Na pytanie: czy ustna jest trudna?? odpowiem to zależy. Jeżeli ktoś sumiennie opracowywał sobie temat a nie jak większość a ostatnią chwilę to problemów z precyzyjnym wygłoszeniem treści prezentacji nie będzie problemu. Ewentualne trudności zaczynają się przy pytaniach, mogą one dotyczyć temetu prezentacji i literatury podmiotu a jak taki zajaranyy sobie wzioł (prawie) po jednym utworze z każdej epoki to musi się wykazać zajebi....ą znajomosą tych utworów, twórców itp. Ale jestem dobrej myśli:)
Matura 2006 język Angielski - PRZECIEK!
Zad. 9, poziom podstawowy
"Podczas pobytu w Wielkiej Brytanii kupileś ciągnikowy kultywator
sprężynowy z zapasowym kompletem lemieszy półsztywnych i
skaryfikatorem. Zauważyleś, że uszkodzone było łożysko toczne
baryłkowe wachliwe w mimośrodzie oraz brakowało połączeń gwintowych ze
śrubą pasowaną o trzpieniu stożkowym. Chcesz zgłosic jego reklamację.
Napisz na czym polega problem oraz gdzie i kiedy nabyłes urządzenie i
zaproponuj rozwiązanie problemu. Podpisz sie jako XYZ."
oj maxi sie zabardzo przejmujesz... matura mi sie coraz bardziej podoba nawet konsultowac sie mozna latwiej niz na klasowkach przynajmniej niektore... powodzenia tym z rozszerzonej
podstawowa latwa chociaz trudniejsza od probnej.(powinno byc ok 90-95%:P)
na rozszezonym txt'y wydawaly sie calkiem latwe. zadania ze sluchu jakos poszly. jedyne utrodnienie to ze dialogi byly dlugie.
na arkuszu 3 zrobilem tylko pierwsze 2 zadania. przeczytalem tematy wypracowan i odrazu wyszedlem....niechce mi sie w szkole do 16:30 siedziec:P
Ja pisałem tylko podstawowy bo rozszerzony nie jest mi potrzebny i powiem, że było dużo łatwiej niż na próbnej. A mój list to czysta komedia, bo przekazałem wszyskie inforamacje w 70 słowach i musiaęłm jeszcze z 80 dopisać, więc pisałęm o imprezie na urodzinach na którą zaproiłem ... hoho striptiserki, chirliderki itp :P
Skomentuj