Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audioshow 2016

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja już dojechałem do domu (270km) tylko w drugą stronę. Również chciałem podziękować za super spędzony czas! Ekypa jest super! Pokój robił wyrażenie i o to chodziło. W przyszłym roku pewnie dajemy poprzeczkę jeszcze wyżej :)

Pozdro! Piter!
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Irek_N Zobacz posta
      Chyba jednak plakietki by się przydały. W przyszłym roku będę nakłaniał
      warto sie nad tym zastanowic
      chociaz i tak malo kto na to zwraca uwage

koledzy wystawiajacy sie
      co powiecie na takie zakupy?
      http://allegro.pl/stojak-z-plexi-na-...231470418.html (Stojak z plexi na ulotkę A6 typ L - ZA PÓŁ CENY)
      http://allegro.pl/stojak-reklamowy-z...583477220.html (Stojak reklamowy z pleksi/A6/ZA PÓŁ CENYpion)
      http://allegro.pl/stojak-z-plexi-na-...454452008.html (Stojak z plexi na ulotkę A4 typ L pion ZA PÓŁ CENY)
      http://allegro.pl/stojak-z-plexi-na-...506647657.html (Stojak z plexi na ulotkę A5 typ L - ZA PÓŁ CENY)

zeby nie bylo znowu kartki zapisanej markerem

chociaz "ja nie gram :( " bylo chyba popularne?

Skomentuj

Nie ma jak w domu ;] 420km szybko zlecialo.

Pozdro audioswiry!

Skomentuj

zdjecia

sobieski:

parter:
          wilanow 2

wilanow 1

belweder 1
          jestem pod wrazeniem dzialalnosci tej firmy!
          z chinskiego badziewia promuja sie na marke premium. i to skutecznie! :o

belweder 2

korytarz, dziewczyny z stx i pijany jegomosc "bede na fejsie? bede?"

husaria
          czyli sonus faber
          w tym roku mocno ogrodzili kolumny wiec nie mozna bylo dotykac :(

galeria 1

galeria 2 i 3 - "prosze poczekac, trwa pokaz"
          jak mnie takie teksty wkurzaly!!
          jak tylko ktos robil zamkniete pokazy to ich olewalem!!

pietro 1

zamkniete :(

tutaj fajny patent o ktorym myslalem juz lata temu. lustra!
          za sprzetem postawic lustra zeby nie wchdozili za sprzet

uwielbiam ich!
          niech oni otworza pub z takim wystrojem!

tonsila nawet nie sluchalem :p

pokoj 105
          czyli kolejny dziwak, ktory wmawia nam jak jego procesor w "cudowny" sposob poprawia niewiarygodnie brzmienie glosnikow!
          owszem, cos tam sie zmienialo... ale same glosniki graly kiepsko! no bo jak moga grac dobrze tanie tonsile wpakowane tak NIEPOPRAWNIE?!
          pogromca zwracal mu podobno uwage ze ma te same glosniki i u niego graja duzo lepiej!

przyznac sie, kto wysmial ten pomysl na stolik?!
          jak widac wcale zle nie wyglada!

pozdrowienia dla kolegow z akkusa!

tutaj to juz buczalo strasznie :/
          moze i te kolumny by zagraly, ale nie w tak malym pokoju

w tym roku coraz wiecej bylo aktywnych kolumn i te aktywne moduly sa coraz ciekawsze

gdzie to ma zasilacz? :o
          radiatorek i klase D rozumiem. ale gdzie to ma zasilanie? czyzby osobno?

odwaznie z tym wykonczeniem kolumn

fajne wykorzystanie sklejki w kolumnach

chyba troche przesadzili z solidnoscia tej podstawy

nie najladniejsze, ale graly bardzo fajnie jak na tak mala obudowe zamknieta

jeden z 2 dowodow na to ze JBL kiedys robil znakomite kolumny! :(

niedziela wieczor, wszyscy sie pakuja do wyjazdu... a ci panstwo nadal imprezuja przy dobrej muzyce!

audiostereo
          posluchalem tylko 3 drog na drogich seasach
          i tak sie zastanawiam, czy to kwestia preferencji, czy to juz kwestia tego ze czlowiek gluchnie z wiekiem?
          ale cale kolumny brzmialy dla mnie zbyt jasno :/

