Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audioshow 2016

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kibicuje koledzy.
    Moja zonka ma termin porodu na koniec listopada, nie wiem czy uda mnie sie byc - postaram sie jakos pomoc tak czy siak.

Jakby wam nie wypalilo z DACiem DIY to pisac, wysle AUNE X1S na ESS Sabre ES9018K2M z XMOS.
    Mam tez 200GB muzyki we flacach.

Mozna sie tez zastanowic nad jakims mini PC z MPD + do tego klient na tablet/telefon i macie zrodlo (pomysle czy nie znajde jakichs gratow komputerek + AP jakis mam dla WiFi)
    Last edited by tomekk_; 12.08.2016, 18:51.

Skomentuj

Mam fajnego daca diy od Adam85 na pcm1702 - zabiorę do odsłuchu. Od roku go słucham i szczerze mówiąc póki co nic lepszego w ręce mi nie wpadło. Bardzo zrównoważony.
      Oczywiscie jak dojedzie coś innego to będziemy testować :)
      <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zrzutka aktywna, czy wersja trial? Wpłacać kasę?

Skomentuj

Zrzutka troche zle ustawiona, zbieracie 2500zł, chcąc zrobić jakikolwiek przelew wyskakuje, że minimalna kwota przelewu to 2500zl :)

Skomentuj

Jeżeli każdy wpłaci po 2500 to może uda się wykupić przynajmniej jedno piętro ? :)

Skomentuj

Wszystko jest dobrze ustawione panowie. Jest proponowana cena 2500 i wystarczy użyć backspace by zmazać kwotę i użyć własnej :)

Kilka nowych informacji:

Oficjalnie mam już potwierdzenie rezerwacji. Mamy zielone światło. Pokój to będzie superior czyli mały. Jest dzięki temu taniej niż rok temu i zarazem mam nadzieję będzie lepiej akustycznie. Wielkość pomieszczenia to 3,5 x 4,5 metra plus łazienka.

Zdjęcie, które jest użyte do zrzutki.pl jest dokładnie z takiego pokoju czyli da się i do tego nawet bardzo estetycznie można się pokazać.

Kilka słów o finansach.
              Podsumowałem sobie wczoraj imprezę sprzed roku i całość wyszła około 5 tyś złotych czyli bardzo dużo. Teraz wiem już co można zrobić taniej i gdzie możemy pozwolić sobie na oszczędności stąd zrzutka jest skonfigurowana na 2500 zł. Ta kwota powinna spokojnie pokryć cene pokoju, rollup-ów, wizytówek, poczęstunku w formie być może krówek, picie dla pokoju plus dodatki, które wyskoczą w trakcie lub jak coś się przypomni.

Planuję oczywiście jak rok temu zabrać dziewczyny na imprezę ale koszta z tym związane biorę na siebie więc spokojnie :)

Podsumowując tomekk wkleił na front forum przekierowanie do zrzutki.pl - każde wsparcie jest mile widziane.

Oficjalnie otwieram też listę z klockami, które jesteśmy w stanie dostarczyć na imprezę.
              Ważne by był to jednak termin czwartek/piątek z racji, że jak stracimy całą dobę na przetestowanie kilku rzeczy i w końcu na coś się zdecydujemy to nikt nie będzie tego robił od nowa lub na szybko z piątku na sobotę bo ludzie najzwyczajniej w świecie nie będą już mieć na to sił (doświadczenie sprzed roku :) )

1. gokar83 - Przetwornik usb na pcm1702 plus transport (10 calowy laptop ze sterowaniem z komórki) - przykład jak się wpisywać
              2.
              3.
              4.
              5.
              6.

Dodatkowo otwieram też listę osób do obsługi pokoju AVS 2016
              Tu prośba o info na pw bo jak pisałem wcześniej w pierwszej kolejności mile widziane osoby ze znanej i sprawdzonej ekipy i liczę też na kogoś z zielonych :)

1. Pawel074
              2.
              3.
              4.
              5.

Kolejny temat to roll-up
              Pomysły na grafikę wklejać w topic i jak razem uzgodnimy wizerunek to plik żródłowy do mnie a ja to już dalej wyślę by zostało to odpowiednio wykonane.

Uprzedzam pytania o nocleg.
              Najlepiej stworzyć oddzielny temat jak rok temu. Wyznaczymy osobę do organizacji i ustalimy szczegóły.

