Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audioshow 2016

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie, cieszę się na kolejne wspólne spotkanie w Wa-wie. Karol pisał prawdę, zgubiłem na początku lata telefon, więc kontakt był utrudniony. Gokar wszystko ogarnął sam, spożytkował doświadczenie z poprzedniego roku. Cieszę się, że mogłem rok temu pomóc, maszyna ruszyła, już nie potrzebujecie mojego wsparcia. Wiem, że było rok temu sporo ostrożności. Jak sami mogliście zobaczyć, wszystko było uczciwie zrobione. Dzieje się tak, bo jesteśmy pasjonatami i chcemy żeby środowisko się integrowało.

Karol z Marianem byli też u mnie na odsłuchach, mam nadzieję na dalsze spotkania. Jeśli ktoś by zechciał zajrzeć do Inowrocławia, to oczywiście zapraszam. Wokół mnie utworzyło się koło audiofilii, wśród nas jest sporo zaawansowanych diy-owców. Nasze spotkania są dla mnie kwintesencją hobby, jakim jest audio.

Karol,Marian- w razie potrzeby służę pomocą. Jeszcze raz pozdrawiam, Robert.

Skomentuj

roll-upy trzeba zrobic 2-3 (gdzies na dole, przed pokojem i w pokoju)
      tresc na grafice trzeba jeszcze przemyslec

trzeba wyraznie napisac prostymi slowami co to jest i w jakim celu
      czesto chodze w ubraniach z naszym logo i wielu ludzi nie ma pojecia co to jest
      dlatego warto opisac ze jestesmy amatorami hobbystami i budujemy to SAMI DLA SIEBIE

panowie, czy w tym roku nie bedzie niespodzianki ze zmiana numeru pokoju? nie chcialbym znowu poprawiac koszulki markerem!

Skomentuj

W tym roku nie planujemy takich akcji :)
        <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Sprzęt

1. gokar83 - kolumny accuton + visaton + dac .3lite + głośnikowe LuSzTi-ego + hybryda MariuszElektro :)
          2. kolmen - Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia
          3. pawel074- Klon accu p-4100, forumowe pre (pga2320) i dac (ak4490)
          4. Pawel S. - uniamp w ladnej obudowie + kolumienki omnipolarne (wszystko raczej na pokaz)
          5.
          6.
          Last edited by gokar83; 25.09.2016, 20:48.
          <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Jeśli chodzi o sprzęt, to Bocian powiedział że jak zdąży wykończyć monitorki na SBacoustic (lakierują się), to mógłby je przywieźć.
            Ja mam w planach wykonać suba (w miarę małego, + - 30L) w kolorze (fornir) tych monitorków, więc był by to taki mały komplecik.
            Do pokazania jak znalazł, a czy był by podłączany jako drugi mniejszy system, to już kwestia organizacji ponieważ główny system jest już "złożony" :)

Główne kolumny są jeszcze w stanie surowym, postaram się zdążyć do listopada z ich wykończeniem.

Przypominam o stoliku RTV lub mega fajne podstawki pod sprzęt.
            Gdyby ktoś miał coś takiego i mógłby przywieźć, byli byśmy dźwięczni

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              ub mega fajne podstawki pod sprzęt.
              pod elektronike czy pod kolumny?
              bo pod kolumny moze zdaze zrobic/kupic

Skomentuj

Pod elektronikę.
                Albo stolik RTV albo podstawki.
                Wiadomo jak było rok temu, pierwsze koty za płoty, ale tym razem fajnie było by mieć na czym postawić sprzęt.

Skomentuj

hm.. specjalnie zrobiłem zdjęcie.. bo wygląd lekko ascetyczny.. ale jest DIY.. niestety to trochę masochistyczne rozwiązanie bo jest prawie nie rozbieralny.. więc potrzebował bym ze dwie osoby do pomocy by go podnieść... pomimo wszystkich przeciw.. mogę go udostępnić..

Z plusów jest w Warszawie..

Skomentuj

Pamiętam jak pisałem o takim stoliku, bardzo podobnym, to Marian powiedział NIE!

Skomentuj

Jeśli chodzi o ten stolik, to gusta są różne, jednemu się podoba drugiemu nie, ale w porównaniu do stolików RTV które widujemy na AS, to jest to bardziej karykatura stolika RTV Hi-End.

Gdyby te pręty nie były prętami gwintowanymi i nie było by widać nakrętek, to jeszcze by przeszło.

Wolał bym złączyć 2 taborety i przykryć je ekskluzywnym materiałem.

Oczywiście ja mogę mieć spaczony gust, więc jeśli większości się taki stolik podoba to ja nie mam nic przeciwko

Skomentuj

hehe, akurat pomysł skradłem z AS.. ;-) (crafty z AS 2008r... )

- mnie pomysł z materiałem też się podoba.. moje plecy już odpoczęły na myśl o tym pomyśle..
                        Last edited by LubMich; 28.09.2016, 08:49.

Skomentuj

Panowie, ale od paru dni widzę 1590 na wpłatach, potrzebujemy 2500. Już się wszyscy zrzucili? Trzeba uzupełniać wpłatę? Gokar, jak to wygląda?

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                            Już się wszyscy zrzucili? Trzeba uzupełniać wpłatę? Gokar, jak to wygląda?
                            ja jestem splukany i nawet teraz po wyplacie nie bede w stanie nic wplacic :/
                            ale juz za miesiac moge troche wplacic

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                              Już się wszyscy zrzucili?
                              Spokojnie, nie wszyscy nie będzie źle, miejmy nadzieję.

Skomentuj

Ja też na dniach się dorzucę.

Skomentuj

Proponuję na trzy tygodnie przed terminem zorganizować pospolite ruszenie :)
                                  Będzie to za 10 dni

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                    Jeśli chodzi o ten stolik, to gusta są różne, jednemu się podoba drugiemu nie, ale w porównaniu do stolików RTV które widujemy na AS, to jest to bardziej karykatura stolika RTV Hi-End.
                                    Na ubiegłorocznym AS niemal identyczne stoliki były w pokoju Nautyliusa (chyba, mogę się mylić) w Tulipie. Z tym, że blaty były drewniane, pręty, nakrętki, podkładki - koncepcja identyczna. Jedynie podkładki mogły by być mniejsze. Mnie bardzo podoba się prostota wykonania i koncepcja
                                    Last edited by Sir Ed; 03.10.2016, 08:41.

Skomentuj

Wciąż mamy odrobinę czasu na zbiórkę chociaż wydatki już są za mną w jakimś procencie. Wczoraj zapłaciłem już za pokój :)

Kolejny wydatek to rollup ale tu mam prośbę. Fajny projekt był ale umarł. Autor pliku nie pojawia się na forum. Ktoś ma umiejętności i chęci mi coś takiego przygotować i wysłać na maila?

Czekam na pojawienie się odnośnika na serwer gdzie będzie można wrzucić publikacje odnośnie projektów które będą grały na AVS - link pojawi się na wizytowkach które będą rozdawaly dziewczyny :)

Powoli do przodu :)
                                      Last edited by gokar83; 03.10.2016, 23:32.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        ja bede mogl cos wplacic dopiero za miesiac :(

Skomentuj

Dobra bez paniki. Ja czekam na ostatnią chwilę, czyli na wypłatę. wtedy będę mógł określić na ile mogę sobie pozwolić, czytać za tydzień

Skomentuj

Czaruję...
                                          X