Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sa na forum Maturzysci :D?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie, napisać teraz, a za rok od nowa tylko ze wybrać informatykę a nie wos. Bo wos wybrałem bo nie miałem szczerze czego innego, a ten kierunek mnie nie pociąga. Dopiero w przyszłym roku będzie można wybrać informatykę na poziomie podstawowym, a o to mi chodzi żebym nie musiał zdawać nic innego. Może wam sie to głupie wydać, ale mi to całkiem pasuje :)

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
      Może wam sie to głupie wydać, ale mi to całkiem pasuje :)
      tak ,tak, koszary wzywają a szkoła ratunkiem :wink:

Skomentuj

krzyhoo9,

Skomentuj

- Najlepszym rozwiązaniem jest rozłożenie materiału w czasie.
          Oj tak... 4lata w 2 dni :mrgreen:

To co Panowie, zapewne sie uczycie?

Skomentuj

raczej odsypiamy kolejne imprezy w końcu mamy dłuuuuuuugi weekend :wink:

Skomentuj

http://lidel.org/przecieki_maturalne_2008

raczej odsypiamy kolejne imprezy w końcu mamy dłuuuuuuugi weekend :wink:
              dokladnie, ja dochodze jeszcze do siebie po wczorajszym

Skomentuj

No to powodzenia Panowie :mrgreen:

Skomentuj

no chłopaki jutro już będziemy mieli 1,5h za sobą. stresik już wasz bierze bo mnie jakoś nic nie rusza :wink:

Skomentuj

krzyhoo9, i masz racje! niema co sie stresowac. to taki zwykly sprawdzian tylko ze latwiejszy... najwazniesjsze zeby sie nie stresowac i rozsadnie myslec

Skomentuj

Polski jak polski, byle go zdać, chociaż moze być trudno nie czytajac lektur ;p Ale mam nadzieje ze jakoś sie uda

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                        chociaż moze być trudno nie czytajac lektur
                        mam dokladnie ten sam problem wczorj siadlem do streszczen a dzisiaj mam nadzieje przeczytac jeszcze kilka, tylko zarabiscie mi sie nie chce.....

[ Dodano: 2008-05-04, 12:54 ]
                        http://img403.imageshack.us/img403/8...tura2xw2lo.jpg

Skomentuj

też lektur nie czytałem (pewnie jak większość) ale to się da. najgorzej język obcy a w ogóle ustny. dla mnie porażka :???:

Skomentuj

A orientuje sie ktoś kiedy jest podstawowa geografia bo pisze ale nie wiem kiedy...a tak poza tym widze że nie jestem jedynym lekturowym "partyzantem"

Skomentuj

Ja się boje tylko WOSu =) reszta luzik, chociaż lektur też nie czytałem

Ale maturzyści pamiętajcie:

Średnie nie piwo - nie musi być pełne :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
                                tylko zarabiscie mi sie nie chce.....
                                Właśnie z tego powodu nawet nie próbuje czytać tych streszczeń, bo i tak nic nie zapamiętam Zreszto z tekstu źródłowego zawsze sie wyciagnie jakieś argumenty, nawet jak sie nie zna ksiazki. I jakoś 30% sie nazbiera ;p

Zamieszczone przez krzyhoo9
                                najgorzej język obcy a w ogóle ustny. dla mnie porażka
                                przed ustnm też czuje wiekszy respekt. Wiadomo stajesz przed komisja i musisz zaczac dukać w obcym dla Ciebie języku i już ta sama sytuacja jest stresujaca, a jak sie nie jest orłem w tym jezyku to już całkiem adrenalinka jak trzeba
                                Ale spoko 6 punktów da sie luzem uzbierać, i wcale nie trzeba jakoś szczegolnie znać jezyk obcy zeby to zdać. Chociaż to też zalezy od osób które siedzą w komisji. Akurat w mojej komisji siedzi taka nauczycielka u której zawsze wszyscy zdaja :roll:

Ja najbardziej boje się matmy, bo i na tym mi najbardziej zależy. Zdaje podstawe, ale ambicje mam na 90% :P Zobaczymy co z tego wyjdzie....

Skomentuj

a ktos zdaje rozszerzona matme??

Skomentuj

co do polskiego... jak ktos jest w miare bystry to tescik robi sie na 100% wiec praca moze byc pro-forma i punktow prawie ze starczy.
                                    co do lektur w sumie dobrze wiediec o jaka ksiazke chodzi wiec streszczenia sa calkiem dobrym pomyslem. ja tez nie czytalem wszystkich ksiazek ale z polskiego zawsze mialem dobre oceny (5;p) bo wystarczylo mi to co omawialismy na lekcjach:P do tego w nocy przed egzamem wyzej wspomniane streszczenia.

ustne to jest z tym roznie, egzamin ogolnie powstal by uczyc wystapienia przed komisja i poradzic sobie ze stresem (taki zyciowy egzamin) ten kto przyszedl i cos tam powiedzial zdawal... a ze nie wszyscy byli na tyle odwazni to inna sprawa) z reszta angielski to sa same podstawy... i nauczyciele sami ciagna za jezyk w razie czego. lizik - serio)
                                    usty polski zupelny lajt - bierzecie plan i omawiacie punkty w kolejnosci - byle nie uczyc sie na pamiec. lepiej rzucic okiem na plan i cos tam nawijac niz sie zaciac;p a na pytania zawsze jest zlota uniwersalna odpowiedz)

no a z matma czy innymi (w miom przypadku) przedmiotami to juz tylko to co ma sie w glowie + fart

wiec zycze wszystkim szczescia)

ogolnie mature wspominam milo, teraz na moich studiach to taka mature mam raz na 2-3 tygodnie.... serio.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                      ale z polskiego zawsze mialem dobre oceny (5;p)
                                      u mnie dobre oceny z polskiego nieco inaczej wyglądały :mrgreen:

No to Panowie, powodzenia życze (nie dziękujcie ;p)

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                        usty polski zupelny lajt - bierzecie plan i omawiacie punkty w kolejnosci - byle nie uczyc sie na pamiec. lepiej rzucic okiem na plan i cos tam nawijac niz sie zaciac;p a na pytania zawsze jest zlota uniwersalna odpowiedz)
                                        na ustnym najwazniejsze jest wrazenie. musicie sprawiac wrazenie ze wiecie o czym mowicie i musi byc to plynne. zawartosc merytoryczna przy 15 min niema prawa byc dobra wiec gadajcie co chcecie :P

Skomentuj

shiver, ja z geografii mam w piątek a nie wiem czy tak jest u wszystkich. trzymajcie jutro za nas kciuki :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X