nie, napisać teraz, a za rok od nowa tylko ze wybrać informatykę a nie wos. Bo wos wybrałem bo nie miałem szczerze czego innego, a ten kierunek mnie nie pociąga. Dopiero w przyszłym roku będzie można wybrać informatykę na poziomie podstawowym, a o to mi chodzi żebym nie musiał zdawać nic innego. Może wam sie to głupie wydać, ale mi to całkiem pasuje :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sa na forum Maturzysci :D?
Collapse
X
-
http://lidel.org/przecieki_maturalne_2008
raczej odsypiamy kolejne imprezy w końcu mamy dłuuuuuuugi weekend :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ŁukaszNchociaż moze być trudno nie czytajac lekturwczorj siadlem do streszczen a dzisiaj mam nadzieje przeczytac jeszcze kilka, tylko zarabiscie mi sie nie chce.....
[ Dodano: 2008-05-04, 12:54 ]
http://img403.imageshack.us/img403/8...tura2xw2lo.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez damianitylko zarabiscie mi sie nie chce.....Zreszto z tekstu źródłowego zawsze sie wyciagnie jakieś argumenty, nawet jak sie nie zna ksiazki. I jakoś 30% sie nazbiera ;p
Zamieszczone przez krzyhoo9najgorzej język obcy a w ogóle ustny. dla mnie porażka
Ale spoko 6 punktów da sie luzem uzbierać, i wcale nie trzeba jakoś szczegolnie znać jezyk obcy zeby to zdać. Chociaż to też zalezy od osób które siedzą w komisji. Akurat w mojej komisji siedzi taka nauczycielka u której zawsze wszyscy zdaja :roll:
Ja najbardziej boje się matmy, bo i na tym mi najbardziej zależy. Zdaje podstawe, ale ambicje mam na 90% :P Zobaczymy co z tego wyjdzie....
Skomentuj
-
co do polskiego... jak ktos jest w miare bystry to tescik robi sie na 100% wiec praca moze byc pro-forma i punktow prawie ze starczy.
co do lektur w sumie dobrze wiediec o jaka ksiazke chodzi wiec streszczenia sa calkiem dobrym pomyslem. ja tez nie czytalem wszystkich ksiazek ale z polskiego zawsze mialem dobre oceny (5;p) bo wystarczylo mi to co omawialismy na lekcjach:P do tego w nocy przed egzamem wyzej wspomniane streszczenia.
ustne to jest z tym roznie, egzamin ogolnie powstal by uczyc wystapienia przed komisja i poradzic sobie ze stresem (taki zyciowy egzamin) ten kto przyszedl i cos tam powiedzial zdawal... a ze nie wszyscy byli na tyle odwazni to inna sprawa) z reszta angielski to sa same podstawy... i nauczyciele sami ciagna za jezyk w razie czego. lizik - serio
)
usty polski zupelny lajt - bierzecie plan i omawiacie punkty w kolejnosci - byle nie uczyc sie na pamiec. lepiej rzucic okiem na plan i cos tam nawijac niz sie zaciac;p a na pytania zawsze jest zlota uniwersalna odpowiedz)
no a z matma czy innymi (w miom przypadku) przedmiotami to juz tylko to co ma sie w glowie + fart
wiec zycze wszystkim szczescia)
ogolnie mature wspominam milo, teraz na moich studiach to taka mature mam raz na 2-3 tygodnie.... serio.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mIKIusty polski zupelny lajt - bierzecie plan i omawiacie punkty w kolejnosci - byle nie uczyc sie na pamiec. lepiej rzucic okiem na plan i cos tam nawijac niz sie zaciac;p a na pytania zawsze jest zlota uniwersalna odpowiedz)
Skomentuj
Skomentuj