio.pl na Audio Show 2015?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Można by raz w roku spotkać się ,wzorem strefy.

Skomentuj

irek o tym wspominal
      ze za te pieniadze jakie wydalismy na pokoj na audio show, bysmy zrobili mega piknik w duzej sali konferencyjnej

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
        Kurcze, jest tu spec od spraw komputerowych, czyli nasz Woźny. Ale byłby czad gdyby zrobić takie warsztaty i puścić online. Niekoniecznie przy okazji AS.
        Mam sprzet i soft na to zeby next year pokoj AS puscic na live video streaming.
        Musze przetestowac.

W zasadzie nie jest to rocket science.
        Router z modemem 3G/LTE + karta z netem z allegro na 30GB.
        Dobrej jakosci kamera IP - mam hikvision z audio.

Stream po RTSP do serwera i z niego dalej do ludzi

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ja na AS chcialem taka matryce z koncowkami DIY zrobic, coby ludziki mogly sobie przepinac dla zabawy i sluchac roznych koncowek DIY

Skomentuj

Zamieszczone przez Jacek Zieliński Zobacz posta
          Kurcze, jest tu spec od spraw komputerowych, czyli nasz Woźny. Ale byłby czad gdyby zrobić takie warsztaty i puścić online. Niekoniecznie przy okazji AS.

To musi byc na żywo, zebys usłyszał roznice po zmianie elementow
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bo zaraz zapomnimy o zdjeciach!

1 - janek zet
            2 - scythe1123
            3 - hermes
            4 - pawel s
            5 - mariusz elektro
            6 - pawel074
            7
            8
            9
            10 - pogromca mitow
            11 - walos
            12 - irek
            13 - bocian?

jakos reszta mi wyleciala z glowy na chwile obecna - sorki :p

a tutaj doszedl pteterycz

dodac reszte i podpiszemy sie ladnie i moze bedzie na okladke do kalendaza

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              13 - bocian?
              No bociana nie poznajesz? :flapper:
              Tak, to On.

Skomentuj

nie bylem pewien
                twoja mo... Ciebie poznaje kazdy :p
                rozmawialismy troche o tym jak dobrym pomyslem jest wrzucenie swojego zdjecia w awatara

7 nie poznaje po zdjeciu
                8 - dopiero co pamietalem imie!
                9 - twarz kojarze, nicka z forum juz nie :blushing:

Skomentuj

7. Żółwik
                  8. kolega Pawła074

Skomentuj

8. Kolega Pawła074 który z ma na imię Karol z tego co pamiętam.

no i waloos a nie walos :)

Skomentuj

poprosze duze zdjecia na maila
                      i te grupowe i wasze z pokoju

zastanawiam sie czy grupowe z imionami wrzucic na okladke, a te z pokoju w miesiac listopad?

Skomentuj

i dziewiątka to ja: kotti7

Skomentuj

Właśnie słucham kolumn na moim starym amplitunerze podłączonym do komputera przez najtańszego DAC-a, oraz podłaczonym pod ten mój kiepski odtwarzacz, w moim pokoju 10mk... i gra, i jest taka różnica na plus (w porównaniu z pokojem na AS) że nawet głuchy by usłyszał.

Jak widać nawet dobre klocki na akustykę pomieszczenia nic nie pomogą.
                          Teraz tylko czekać na kolejną wystawę i na "pokaz" najbardziej zatwardziałych "hejterów", jak to może grać dobrze w pokojach z kartonu w Sobieskim, tylko trzeba się na tym znać :) I obyście dostali mały kwadrat, tak jak my, aby było sprawiedliwie.
                          Nie mogę się doczekać :)
                          Last edited by marian; 11.11.2015, 00:07.

Skomentuj

Oj Marian Marian
                            Popatrz na to z drugiej strony
                            Zeby pokazac swoj autorski projekt na tak dużym i ważnym wydarzeniu jakim jest audio show gdzie twoich kolumn słuchają nawet najwięksi światowi projektanci tez trzeba miec jaja
                            Panowie brawa za to!
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Podobno ktoś z Zeta Zero był u nas, Tak mówił mi Pan Rogula.

Skomentuj

Marian, a udalo Ci sie posluchac omnipolarow Zeta Zero w tym roku?

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  Oj Marian Marian
                                  Popatrz na to z drugiej strony
                                  Zeby pokazac swoj autorski projekt na tak dużym i ważnym wydarzeniu jakim jest audio show gdzie twoich kolumn słuchają nawet najwięksi światowi projektanci tez trzeba miec jaja
                                  Panowie brawa za to!
                                  Ok, ale trzeba się skupić na prezentacji a nie zwalać na akustykę pomieszczenia.
                                  Rozumiem, że jest to problem, ale można go okiełznać mając do dyspozycji kilka par kolumn i kilka wzmacniaczy..
                                  Jak wspomniałem wcześniej: nic nie zrobiono w kwestii ustawienia. Jeżeli marian twierdzi, że próbował to wykazać, to pytanie dlaczego nie spróbowano innych rozwiązań? W czwartek już można było pakować sprzęt do swoich pokoi, więc nie można zrzucić winy na inną kwestię czyli brak czasu...

Skomentuj

Od czwartku w nocy do połowy piątku, sprzęt stał na lewej ścianie i był dwa razy przestawiany. Dopiero chyba na 3 godziny przed rozpoczęciem sprzęt został finalnie ustawiony na ścianie z oknem (po moich argumentach dlaczego tak a nie inaczej), a i tak było ciężko przekonać każdego.
                                    Tak samo z ustawieniami paneli, mówiłem że to trzeba próbować, a nie ustawiać tak jak mają w innych pokojach (i nie będę pisał kto tak powiedział).
                                    Nie wspomnę już o symetri, nikt nie chciał mnie słuchać.

Nie byłem sam jako wystawca, gdybym był sam i miał o jeden panel więcej (bo akurat było nie parzyście) to było by troszkę inaczej ustawione.

No nie dogadaliśmy się i tyle.

Skomentuj

Ok, nie dogadaliście się, tak czasem bywa. Nie mniej, może to być nauczka na przyszły rok i wyciągnięcia pewnych wniosków.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        kiedy byles ze sie nie widzielismy?
                                        W sobotę miedzy 12-13 i potem po 15 ;-) .

Z ciekawości o ile to nie jest jakaś tajemnica ile kosztuje taki pokój na AS ?

Skomentuj

Od 600 do 1200 euro netto ze sztywnym kursem wymiany 4 zł.
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X