Tyle :)
              <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                Oficjalnie otwieram też listę z klockami, które jesteśmy w stanie dostarczyć na imprezę.
                Ważne by był to jednak termin czwartek/piątek z racji, że jak stracimy całą dobę na przetestowanie kilku rzeczy i w końcu na coś się zdecydujemy to nikt nie będzie tego robił od nowa lub na szybko z piątku na sobotę bo ludzie najzwyczajniej w świecie nie będą już mieć na to sił (doświadczenie sprzed roku :) )

1. gokar83 - Przetwornik usb na pcm1702 plus transport (10 calowy laptop ze sterowaniem z komórki) - przykład jak się wpisywać
                2. kolmen - Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia
                3.
                4.
                5.
                6.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                Wszystko jest dobrze ustawione panowie. Jest proponowana cena 2500 i wystarczy użyć backspace by zmazać kwotę i użyć własnej :)
                Niestety nadal jest tak jak pisali koledzy
                Po wykasowaniu 2500 i wpisaniu deklarowanej kwoty wyskakuje komunikat " najniższa możliwa kwota deklarowana to 2500 zł "
                Poprawcie proszę albo postawcie od nowa
                Last edited by kolmen; 17.08.2016, 11:48.

Skomentuj

Ok, faktycznie wkradł się błąd. Była ustawiona kwota minimalna. Przepraszam. Już poprawiłem na 0.

Zielone światło :)

Skomentuj

A tak z ciekawości zapytam - a co jeśli nie uda się zebrać określonej kwoty i sporo zabraknie?
                    I nie chodzi mi tutaj o zwrot kasy, bo z tym pewnie nie będzie problemu.
                    Chodzi mi o samo zamówienie pokoju - jeśli nie uda się zebrać pieniędzy, to zakładam, że nie pojedziemy. Ale pewnie jakaś umowa już jest lub będzie, więc jest i zobowiązanie.
                    Masz to jakoś uzgodnione? No bo obaj wiemy, ze w tamtym roku sporo dołożyłeś (żeby nie powiedzieć, że bardzo dużo), w tym roku pewnie chciałbyś tego uniknąć, ale może się okazać, że sam sobie wiążesz stryczek....
                    Nie przyzwoicie byłoby wymagać od Ciebie finansowania tej całej zabawy...

BTW - ja właśnie zrobiłem przelew :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wierzę , że nie będzie problemu z zebraniem tej kwoty
                      Jak zabraknie to się zrobi dopłaty :)

Skomentuj

Na razie widze 3 przelewy, w tym mój, jakoś pospolitego ruszenia nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                          No właśnie o to mi chodzi, że dynamika marna, choć trzeba przyznać, że jeszcze sezon wakacyjny.
                          Mój przelew zaksięguje się pewnie za jakieś dwa dni bo wziąłem bez prowizji.
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                            Mój przelew zaksięguje się pewnie za jakieś dwa dni bo wziąłem bez prowizji.
                            No to 3+ twój. Może inne też się dłużej będą księgowały.

Skomentuj

Mysle, ze do konca akcji, spokojnie uzbiera sie nawet niezla gorka :)

Skomentuj

Doceniam i podziwiam prace kolegi gokar jak i tych, ktorzy sa w to zaangazowani.
                                Robia to z wlasnej woli, doplacajac do interesu.

W zasadzie nie wiem jak za to podziekowac, jedynie chyba przelewm - co mnie do konca nie satysfakcjonuje.

Wszystkich maruderow upominam, od powstrzymania sie i docenienia pracy kolegow.
                                Nawet jak nie jest to idalne, jest swietne dla forum i tego ze ludzie widza iz samemu mozna cos fajnego zmontowac.

Skomentuj

Kolegów to się nikt nie czepia, świetną robotę zrobili i znowu się rozkręcają. Tylko ponaglamy, puszczajcie Panowie przelewy, puszczajcie, żeby się Gokar denerwować nie musiał.

Skomentuj

Spokojnie, ja nie mowie o nikim z tego watku.
                                    Wiemy jak bylo

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                      spokojnie, poczekajmy na wyplaty!
                                      ja jestem splukany i wplace cos po wyplacie... miesiac pozniej tez cos wplace i moze jeszcze tuz przed AVS cos sie dolozy

Skomentuj

Coś tam wysłałem, we wrześniu też doślę.

Skomentuj

Gokar83 masz konto PayPal, bo też bym się dorzucił, tylko nie mam nic na polskim koncie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X