Jeśli chodzi o słuchawki dokanałowe to jest tego masa u nich i cena tak naprawdę nic nie znaczy . Czasami słuchawki w za 5$ są świetne a czasami te za 50$ to padło :p .
a u mnie od lutego ubrania nie doszly! :(
doszlo wszystko co zamawialem wczesniej i pozniej. a koszulki nadal brak :/
Ja spór robię zawszę i kasa wraca. Ostatnio kable do miernika, było że wysłane a po tygodniu że zamówienie anulowane więc zgłosiłem i miałem kasę na drugi dzień. Akurat kable przyszły za tydzien więc jestem do przodu :)
[SIZE=3]Kosztował 1 dolara kupiłem z nudów po pijaku ale nie żałuje bo całkiem fajnie to gra jak na taką mikro popierdułkę :)
Do napędu małego przenośnego grania jak znalazł , trzeba tylko uważać aby nie zrobić na nim zwarcia i nie pomylić polaryzacji zasilania bo nie ma żadnych zabezpieczeń polecam też wkleić (za pomocą kleju termo przewodzącego)jakikolwiek radiator na chip bo przy max mocy troszkę się grzeje poza tym wszystko SI :)
Przeciez na module sa diody w zasilaniu!! Wiec odwrotna polaryzacja mu nie zaszkodzi!
Z minusow to na pewno dosc mocno szumi, dlatego zamowilem tez inne podobne do testowania.
mialem/mam male cyfrowe wzmacniacze 2x3W
czy te tez maja jakies spadki na gorze pasma?
Raczej nie maja, bo te male nie maja filtra wyjsciowego :)
TPA3116 maja filtry LC i trzeba uwazac jaka wersje sie kupuje czy na 4 czy na 8om (rozne wartosci LC).
Kupiłem te słuchawki co ktoś mi tutaj polecił. Paczka przyszła bardzo szybko!
2018.04.21 09:02 (GMT-7): Waiting for pick up
2018.05.02 13:59 (GMT-7): Delivery successful
Ale dostałem te słuchawki co chciałem i jeszcze drugą parę Czerwonych xD Ty też tak miałeś? @jucez
Przeciez na module sa diody w zasilaniu!! Wiec odwrotna polaryzacja mu nie zaszkodzi!
Z minusow to na pewno dosc mocno szumi, dlatego zamowilem tez inne podobne do testowania.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Raczej nie maja, bo te male nie maja filtra wyjsciowego :)
TPA3116 maja filtry LC i trzeba uwazac jaka wersje sie kupuje czy na 4 czy na 8om (rozne wartosci LC).
Dobitnie się o tym przekonałem na swoim przykładzie. Jest bardzo duży spadek na wysokich tonach jak się podłączy o "złej" impedancji. Oczywiście chińczyk nie napisał i dopiero jak się trochę bardziej zagłębiłem w temat to przeczytałem że są różne wersje filtrów wyjściowych .
Kupiłem te słuchawki co ktoś mi tutaj polecił. Paczka przyszła bardzo szybko!
2018.04.21 09:02 (GMT-7): Waiting for pick up
2018.05.02 13:59 (GMT-7): Delivery successful
Ale dostałem te słuchawki co chciałem i jeszcze drugą parę Czerwonych xD Ty też tak miałeś? @jucez
Ja miałem słuchawki, wkładki w kilku rozmiarach i futerał - może teraz dają drugie gratis, albo chińczyk się pomylił...
ma ktos doswiadczenie w zamawianiu z chin/taiwanu poprzez kuriera?
czy zawsze dowalaja podatek/cło?
Dwa razy zamawiałem kurierem i dwa razy wpadło mi w agencję celną DHL, która to agencja załatwiła wszystko i jedyne co musiałem zrobić to przy odbiorze od kuriera zapłacić VAT i cło.
Natomiast jak zamawialiśmy przez firmę to oprócz cła i VATu musieliśmy jeszcze zapłacić dodatkową opłatę za obsługę celną.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Ja ściągałem kilka gratów (pewnie z 10 paczek) z aliexpress albo z gearbestu właśnie kurierem DHL albo DPD i nigdy nie trafiłem na jakieś dodatkowe opłaty.
Paczek, które szły zwykłą pocztą nie zliczę, ale też nigdy nie było VATu.
Kilka razy sprowadzałem drobnicę, to było ok, ale jak zamawiałem wzmacniacz do serva AC, to mnie skroili na cle ^^
Więc różnie to bywa, na gruzie raczej nie clą.
Jak zamawiałem lamy z Rosji to tak samo kilkaset lamp w paczce i nic, przechodziło bez gadania.
Dhl od pewnej kwoty bije VAT.
Są problemy jak papier na paczce jest złe opisany i zadają od ciebie dokumentów.
Miałem problem jak części z carbonu zamówiłem. Koledzy z Chin napisali ze gift, nie opisali ile za transport ile za przedmioty i niestety miałem troche przepychanek z paczka.
chce kupic narzedzia na tokarke + plytki do tych narzedzi. czyli przejdzie jako "sample"
gabarytowo tez nie bedzie duze
czyli moze przejsc bez tragedii finansowej?
Artykuł z przed kilku lat, ale chyba nie wiele się zmieniło. Kilkukrotnie zamawiałem przesyłki za 100-160zł i nigdy mi nic nie naliczyli. Chińczycy nadając paczki, często zaniżają wartość podawaną na pudełku. Ostatnio kupiłem za 100zł, a na pudełku była podana wartość 7,66USD. Druga sytuacja, kolega kupił drona- coś powyżej tys. oczywiście naliczyli cło i vat. Chcieli też zrzut ekranu oferty sprzedaży, to kolega napisał do chińczyka, a tamten wysłał mu screen z zaniżoną wartością- przez to miał do zapłaty o wiele mniej.
Raz odbierałem paczkę z urzędu celnego w Zabrzu. Celnik mówił ze zlewają dopiski sample i gift. Oceny mojej paczki dokonali na podstawie wagi przedmiotu miałem na miejscu pokazać dowód zakupu itd.
Skomentuj