Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

może konkurs ?;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

skowron

(2/17)*360stp~42stp

Lub na wysokości 10km
    czyli wtedy w zasadzie licza sie odpowiedzi od 400prawie do 0, bo pytanie nie jest spraecyzowane i nie jest powiedziane w jakiej odleglosci od ziemi, przy jakim cisnieniu. Ale nie wprowadzajmy zamieszania, kazdy wie ze chodzi o predkosc dzwieku przy ziemi, ze tak powiem, czy jesli chodzi o wode to przy powierzchni.

pozdro

Skomentuj

A woda ciężka czy zwykła?
      I jaka saturacja?

Skomentuj

szkoda że jeszcze nie ma wyników :|

Skomentuj

A woda ciężka czy zwykła?
          I jaka saturacja?
          bimber =]

szkoda że jeszcze nie ma wyników :|
          odpowiedzi juz sa, tylko czekac na js i losowanie, ktore moze juz dzisiaj sie odbedzie ? :)

pozdro

Skomentuj

Wklejam wyniki moim zdaniem poprawne. W zasadzie jestem zgodny z tymi na stronie głównej konkursu. No, może te z gwiazdką chciałbym jeszcze przedyskutować... Jeśli ktoś jeszcze ma obiekcje, to proszę komentować :-)

1.)108dB/oct.
            2.)41,98 stopnia (przy prędkości dźwięku równej 343 m/s)
            3.)451,3 cm
            4.)124 dB
            5.)1990r
            6.)Linkwitz-Riley
            7.)25 cm
            8.)Zawieszenie posiadające nieliniową charakterystykę ugięcia - siła potrzebna do dalszego ugięcia rośnie wraz z wychyleniem, co chroni głośnik przed uszkodzeniem mechanicznym. (* No, tu jest jeszcze dylemat...)
            9.)0,776
            10.)Zwiększy się o 0,067 (czyli z 0,31 do 0,377).
            11.)Polipropylen.
            12.)6 mm
            13.)CLIO
            14.)Interferencja to nakładanie się fal (skutkujące miejscowym wzmacnianiem lub osłabianiem amplitudy). (* Moja wersja...)
            15.)1490 m/s (przy temperaturze: 20°C, ciśnieniu normalnym: 101325 Pa)
            16.)Czterokrotnie.
            17.)0,025 Ohma
            18.)24,5 Hz (** A co jeśli ktoś policzył dla całej długości fali i wyszło mu 49Hz? ;-) )
            19.)30,98 V
            20.)W 1973 roku. ( * ...a podobno drugą generację w 1992 r...)

Pozdrawiam!

Skomentuj

eh,mam 2 bledy :P tak to jets jak sie w nocy oblicza cos ....

Skomentuj

Mi wyszło 49Hz w pyt.18 :o)

Skomentuj

ja mam 4 błędy:(

Skomentuj

a ja nie mam bledow ;p. Szczeze mowiac za prosty byl ten konkurs. Jak sama nazwa wskazuje ma to byc konkurs a nie zgugluj i wpisz. Poziom powinien byc na tyle wysoki zeby nikt nie mial maxymalnej ilosci pkt, tak jak na audiomanii, ale to juz na nastepny raz podpowiedz.8 - nie ma co tu duzo dyskutowac, zawieszenie nie pozwalajace na zniszczenie glosnika i/lub obijanie cewki o nabiegunnik. kiedy wkoncu to losowanie ?

Skomentuj

a ja obliczylem napiecie skuteczne dla glosnika 8 ohm
                      i obliczylem 127 decybeli, bo policzylem tak :
                      1w=3db
                      2w=6db
                      4w=9db......
                      tylko ze z 1w bylo te 106 db czy ile tam mial glosnik ... :(

Skomentuj

1 błąd, nie jest zle szkoda, że nie mogłem nigdzie wyczaić wiadomości na temat pytania 11...Byłby maxik:P

Skomentuj

ruthi,jakbsy czytal artykyuly na diyaudio.pl to bys wiedzial,ale sobie siare zrobiles teraz :P

Skomentuj

No widocznie bo tego w artach nie znalazlem...

[ Dodano: 2006-01-27, 01:09 ]
                            Tas, "pokaz no mi to palcem, bo..." ja tego nie znalazlem.

Skomentuj

kurcze,chcialem zacytowac wlasnie o tym tlumieniu wlasnym membran no ale niemoge etgo znalezc :| znajde to dzis,albo jutro,wiem ze napewno w artykulach na diyaudio.pl ew na audiomania.info(wiekszosc info mialem z 1 zrodla.)

Skomentuj

He he mnie się też wydawało że w któryś artach o tym było i nie mogłem znaleźć i napisałem że celuloza. W sumie blisko byłem

Skomentuj

mam 4 błędy

Skomentuj

Własnie tez mi sie wydawało ze gdzies w artach na diyaudio było o tym tłumieniu ale tez nie mogłem zanlesc Ja mialem dwa błędy jeden głupi bo mogłem jakoś obliczyć a drugi z tym tłumieniem.

Skomentuj

bardzo fajnie, ciesze sie ze macie tyle odpowiedzi dobrze ale kurcze czemu jeszcze nie ma losowania :(

pozdr

Skomentuj

kurcze czemu jeszcze nie ma losowania :(
                                        to chuck i jego kop z polobrotu...

Skomentuj

cierpliwości...
                                          są też sprawy ważniejsze od forum na tym świecie ;]
                                          ciekawe że jak toczy się dyskusja o STXach to każdy mówi że to szit jest
                                          najgorszy, ale jak już można ten szit wygrać to wszyscy się podniecają jakby
                                          to B&O był conajmniej :)
                                          jak troche poczekacie to nagroda będzie jeszcze lepiej smakowała ;]
                                          Życzę wszystkim powodzenia !!!
                                          (choć nagród dla wszystkich nie starczy...)
                                          No ale powiem dyplonatycznie że sama możliwośc uczestnictwa jest jak nagroda
                                          Sprawdzenie wiedzy itp

Skomentuj

Czaruję...
                                          X