Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audioshow 2016

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
    Propozycja od mojego grafika
    zbyt mala grafika
    zbyt ciemne
    koncepcja OK

Skomentuj

tfuu - mialo byc zbyt mala czcionka. napis musi byc wiekszy

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Żonglerki w tym roku (i pewnie w następnych jak dobrze pójdzie) nie będzie (tak jak rok temu), w tym roku stawiamy na jeden dopracowany system który będzie grał przez większą część wystawy.
        A takowy jest już dogadany, kwestia tylko akustyki pokoju.

Ewentualnie z ciekawości można by złożyć drugi system, o ile będzie z czego go złozyć.
        Brakuje tylko jakichś fajnych monitorów.
        Nie wiadomo czy Bocian się wyrobi z lakierowaniem...
        Marian, co oznacza, że system jest już "dogadany"? Robiliście jakieś wstępne spotkania? Ja u siebie robiłem i daje to tylko poglądowe rozeznanie, co jaką ma sygnaturę. W kwestii akustyki Sobieskiego niewiele to wnosi, zaledwie co nieco ułatwia. Do mnie nie wszyscy mogli przyjechać, więc nie mogłem zestawiać ostatecznych konfiguracji. Nie znam Waszych prób, ale zaniepokoiłem się Twoim wpisem.

Chłopaki, nie popełnijcie błędu.

Pozdrawiam i kibicuję.

Skomentuj

Zamieszczone przez palton Zobacz posta
          Marian, co oznacza, że system jest już "dogadany"? Robiliście jakieś wstępne spotkania?
          Oznacza to tylko to, że Accutony będą grać jako główne kolumny.
          Elektronika jest już do nich dobrana.
          Oczywiście odsłuchy jeszcze będą robione na miejscu i finalnie zagra to, co będzie grało najlepiej.
          Nie zmienia to jednak faktu że to z akustyką pokoju będzie największy problem (w tym roku) a nie z systemem.
          Rok temu było wszystko na hura, w tym roku wiemy czego unikać.

Ja u siebie robiłem i daje to tylko poglądowe rozeznanie, co jaką ma sygnaturę. W kwestii akustyki Sobieskiego niewiele to wnosi, zaledwie co nieco ułatwia. Do mnie nie wszyscy mogli przyjechać, więc nie mogłem zestawiać ostatecznych konfiguracji.
          Pamiętaj że są jeszcze gusta, a wszystkim nie dogodzisz, zawsze ktoś będzie miał jakieś ale.

Nie znam Waszych prób, ale zaniepokoiłem się Twoim wpisem.
          Wszystko pod kontrolą

Skomentuj

http://audioshow.pl/aD0c,mapa_wystawy.html

Gokar - jesteśmy znów jako pokój audiostereo.pl
            Da radę coś z tym zrobić?
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              jesteśmy znów jako pokój audiostereo.pl
              No kurde...

Zdjęcie pokoju 408 z roku 2013:

...i 410:

Last edited by marian; 17.10.2016, 21:34.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                http://audioshow.pl/aD0c,mapa_wystawy.html

Gokar - jesteśmy znów jako pokój audiostereo.pl
                Da radę coś z tym zrobić?
                Tym razem Karol osobiście załatwiał sprawy, jednak nie sądzę, żeby to była jego wina. Tak jak napisałem na as, być może osoba obsługująca stronę wystawy, nie do końca rozumie o co chodzi.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dla mnie pomieszczenie nie wygląda źle. Wydaje się, że to jest lepszy kształt- prostokąt, niż miało diyaudio rok temu- blisko kwadratu.

Skomentuj

Dla mnie pomieszczenie nie wygląda źle. Wydaje się, że to jest lepszy kształt- prostokąt, niż miało diyaudio rok temu- blisko kwadratu.
                  Też tak uważam.

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83
                    Zmienione
                    Super, a w materiałach drukowanych będziemy też jako diyaudio.pl? :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jutro dopytam ale nie powinno być problemu, bo pewnie już bym dziś dostał info ze za późno. To pewnie jest świeża lista pod ewentualną edycje jak znam życie.
                      <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

No to cieszę się.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          No kurde...

