Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zniszczony (?) lakier po myjni

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Toż przecież nie jestem Januszem żeby pieniądze wyłudzić.
    No najgorsze jest to że nie mam żadnego potwierdzenia, bo mycie było za kupon.
    Właściciel ma nagrania z tej myjni i mówił że je oglądał.
    Byłem dziś u poleconego mechanika, facet pastą przetarł i wychodzi na to, że to schodzi tylko trzeba poczekać czy znów nie zmatowieje.

Skomentuj

Panowie ale przed każda jakakolwiek polerka należy sprawdzić grubość lakieru głownie w tych bardziej wrażliwych miejscach
      Maska z przodu czy przednia cześć błotników
      Inaczej nie podchodzi sie z pasta do samochodu bo moze sie okazać ze mamy piękny podkład
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No to Marios coś tam wie😀 będzie dobrze. Dopolerujesz całą przy okazji, ten kolorek fajnie wygląda jak się świeci.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Łukasz, fabrycznie na tych szkodach było wystarczająco grubo 😄

Skomentuj

No trochę tego spłynęło
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jak polerka zadziala to jedziesz z wlascicielem myjni do najlepszej firmy zajmujacej sie plerowaniem i niech on za to placi!

Skomentuj

Zamieszczone przez thomas Zobacz posta
              A co on lakiernik że ma oceniać stan lakieru? to pewnie zwykły człeń z pośredniaka, a praca najprostsza pod słońcem. Szef mu każe przygotować roztwór i myć.
              Jeżeli zlecam jakiejś firmie usługę i płacę za to, chyba mogę oczekiwać że zostanie ona wykonana profesjonalnie i według jakichś standardów. Nic mnie to nie obchodzi kto tam pracuje. Jako klient oczekuję że pracują tam ludzie którzy znają się na rzeczy. A jeżeli nie, to niech firma odpowiada za swoich pracowników i za ich błędy.

Tak jak pisałem wcześniej, ja bym nic nie ruszał. Podstawił samochód do tej myjni i ładnie poprosił żeby doprowadzili samochód do poprzedniego stanu, chociaż by takiego w jakim był przed myciem.

Jeżeli nie chcesz się w to bawić, zrób jak koledzy radzą. Pasta lekko ścierna, potem polerka dobrym woskiem. Ale najpierw wykonaj próbę w mało widocznym miejscu na lakierze. To jeżeli ma być tanio. Jak ma być dobrze to wtedy firma detailingowa, może podpowiedzą Ci co zrobić. Jak się rok temu pytałem o cenę polerki samochodu, to mówili 400-600 zł w zależności od wielkości auta. Ale przed takim zabiegiem, dokładnie sprawdzali stan lakieru i jego grubość.

Skomentuj

Tak to by wyglądało w stanach zjednoczonych, a nie u nas. Zobaczymy jak koleś będzie chciał o tym rozmawiać.
                Będę dzisiaj dzwonił.
                Przez noc spolerowany fragment nie zmatowiał.
                Last edited by scythe1123; 07.04.2016, 07:46.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  Tak to by wyglądało w stanach zjednoczonych, a nie u nas. Zobaczymy jak koleś będzie chciał o tym rozmawiać.
                  Będę dzisiaj dzwonił.
                  U nas wygląda to tak samo, każdy sąd ci to przybije.

Po to oddajesz do profesjonalisty by ten wykonał robotę profesjonalnie i nic nie spieprzył.

Dopytam z resztą radcy przy okazji :)
                  Last edited by gi; 07.04.2016, 14:11.

Skomentuj

Rachunek albo fakturę masz?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No właśnie w tym sęk, że nie. :|
                      Nie pomyślałem zupełnie.

Skomentuj

No to zostaje ci tylko grzecznie sie z nim dogadać
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak nie wydał rachunku (a scythe1123 ma świadków) to jeszcze mu skarbówka może wejść ;-)

Skomentuj

Taa...
                            Ciekawe kto pójdzie sie podłożyć bo dodam odrazu, ze jemu tez grozi kontrola 5 lat do tylu
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dupa, Panowie z myjni zaproponowali polerkę za 150zł...
                              Muszę się przejść do rzecznika praw konsumenta.
                              Może to wystarczy.

Stwierdzili, że mają atestowane woski i że zrobili to zgodnie ze sztuką i nie poczuwają się do winy, bo lakier był w złym stanie według nich.
                              Last edited by scythe1123; 08.04.2016, 16:00.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                Dupa, Panowie z myjni zaproponowali polerkę za 150zł...
                                ale czekaj - ze ty masz im zaplacic 150zl?
                                czy ze oni zwroca tobie 150zl?

Skomentuj

Nie masz paragonu to nie masz gdzie iść
                                  Temat założyłeś a podatkowej rzeczy nie przypilnowałes :(
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Oni chcą 150zł za polerkę i że niby to obniżona cena w ramach rekompensaty.

lklukasz dlatego chcę się skontaktować z rzecznikiem praw konsumenta, żeby się dowiedzieć co z tym zrobić.
                                    A tak poza tym mam świadków.

Ostatecznie kupię jakąś pastę i sam to wyczyszczę robiąc im odpowiednią reklamę.
                                    Dobrze, że to nie jest nowy samochód...

Ogólnie to dziś się dowiedziałem od typa, że po myciu jakiejś babie odpadł lakier i że niby też to była wina lakieru oczywiście.
                                    Last edited by scythe1123; 08.04.2016, 19:52.

Skomentuj

Pisałem ci juz cos o świadkach

Jak kolega poszedł i miał twarde dowody na jedna osobe mająca nielegalna działalnośc gospodarcza to zapowiedzieli jemu i świadkom tez kontrole 5 lat do tylu... i na tym skończyło sie ich rumakowanie
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie każdy ma działalność do tego nielegal.

Skomentuj

A niech mnie kontrolują, nie prowadzę żadnej działalności, podatki płacę.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X