komora bezechowa to nie odsluch, jakies inne zdjecie tam nalezalo by wstawic, np plyta CD.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Audioshow 2016
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaa co za tym idzie, kasa, kasa, kasa.
podsumujcie ile potrzeba i zalozymy temat
Zamieszczone przez marian Zobacz postaPanowie, wybiegacie troszkę za bardzo do przodu.
to bardzo wazne detale i trzeba je juz przygotowac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta(...)jedynie bym dal jakas nasza kolumne
Masz może jakieś typy? Ja proponuję "ta030wa07 + fw146 + seas l22rn4xp lub dayton rs225 - projekt by raven1985" bo mam ten projekt cały w 3D, wiec oszczędziło by mi to trochę pracy, wystarczy wyrenderować w odpowiednim ustawienu.
Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta(...)zwrotnice w liczbie mnogiej bo będą gadać że mono słuchamy :P
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postakomora bezechowa to nie odsluch, jakies inne zdjecie tam nalezalo by wstawic, np plyta CD.
Po przemyśleniach zmieniłbym nazwy na tym rollup'ie. Chodzi o to by były to pojedyncze wyrazy, tak aby całość była bardziej spójna.
Projekt
Budowa
Zwrotnica
Odsłuch
Detale
Chociaż widzę, że dopieszczanie się spodobało, więc nie wiem czy go nie zostawić :)
W części zwrotnicy, mam zamiar zrobić półprzezroczystą obudowę i pokazać wnętrze kolumny, tak by były widoczne elmenty zwrotnicy i głosnika, myślę, że uatrakcyjni to grafikę.
Zastanawiam się też czy zostawić kolumnę w takiej pozycji, czyli widok od frontu, czy ją trochę obrócić, tak by była głośnikami skierowana w stronę mikrofonu pomiarowego. Widok od frontu bardziej pasuje do tekiej grafiki, jednak obrócenie kolumny pozwoliłoby lepiej uwidocznić odkrytą zwrotnicę. W ostateczności zrobię pewnie obydwie pozycje i porównam jak to będzie wyglądało.
Skomentuj
-
Jak dla mnie pomysł na plakat świetny.
Czy jakiś forumowy zestaw wkleić? Wg mnie niekoniecznie. Przypuszczam, że mało kto na AS wie, co to jest forum DIY, a tym bardziej jakie zestawy są tam robione. Byle było coś ładnego, a zarazem proste w formie. Plakat, jako swego rodzaju metafora, co się robi.
Ułożenie z lekkim odchyleniem dałoby fajny efekt w przekroju. To o czym wspomniałeś ze zwrotnicą w środku i widać byłoby ładnie głośniki. Opisy fajne te krótkie, ostatni zostawiłbym jednak "Dopieszczanie", "Detale" to takie sztuczne...fabryczne..masowe. My jednak dopieszczamy nasze prace
Komora bezechowa może nie do końca pasuje wprost, ale też jednoznacznie kojarzy się z odsłuchami, więc jak dla mnie ok.
Fajnie, naprawdę fajnie :)Last edited by czarodziej; 27.06.2016, 15:35.
Skomentuj
-
Za szybko jeszcze by sprecyzować koszta. Rok temu oficjalnie cenę pokoju dowiedziałem się chyba miesiąc szybciej a wcześniej były tylko prognozy. Generalnie i tak koło 3 tys musimy przygotować.
Mam trochę utrudniony kontakt z paltonem bo on stracil swoj numer tel. Jednak co jest najważniejsze to czy jesteśmy w stanie tyle zebrać?
Jak czujemy się na siłach to działamy<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
Ja ostatnio płaciłem na as :) jednak jak zrobimy rezerwacje a dwa tygodnie szybciej stwierdzimy, że jednak lipa i nie damy rady to wyjdzie mega nieprofesjonalnie. Jak wchodzimy w to to tak już do końca.<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
@gokar - a moze cos takiego: https://zrzutka.pl/ poczytaj, zrob prywatna zrzutkę, ustal kwotę - podepniemy na froncie forum i bedzie jasne na co zbieramy, i ile.Last edited by tomekk_; 07.08.2016, 17:53.
Skomentuj
-
Wciąż jestem na etapie prób dogadania się odnośnie pokoju na as, jednak warto już powoli się organizować.
Co potrzebujemy?
-dobre kolumny, aby nie zejść z poziomem niżej niż rok temu
-dobre wzmacniacze, żadnych mikrusów na TDA
-muzyka z plików, laptop + DAC (playlista zrobiona z max 100 utworów)
-filtr / kondycjoner sieciowy
-kable
-adaptacja akustyczna lepsza niż rok temu
-wystrój pokoju, np. małe lampki do podświetlania sprzętu jak mieli w Audiostereo
Uważam, że w tym roku powinniśmy postawić maksymalnie na 2 zestawy. Inne klocki będą na wystawie. Ucząc się na błędach - podczas odsłuchu jednego zestawu kolumn, drugie odstawiamy tak, żeby nie przeszkadzały w odsłuchu.
Podobnie z grającym zestawem... w tym roku nie będziemy na życzenie przestawiać systemów. Ustalimy godziny podobnie jak w pokoju audiostereo i to nam pozwoli zachować lepszą równowagę oraz porządek.
Potrzebujemy ekipę. W pierwszej kolejności widzę tu osoby, które znam i są sprawdzone czyli cała ekipa z roku 2015.
Dodatkowo bardzo dobrze by było skorzystać z pomocy przy konfiguracji sprzętu najbardziej zaawansowanych osób na forum - tu konkretnie mam na myśli moderatorów. Chciałby by to było wspólne "dziecko" pod opieką sprawdzonej ekipy.
Zrzutkę ustawię jutro chociaż wciąż się waham ponieważ chciałbym zbić cenę niżej a do tego potrzebuje niestety jeszcze chwili.
Tyle :)<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
-filtr / kondycjoner sieciowy
Przynajmniej będę miał motywację aby go dokończyć :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kolmen Zobacz postaJeżeli nikt inny nie weźmie ze sobą to mogę wysłać mój egzemplarz Power Cleanera
Jeśli faktycznie działa (mowa tu o aspekcie akustycznym, nie technicznym) to warto go mieć.
Tak więc każda propozycja mile widziana.
Zamieszczone przez gokar83 Zobacz postaPotrzebujemy ekipę. W pierwszej kolejności widzę tu osoby, które znam i są sprawdzone czyli cała ekipa z roku 2015.
Dodatkowo bardzo dobrze by było skorzystać z pomocy przy konfiguracji sprzętu najbardziej zaawansowanych osób na forum - tu konkretnie mam na myśli moderatorów. Chciałby by to było wspólne "dziecko" pod opieką sprawdzonej ekipy.
Skomentuj
-
Jak będzie potrzeba mogę zabrać kolna Accu tego co mieliśmy rok temu, ale pewnie zaraz Hermes wyskoczy ze swoją klasą D :P
Mam też Daca na ak4490 i pre na pga 2320 są to projekty forumowe w obudowach, jak będzie trzeba wezmę jak nie to nie :)Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
Skomentuj