Zdjęcie pokoju 408 z roku 2013:

...i 410:

odnośnie pokoi elb napisał że jest po remoncie

Data: 4-6.11.2016
                          Miejsce: Hotel Radisson Blu Sobieski, Golden Tulip, Stadion Narodowy

Zmiany

1. W tym roku przywita Państwa całkowicie wyremontowany Hotel Radisson Blu Sobieski. Podczas remontu, rozebrano wszystkie, dotychczas niewyremontowane pokoje do gołych ścian (w szczególności Apartamenty na piętrach 1-4 i 7), wymieniono okna w całym Hotelu itd. Wszystko jest teraz naprawdę na najwyższym poziomie. Wcześniej przebudowano także cały parter, dzięki czemu wejście na wystawę jest teraz przez główne wejście do Hotelu od Pl. Zbawiciela, a nie jak dawniej bokiem, od ul. Grójeckiej.

2. Godziny otwarcia. Rok temu wydłużyliśmy wystawę do 3 dni (bez podnoszenia cen !). Wystawa była już zbyt duża i przychodzi na nią zbyt dużo osób, aby zobaczyć wszystko w dwa dni. Piątek pomyślany był głownie jako dzień pół-prasowy, ale przyszło także nadspodziewanie dużo odwiedzających.

Ponieważ nie było najmniejszych problemów, aby uwinąć się z montażem stoisk do godz. 16:00, w tym roku postanowiliśmy przesunąć godziny otwarcia na godz. 14:00, tak aby zwiedzający oraz prasa mieli nie 4, ale pełne 6h czasu na zwiedzanie. 6h to dość dużo czasu, aby warto było przyjechać w tym dniu nawet z innego miasta. Wystawa będzie otwarta dla zwiedzających w następujących godzinach:

Piątek, 4.11.2016, 14.00–20.00
                          Sobota, 5.11.2016, 10.00–20.00
                          Niedziela, 6.11.2016, 10.00–18.00

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                            wymieniono okna
                            Super, może teraz da się uchylić okno, a nie tak jak rok temu (albo zamknięte albo otwarte, no i przeciąg :bored: )...

Skomentuj

a moze i klima bedzie?

Skomentuj

Mnie ten remont nie zachwyca. Po pierwsze po przebudowie jest mniej średnich pokoi, przez co mamy mniejsze. Po drugie, będą teraz pilnować każdej ryski, trzeba więc podwójnie uważać. Szczególnie trzeba zwracać uwagę na futrynę i korytarz w trakcie wnoszenia i wynoszenia sprzętów. Zawsze organizator podpisuje listę odbioru, radzę dobrze przeczytać wyszczególnione wady i usterki, później będzie na nas. Nie zdarzyło się do tej pory żebym płacił za spowodowane szkody, ale też pokoje były dalekie od ideału. Teraz będzie inaczej.

Skomentuj

Dawno powinni się wynieść z tego hotelu. Dawno wystawa rozrosła się do tego stopnia, że przerasta możliwości tego budynku. Nie wspomnę już o ilości przebywających tam osób i bezpieczeństwie. Może po remoncie zrobili porządną instalację sieciową, bo do tej pory jej przeznaczenie to lampka na stoliku i ładowarka do laptopa.

Skomentuj

Tak, ale trzeba pamiętać o jednym- cena. Sobieski ma umiarkowane ceny, stadion podwaja koszty. Zresztą ja się przyzwyczaiłem do Sobieskiego, chociaż doceniam wygodę stadionu.

Skomentuj

wplacilem ile moglem na chwile obecna
                                      reszte doplace po wyplacie (pewnie juz bezposrednio na AVS)

Skomentuj

Też coś jeszcze dorzuciłem, ale bez prowizji więc może chwilę potrwać.

Skomentuj

Ode mnie, pod koniec tygodnia pójdzie
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X