DIYAUDIO.PL :thumbsup:

to praktycznie wszystko PYLON
          ladnie sie rozwijaja!

czy ktos rozpoznaje uzyte tutaj glosniki?

ale to mialo kopa! :o
          grali tutaj bardzo glosno solowke na perkusji. robilo wrazenie

stx

tutaj gral irkowy UNIAMP 300 w calkiem ladnej obudowie! (tylko ten niebieski!)
          podczas sobotniego afterparty odwiedzil nas kolega Sound Wave i opowiada jak to odwiedzili ich sasiedzi z retro audio...
          "jak to jest, ze nasz wzmacniacz wazy 50kg, wasz 12kg a oba maja TAKA SAMA moc?"
          "a bo my mamy lepszego konstruktora! "

tutaj posiedzialem nieco dluzej, bo chcialem sie w koncu przysluchac tym glosnikom.
          co tutaj w koncu siedzi?
          jaki founek?
          ten w alu koszu nie, bo maja maskownice
          jaki dokladnie model?
          bo to gra calkiem fajnie!

najwieksza porazka jaka slyszalem w tym roku!
          drogi zestaw na dobrych glosnikach, ale kompletnie nie gral!
          prawdopodobnie mieli glosniki w przeciwfazie, bo lataly jak szalone a basu ZERO :p

dlugo tutaj posiedzialem
          bardzo przyjemnie brzmienie, z niezwykla przestrzenia i lekkoscia
          ale znowu charakterystyka wznoszaca! jasne brzmienie

oj jak te nowe dynaudio graly!

kolejny przyklad aktywnych kolumn

nieco dziwna konstrukcja, oryginalny design
          siedzac na srodku graly basem
          ale jak juz usiadlem z boku to bas kompletnie zanikal

znowu nieco zbyt jasne brzmienie

Last edited by tomekk_; 07.11.2016, 14:50.

Skomentuj

Pawle S. Bardzo by się przydały takie małe fanty, czyli stojak na wizytówki i plakietki co za asortyment jest rozłożony przed słuchaczami, które by wiele ułatwiły, mieliśmy małe wsparcie z strony Irka (DZIĘKUJEMY!), powycinał nam karteczki z tekturki i poopisywał, to fajnie wyglądało. Można było zauważyć że tego również brakowało w innych pokojach i to kuło w oczy, następnym razem się poprawimy.
            A teraz odemknie!
            Panowie, dziękuje za wspaniały czas spędzony z wami, jest to dla mnie bardzo miłe doświadczenie. Nie było problemów z dogadywaniem się co ma grać, i jak to połączyć by zagrało, tak jak w pokoju obok, obyło się bez kłótni, u nas było bardzo dużo luzu. Nawet można by stwierdzić, że byliśmy przez te parę dni "rodziną". Cieszę się że w końcu mogłem choć trochę was poznać osobiście, porozmawiać, i posłuchać jakie wielkie doświadczenie z sobą nosicie w diy dziedzinie, bo jesteście zdolne chłopaki. Dziękuje również że chciało się wam wieść te setki kilogramów sprzętu na AS.
            Fajnie również było poznać Pogromce mitów, Marios, gokar83, Paweł S., Tomekk, i resztę którą widziałem, ale nie zapamiętałam lub nie poznałem.
            I tak szczerze, Pogromca mitów i Irek to chodzące encyklopedie z doświadczeniem :)
            Tak panowie! Dziewczyny były bardzo miłe, można było pogawędzić czasami, dobór takich takich pięknych Pań, i nie tylko, zawdzięczamy gokar83, Ty również sporo się napracowałeś!
            Co do grania.
            Aktualnie granie w naszym pokoju było na dość wysokim poziomie. Część firm stawiała na wygląd i markę, a nie jak to grało, mowa tu zwłaszcza o zaniedbaniach akustyki w tych małych pokojach, a sprzęty grały często dość głośno, co odbijało się znacznie na odsłuchu. Co śmieszne było to, to że kolumny chłopaków grały lepiej niż u większości wystawców, po którym można tylko powiedzieć "po co przepłacać!".
            Denerwującą rzeczą było natomiast bardzo głośne słuchanie muzyki, co było spowodowane zazwyczaj innymi wystawcami. Na początku wszyscy słuchali na normalnym poziomie, z czasem czym więcej osób pojawiało się na AS wyglądało to jak: kto da bardziej po volumie! Nie raz były zwracane uwagi dla towarzyszących pokoi z każdej strony, a zwłaszcza na przeciwko naszych drzwi.
            A teraz parę zdjęć:

