Czy dużo lepszy... Nie. Klasa podobna. Są nieco inne. Można wybrać tak żeby uzupełnić niedobory kolumn. Uni ma bardziej kontrolowany, szczegółowy bas (i wcale nie ma go mało!), ale do moich L22 które z natury są dość "suche" lepiej gra BG1. Uni ma górę nieco ostrzejszą, dłużej wybrzmiewa, BG jest łagodniejszy. Znowu, ja mam nieco za głośno grające wysokotonówki więc BG będzie lepszym wyborem.
Oceniałem przy cichym słuchaniu. Moje uszy przyjmują maksymalnie jakieś 20W, powyżej tego tracę przyjemność słuchania.
Też trzeba pamiętać że mój BG jest na bipolarach, które podobno są łagodniejsze ze swojej natury.
Ale to wszystko przy bezpośrednim porównaniu. Gdyby pomiędzy odsłuchami minął tydzień to nie sądzę że rozpoznałbym który jest który.
Oceniałem przy cichym słuchaniu. Moje uszy przyjmują maksymalnie jakieś 20W, powyżej tego tracę przyjemność słuchania.
Też trzeba pamiętać że mój BG jest na bipolarach, które podobno są łagodniejsze ze swojej natury.
Ale to wszystko przy bezpośrednim porównaniu. Gdyby pomiędzy odsłuchami minął tydzień to nie sądzę że rozpoznałbym który jest który.
Skomentuj