Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Audioshow 2016
Collapse
X
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaŻonglerki w tym roku (i pewnie w następnych jak dobrze pójdzie) nie będzie (tak jak rok temu), w tym roku stawiamy na jeden dopracowany system który będzie grał przez większą część wystawy.
A takowy jest już dogadany, kwestia tylko akustyki pokoju.
Ewentualnie z ciekawości można by złożyć drugi system, o ile będzie z czego go złozyć.
Brakuje tylko jakichś fajnych monitorów.
Nie wiadomo czy Bocian się wyrobi z lakierowaniem...
Chłopaki, nie popełnijcie błędu.
Pozdrawiam i kibicuję.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez palton Zobacz postaMarian, co oznacza, że system jest już "dogadany"? Robiliście jakieś wstępne spotkania?
Elektronika jest już do nich dobrana.
Oczywiście odsłuchy jeszcze będą robione na miejscu i finalnie zagra to, co będzie grało najlepiej.
Nie zmienia to jednak faktu że to z akustyką pokoju będzie największy problem (w tym roku) a nie z systemem.
Rok temu było wszystko na hura, w tym roku wiemy czego unikać.
Zamieszczone przez palton Zobacz postaJa u siebie robiłem i daje to tylko poglądowe rozeznanie, co jaką ma sygnaturę. W kwestii akustyki Sobieskiego niewiele to wnosi, zaledwie co nieco ułatwia. Do mnie nie wszyscy mogli przyjechać, więc nie mogłem zestawiać ostatecznych konfiguracji.
Zamieszczone przez palton Zobacz postaNie znam Waszych prób, ale zaniepokoiłem się Twoim wpisem.
Skomentuj
-
http://audioshow.pl/aD0c,mapa_wystawy.html
Gokar - jesteśmy znów jako pokój audiostereo.pl
Da radę coś z tym zrobić?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postajesteśmy znów jako pokój audiostereo.pl
Zdjęcie pokoju 408 z roku 2013:
...i 410:
Last edited by marian; 17.10.2016, 20:34.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postahttp://audioshow.pl/aD0c,mapa_wystawy.html
Gokar - jesteśmy znów jako pokój audiostereo.pl
Da radę coś z tym zrobić?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Dla mnie pomieszczenie nie wygląda źle. Wydaje się, że to jest lepszy kształt- prostokąt, niż miało diyaudio rok temu- blisko kwadratu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez palton Zobacz postaDla mnie pomieszczenie nie wygląda źle. Wydaje się, że to jest lepszy kształt- prostokąt, niż miało diyaudio rok temu- blisko kwadratu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Data: 4-6.11.2016
Miejsce: Hotel Radisson Blu Sobieski, Golden Tulip, Stadion Narodowy
Zmiany
1. W tym roku przywita Państwa całkowicie wyremontowany Hotel Radisson Blu Sobieski. Podczas remontu, rozebrano wszystkie, dotychczas niewyremontowane pokoje do gołych ścian (w szczególności Apartamenty na piętrach 1-4 i 7), wymieniono okna w całym Hotelu itd. Wszystko jest teraz naprawdę na najwyższym poziomie. Wcześniej przebudowano także cały parter, dzięki czemu wejście na wystawę jest teraz przez główne wejście do Hotelu od Pl. Zbawiciela, a nie jak dawniej bokiem, od ul. Grójeckiej.
2. Godziny otwarcia. Rok temu wydłużyliśmy wystawę do 3 dni (bez podnoszenia cen !). Wystawa była już zbyt duża i przychodzi na nią zbyt dużo osób, aby zobaczyć wszystko w dwa dni. Piątek pomyślany był głownie jako dzień pół-prasowy, ale przyszło także nadspodziewanie dużo odwiedzających.
Ponieważ nie było najmniejszych problemów, aby uwinąć się z montażem stoisk do godz. 16:00, w tym roku postanowiliśmy przesunąć godziny otwarcia na godz. 14:00, tak aby zwiedzający oraz prasa mieli nie 4, ale pełne 6h czasu na zwiedzanie. 6h to dość dużo czasu, aby warto było przyjechać w tym dniu nawet z innego miasta. Wystawa będzie otwarta dla zwiedzających w następujących godzinach:
Piątek, 4.11.2016, 14.00–20.00
Sobota, 5.11.2016, 10.00–20.00
Niedziela, 6.11.2016, 10.00–18.00
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postawymieniono okna
Skomentuj
-
Mnie ten remont nie zachwyca. Po pierwsze po przebudowie jest mniej średnich pokoi, przez co mamy mniejsze. Po drugie, będą teraz pilnować każdej ryski, trzeba więc podwójnie uważać. Szczególnie trzeba zwracać uwagę na futrynę i korytarz w trakcie wnoszenia i wynoszenia sprzętów. Zawsze organizator podpisuje listę odbioru, radzę dobrze przeczytać wyszczególnione wady i usterki, później będzie na nas. Nie zdarzyło się do tej pory żebym płacił za spowodowane szkody, ale też pokoje były dalekie od ideału. Teraz będzie inaczej.
Skomentuj
-
Dawno powinni się wynieść z tego hotelu. Dawno wystawa rozrosła się do tego stopnia, że przerasta możliwości tego budynku. Nie wspomnę już o ilości przebywających tam osób i bezpieczeństwie. Może po remoncie zrobili porządną instalację sieciową, bo do tej pory jej przeznaczenie to lampka na stoliku i ładowarka do laptopa.
Skomentuj
Skomentuj