Skomentuj

Wczoraj wróciłem do domu coś koło 2 nad ranem jednak nie żałuje ani minuty spędzonej na imprezie.
              Bardzo się cieszę, że udało się wszystko pospinać. Tu muszę podziękować wszystkim chłopakom z forum bo robili mega robotę.
              Marian jest mistrzem pakowania 1000 rzeczy w małych samochodach i do tego zna najlepsze plumkania jezzowe jakie słyszałem.
              Pteterycz i Paweł074 bardzo dużo czasu poświęcili w pokoju dbając o dopasowanie utworów do zwiedzających a nie jest to przyjemne zadanie.
              LuSzTi pojawił się w piątek i poratował sprzętem oraz uchem. Tym razem udało się ogarnąć akustykę pomieszczenia z większym sukcesem niż rok temu.
              Nie chce wymianiać wszystkich plusów ekipy bo na pewno kogoś skrzywdzę nie wymieniając go w liście a wyniknie to najzwyczajnkej z tego że sporo czasu spędziłem poza pokojem ogarniająć nasze śliczne panny. 10 sztuk to już 100 problemów więcej :)

Ogólnie i w skrócie ten pokój by tak nie działał gdyby nie ciężka praca całej ekipy. Bez Was to by nie wyszło. Wielkie dzięki chłopaki.
              Mam nadzięję, że za rok pokażemy się jeszcze lepiej.
              Last edited by gokar83; 07.11.2016, 09:35.
              <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Witajcie,

Ja co prawda kręciłem się w piątek i nie miałem szansy poznać wszystkich, ale było naprawdę fajnie Panowie. Tak jak Wam mówiłem podczas odsłuchów - nie ma się czego wstydzić. Można powiedzieć, że małym wkładem (porównując z niektórymi pokojami) pozamiataliście.

P.S.
                Nie byłbym sobą gdybym nie przypomniał gościa z piątku (Paweł S., Mariusz Elektro - powinni kojarzyć) http://jjcrossovers.com/ - można poczytać jako "ciekawostkę"

Skomentuj

Tak krótko o moich odczuciach po zakończeniu AVS 2016

Zacznę od podziękowań dla ekipy pokoju. Najbardziej podobało mi się nasze zgranie, zero stresu, pełen luz a co się z tym wiąże świetna zabawa. Jeśli pojawiały się problemy to staraliśmy się je szybko rozwiązywać razem i w spokoju. Nie będę wymieniał każdego z osobna bo każdy z nas dał z siebie wszystko i dołożył wszelkich starań byśmy wypadli jak najlepiej.

Duże podziękowania dla chłopaków z forum, którzy nie byli bezpośrednio zaangażowani w tą wystawę ale wpadli nas odwiedzić, a pierwsze ich słowa były bardzo podobne:
                  "Cześć, jak idzie? Potrzeba wam czegoś? Może coś ze sklepu?" - Bardzo mi się to podobało!

Bardzo dużo pomógł Irek znany od wczoraj jako "Pan Irek", który był z nami praktycznie przez cała wystawę i w dużym stopniu się angażował począwszy od rzeczy, które dostarczył skończywszy na dzieleniu się swą wiedzą z zainteresowanymi ludźmi.

Udanym pomysłem były nasze dodatki, mam tu na myśli zwrotnice, panel od wzmacniacza, Uniamp ze zdjęta górną blachą, sprzęt pomiarowy, "otwarty" subwoofer i małe wzmacniacze (jeśli coś pominąłem to przepraszam). Był to strzał w dziesiątkę. Odwiedzającym bardzo się to podobało, co chwile ktoś robił zdjęcia i dopytywał o szczegóły. Najbardziej zapadła mi w pamięci sytuacja jak ojciec tłumaczył swojemu dziecku każdy z elementów i mu pokazywał wszystko po kolei.

