Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audioshow 2016

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obsługa pokoju
    1. Pawel074
    2. Kolega Pawla074 - pod pseudonimem Karol
    3. Marcin :)
    4. Mariusz Elektro
    5. Z doskoku gokar83

Chwilowo mam tylko tylu chętnych. Jeszcze z jedna osoba by się przydała, by nie uziemić ludzi z obsługi w pokoju, tylko dać możliwość wymiany i zabawy w innych miejscach :)
    <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Ja bardziej będę "z doskoku".

Skomentuj

ja moge posiedziec z Wami w niedziele. i tak zwiedzac mi sie wtedy juz nie chce

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
          Jeszcze z jedna osoba by się przydała, by nie uziemić ludzi z obsługi w pokoju, tylko dać możliwość wymiany i zabawy w innych miejscach :)
          Koniecznie, bo w 3 to my się zajedziemy :P mimo że jest dwóch "lotnych"
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Wstępnie się zapiszę, zależy czy kosmetykę skończę, i jak przedwzmacniacz wyjdzie.

Sprzęt

1. gokar83 - kolumny accuton + visaton + dac .3lite + głośnikowe LuSzTi-ego + hybryda MariuszElektro
            2. kolmen - Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia
            3. pawel074- Klon accu p-4100, forumowe pre (pga2320) i dac (ak4490)
            4. Pawel S. - uniamp w ladnej obudowie + kolumienki omnipolarne (wszystko raczej na pokaz)
            5. Meteo - Goldmind/Goldmund9 + pre, tj. mimesis27
            6.

Skomentuj

Nikt skończonego iampa nie wystawi? Święty? Adam? Taz? Kto jeszcze w obudowę już zdążył zapakować?
              Mój gra, ale na razie kompletnie nie wygląda i się na razie nie zanosi. Może w przyszłym roku :)

Skomentuj

Może uda mi się namówić kolegę na wypożyczenie swojego iAMPa 100 z A9D :) Ładnie wykończonego, w obudowie :) Tylko pogadam z nim czy ma do tego jakieś PRE :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

1. gokar83 - kolumny accuton + visaton + dac .3lite + głośnikowe LuSzTi-ego + hybryda MariuszElektro
                  2. kolmen - Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia
                  3. pawel074- Klon accu p-4100, forumowe pre (pga2320) i dac (ak4490)
                  4. Pawel S. - uniamp w ladnej obudowie + kolumienki omnipolarne (wszystko raczej na pokaz)
                  5. Meteo - Goldmind/Goldmund9 + pre, tj. mimesis27
                  6. marian - Sub XLS10 + 4 absorbery

Skomentuj

Mogłeś go zamknąć, każdy mógł go zamknąć :)
                    Jakby co to podrzucam linka https://zrzutka.pl/u3nedj
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jeszcze jedna para kolumn by się przydała. Moje są trochę za duże do tak małego pomieszczenia :/
                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                        Jeszcze jedna para kolumn by się przydała.
                        Żonglerki w tym roku (i pewnie w następnych jak dobrze pójdzie) nie będzie (tak jak rok temu), w tym roku stawiamy na jeden dopracowany system który będzie grał przez większą część wystawy.
                        A takowy jest już dogadany, kwestia tylko akustyki pokoju.

Ewentualnie z ciekawości można by złożyć drugi system, o ile będzie z czego go złozyć.
                        Brakuje tylko jakichś fajnych monitorów.
                        Nie wiadomo czy Bocian się wyrobi z lakierowaniem...

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Brakuje tylko jakichś fajnych monitorów.
                          jak ogarnie ktos z was szybko zwrotnice to moge dac monitory w stylu sonus faber domus. alu seas 15cm + vifa d25ag

moze lklukasz ogarnie zwrotnice? lub ktos z warszawy?

Skomentuj

To chyba szybciej Bocian polakieruje swoje...

Nic się nie stanie jak nie będzie drugiego zestawu.
                            W przyszłości widzę tą wystawe tak, że jeden system gra (ten najlepszy) a wszystko inne jest na pokaz, łącznie z konstrukcjami niedokończonymi, np. same obudowy głośnikowe (bo przecież to forum DIY i przydały by się takie konstrukcje na pokaz).
                            Ale to jeśli będziemy mieli w przyszłości większe pokoje a nie wybieg dla surykatek :)

Skomentuj

Propozycja od mojego grafika :) podejrzewam że kolor nie przejdzie :)

<iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Skromnie, czysto i z klasą !

Skomentuj

Propozycja od mojego grafika :) podejrzewam że kolor nie przejdzie :)

Rób

Skomentuj

podejrzewam że kolor nie przejdzie
                                    No właśnie ten kolor... Fajnie by było gdyby był niebieski tak jak na głównej forum.

zmienił bym też opis z "...samodzielnej budowy nagłośnienia" na "...samodzielnej budowy sprzętu audio", lub coś podobnego.

No i te głośniki jakoś inaczej dać... może fajniej by to wyglądało gdyby były 3 głośniki i ten na górze był by typowo wysokotonowy.

Wiem że wybrzydzam, ale wiesz o co chodzi

Skomentuj

Tekst jest cytatem z profilu z fb i że zrzutki :) więc tekst powinien być dokładnie taki.
                                      Dostalem wersje z niebieskim bo też o to poprosiłem i mi się nie podoba :( mogę wkleić ale wygląda gorzej.

Głośniki to symbol :) jak cały projekt :) jak kolor nie boli i się podoba to bym tak zostawił. Grafik mi robi przysługę i też nie chce go gonić o 10 wersji :( bo potem on mnie przegoni i tyle będzie hehe

Skomentuj

Dostalem wersje z niebieskim bo też o to poprosiłem i mi się nie podoba mogę wkleić ale wygląda gorzej.
                                        No to zostawmy tak jak jest :)

Skomentuj

Mi sie podoba 😉

Skomentuj

Czaruję...
                                          X