Polecam AMWAY SILICONE GLAZE :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zniszczony (?) lakier po myjni
Collapse
X
-
Ręcznie tego nie zrobisz z dwóch powodów
Nie dasz rady równomiernie i z takim samym naciskiem tego robić
Drugi to narobisz sie jak głupek
Polerowalismy w zeszłym roku mój samochod z Przemkiem na dwie maszyny i dwie pasty (rożne gradacje) to zaczęliśmy rano a skończyliśmy o 2:00 w nocy z krótka przerwa na pizzę
A mój lakier nie miał żadnych uszkodzeń, był fabryczny (nigdy nie malowany) i potrzebne my było tylko lekka polerka
Lepsze maszyny maja regulowane obroty i "nacisk"
Stad lepiej i łatwiej jest robić to maszyna
Poproś "Przemcio" o pomoc
On siedzi w takich gadżetachLast edited by lklukasz; 12.05.2016, 15:28.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MICHNIOR Zobacz postaNa upartego można również gąbkę z mocowaniem na trzpień do wiertarki. I nie mówcie, że się tak nie da!
Powiem :)
A co z wolnymi obrotami?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaA co z wolnymi obrotami?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez MICHNIOR Zobacz postaNa upartego można również gąbkę z mocowaniem na trzpień do wiertarki. I nie mówcie, że się tak nie da!
mg
Skomentuj
-
Ciężko jest doradzać nie znając umiejętności manualnych oraz budżetu możliwego do zagospodarowania (w tym wypadku również czas).
Są takie pasty K2 z seri T1 oraz T5. Dla T1 stosujesz trwardszą(pomarańczowa) gąbkę dla T5 miękką (czarna). Te pasty za pudełko 200ml koszt ok. 30zł.
Gdy auto masz już umyty oklejasz przy użyciu taśmy malarskiej i gazet szybę przednią, całe podszybie - najlepiej maskę otworzyć gazety wsunąć pod i zamknąć. Generalnie najlepiej okleić te miejsca gdzie ciężko będzie je potem doczyścić z pasty. Mikro kropeczki, które rzuca gąbka wchodzą naprawdę wszczędzie, a na kontrastowych elementach widać je nawet po kilku myciach.
Najlepiej przygotować sobie atomizer po jakimś płynie do szyb lub inny gospodarczy do rozpylania wody.
Zwilżasz lekko gąbkę, ale nie tak by po uruchomieniu obrotów się z niej lało :) dajesz troszkę pasty na gąbkę oraz troszkę "ciapek" na polerowany element. dostawiasz gąbkę, która już jest w ruchu i wykonujesz stałe ruchy prawo lewo. W taki sposób, aby się nie zatrzymywać. od jednej strony do drugiej. Nie przejmuj się tym, że gąbka zacznie sie lekko zabarwiać - to normalne przy Twoim lakierze.
Nie wykonuj tego w pełnym nasłonecznieniu. Chodzi by polerowany element nie był przegrzany. Gdy zauważysz, że polerowany element potrzebuje wody spryskujesz go atomizerem.
Potem taka sama operacja pastą T5.
Ktoś wcześniej wspominał o Farecla G3 również można jej użyć przy wprawie można i tylko tą uzyskać efekt końcowy. Czasami niektórzy mają problem i zostawiają tzw. duchy, hologramy. Dlatego polecałem pastę T5, która jest mniej ścierna i bardziej woskowa dla wykończenia.
Skomentuj
-
Chyba będę musiał jeszcze chwilę się wstrzymać z decyzją.
Dziś była kolejna akcja zbiórki krwi (z tej akcji miałem kupon na myjnię) i porozmawiałem z organizatorem na ten temat co się wydażył i powiedział, żeby mu opisać w mailu sytuację i on z nimi się skontaktuje. Może coś się uda zdziałać.
Tak czy inaczej wolal bym nie oddawać im auta, bo jak umyć dobrze nie potrafią to co dopiero polerować.
Skomentuj
Skomentuj