Jeśli chodzi o sprzęt,który grał:

Z początku pomysł na główny jak i drugi zestaw był inny lecz po sprawdzeniu wielu wariantów wspólnie wybraliśmy "te najlepsze", chodziło tu głównie o dobranie elektroniki. Nie oznaczało to, że kolumny będą grały tylko w tej jednej konfiguracji przez całą wystawę, byliśmy tam dla zabawy i chęci promowania forum, mogliśmy podejść do wszystkiego z dużym dystansem i dzięki temu pozwolić sobie na różne zmiany, w trakcie wystawy grała każda konfiguracja. Dlaczego? Głównie były to prośby osób odwiedzających, ale też chęć posłuchania czegoś innego.

PS. Dzięki LuSzTi za pomoc!

Pokój w tym roku wypadł naprawdę dobrze, jak to ktoś określił nasze forum ma niesamowity rozmach. Niektórym osobom ciężko było uwierzyć, że wystawiamy się hobbystycznie dla promowania forum, a wszystko finansujemy sami.
                  Wielkie podziękowania dla Karola (Gokara) za organizacje jak i piękne panie.

Fajnie było spotkać się z Wami, porozmawiać, poznać ludzi z twarzy, a nie tylko z nicku.

Miało być krótko w wyszło jak wyszło :)
                  Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Panowie gratuluje fajnego pokoju i świetnej organizacji. Wyglądało to naprawdę profesjonalnie. Byłem kilka razy u Was i grało całkiem przyjemnie. Napewno lepiej niż w pokoju innego forum Mam nadzieję że za rok znowu będzie okazja się spotkać i pogadać.

Skomentuj

golden tulip

mimo ogromnej ilosci glosnikow basowych, gralo to tak sobie na basie :???: (sub tez gral!!)
                      ale brzmienie tego "panelu" potrafilo zadziwic przestrzenia i oderwaniem dzwieku

tutaj bardzo mi sie spodobal projekt "ulepszaczy dzwieku"
                      nie rzuca sie mocno w oczy i nie sprawia wrazenia ze jest "ciezkie"

Skomentuj

Dzięki mistrzu, już za wami tęsknię
                        Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Ogień w szopie, a Roxi wymiata

Skomentuj

stadion

philips wyznaczyl nowy poziom kiczu na audio show!
                          nie wiem kto byl gorszy, wielki producent, ktory wyznacza trendy w cyfrowych nosnikach muzyki...
                          czy swiry z alphardami

widac jakie sa trendy w sprzecie audio. teraz kroluja odtwarzacze sieciowe. bardzo fajne bajery maja

grałbym!

mocno zachwalane kolumny za gruba kase. chcialem poslcuhac, ale puszczali takie (nawet nie plumkanie!) cos, ze te kolumny nie pokazaly NIC! :(
                          nawet nie mozna bylo plyty dac bo mieli pochowane wszystko

pogromca siedzi w pokoju swojej ulubionej marki

jeden z najlepszych wystrojow pokoju
                          rok temu byli w sobieskim, tym razem na stadionie

wielkie drogie kule...
                          wyglad mocno dyskusyjny
                          ale koncepcja ciekawa
                          nie udalo mi sie uchwycic tego na zdjeciach, ale to chyba 18-20" woofer na miekkim zawieszeniu + 2-3 drogi umieszczone w tym czyms przed membrana woofera
                          gralo to bardzo poteznie i glosno
                          bardzo fajny koncept

fajny widok maja na murawe stadionu z tych pokoi

zeta zero
                          te kolumny zawsze mi sie podobaly
                          rok temu debiutowaly te kolumny omnipolarne i pierwszy raz ich dzwiek mi sie nie podobal :(
                          w tym roku debiutuje kilka innych modeli z tej serii i... nadal srednie i wysokie tony nie sa tak doskonale jak byc powinny! :(
                          dlugo tam siedzialem, sluchalem i ogladalem...
                          dopatrzylem sie ze na gorze siedza te same moduly co w starszych modelach! :o
                          jakim wiec cudem one graja gorzej?! :(

Skomentuj

Super ze Wam sie udało byc na Audio Show. Ptetrycz mam nadzieje ze sie podzielisz wrażeniami. Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              pogromca siedzi w pokoju swojej ulubionej marki
                              Hehe, troche tam posiedzialem. Najlepiej graly oczywiscie duze MB2 ale co ciekawe, reszta siekala kickbasem zamiast niskich tonow. Nie do konca mi sie podobalo.

zeta zero
                              te kolumny zawsze mi sie podobaly
                              rok temu debiutowaly te kolumny omnipolarne i pierwszy raz ich dzwiek mi sie nie podobal
                              w tym roku debiutuje kilka innych modeli z tej serii i... nadal srednie i wysokie tony nie sa tak doskonale jak byc powinny!
                              dlugo tam siedzialem, sluchalem i ogladalem...
                              dopatrzylem sie ze na gorze siedza te same moduly co w starszych modelach!
                              jakim wiec cudem one graja gorzej?!
                              Nazwa tych kolumn doskonale oddaje ich wartosc. Ich dzwiek jest warty zero zeta.

- - - - - aktualizacja - - - - -

pogromca zwracal mu podobno uwage ze ma te same glosniki i u niego graja duzo lepiej!
                              Tak bylo :) dla mnie to zwykle dymanie ludzi i wmawianie, ze jeszcze maja okazje kupic cos niewiarygodnie dobrego w tej cenie. Za polowe ceny tego audiozlomu mozna kupic swietne aktywne kolumny studyjne, z korekcja pasma.

Skomentuj

ciag dalszy fotek z sobieskiego (za duzo znakow na jeden post)

membrana z balsy?
                                tutaj zauwazylem ze kolumna stojaca w przejsciu mocno ucierpiala od przechodniow. plecaki, torby itp ocieraly sie o tubke glosnika :/

drugi pokoj gdzie graly TE stare JBLe
                                dlaczego JBL teraz robi taka tandete? :(

najwieksza porazka jaka slyszalem w tym roku!
                                drogi zestaw na dobrych glosnikach, ale kompletnie nie gral!
                                prawdopodobnie mieli glosniki w przeciwfazie, bo lataly jak szalone a basu ZERO :p

dlugo tutaj posiedzialem
                                bardzo przyjemnie brzmienie, z niezwykla przestrzenia i lekkoscia
                                ale znowu charakterystyka wznoszaca! jasne brzmienie

Skomentuj

Zamieszczone przez Paweł S. Zobacz posta
                                  pokoj 105
                                  czyli kolejny dziwak, ktory wmawia nam jak jego procesor w "cudowny" sposob poprawia niewiarygodnie brzmienie glosnikow!
                                  owszem, cos tam sie zmienialo... ale same glosniki graly kiepsko! no bo jak moga grac dobrze tanie tonsile wpakowane tak NIEPOPRAWNIE?!
                                  :thumbup:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Nazwa tych kolumn doskonale oddaje ich wartosc. Ich dzwiek jest warty zero zeta.
                                    Muszę przyznać, że głuchy nie jesteś

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                      :thumbup:
                                      Nie patrzę po numerach pokoi ale chyba miałem okazję rozmawiać z tym Panem rok temu ( AA ) i tak gość ego ma wysokie, każdy chce jego patent odkupić od niego ale jakoś nikt nie kupił .... Rok temu Jego kolumny "vintage" nie zagrały źle ... ale jak widzę te Tonsile, tak zaaplikowane to mam banan na twarzy
                                      Czy dobrze myślę że o tego Pana chodzi

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                                        Czy dobrze myślę że o tego Pana chodzi
                                        Taa ten sam, najgorsze jest to, ze on kiedys robil naprawde swietne rzeczy, a z roku na rok pokazuje jakies absurdy za absurdalne pieniadze.

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                        Muszę przyznać, że głuchy nie jesteś
                                        uff, dobrze wiedziec, ze nie jestem sam! :)

Skomentuj

Super recenzje i fotki ! Tylko szkoda że nie udało mi się tam dotrzeć a byłem blisko w Łodzi w sobotę wieczorem na koncercie
                                          Jean-Michel Jaree. Po koncercie już chciałem jechać do Wawy, a tu niespodzianka z (miasta Łodzi) o godz. 22 nigdzie już nie wyjedziesz ani na północ, południe, wschód i zachód 😀 jak w stanie wojennym, a czekanie na pociąg 7 h do Warszawy na dworcu Kaliska to żadna przyjemność. Ale bardzo proszę organizatorów o wpisanie mnie jako pierwszego na listę na 2017 rok

Skomentuj

Czaruję...
                                          X