Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy dużo lepszy... Nie. Klasa podobna. Są nieco inne. Można wybrać tak żeby uzupełnić niedobory kolumn. Uni ma bardziej kontrolowany, szczegółowy bas (i wcale nie ma go mało!), ale do moich L22 które z natury są dość "suche" lepiej gra BG1. Uni ma górę nieco ostrzejszą, dłużej wybrzmiewa, BG jest łagodniejszy. Znowu, ja mam nieco za głośno grające wysokotonówki więc BG będzie lepszym wyborem.
    Oceniałem przy cichym słuchaniu. Moje uszy przyjmują maksymalnie jakieś 20W, powyżej tego tracę przyjemność słuchania.
    Też trzeba pamiętać że mój BG jest na bipolarach, które podobno są łagodniejsze ze swojej natury.

Ale to wszystko przy bezpośrednim porównaniu. Gdyby pomiędzy odsłuchami minął tydzień to nie sądzę że rozpoznałbym który jest który.

Skomentuj

Hej Panowie problem mam, mam 4 koncówki i w jednej prawy kanał gra mi głośniej od reszty;/ pomozecie?

Skomentuj

Potencjometr ?

Skomentuj

Widzę Panowie temat trochę podupadł, czy jakies zamówienie selektora do uni będzie realizowane?

Skomentuj

też jestem zainteresowany selektorem jakby co

Skomentuj

Skrobnalem do Irka e-maila, może ma chociaż płytki :)

Skomentuj

tez sie pisze

Skomentuj

A wy chcecie sam selektor, czy remote z selektorem? Bo jak remote, to może zrobić zamówienie na płytki albo i cały kit remota wg projektu ttomka? Funkcjonalnie chyba to samo co Irka.

Skomentuj

Wiesz co ja bym chciał z remote, ale jak nie będzie chętnych to zostaje nam projekt Irka. Fajnie by było jak by się udało zorganizować zamówienie zbiorowe kitow projektu tomkk_a, ale kto się podejmie wyzwania...
                    Last edited by Damian89; 22.09.2014, 09:41.

Skomentuj

Przy kicie trochę mogę pomóc, ale np na produkcji płytek się kompletnie nie znam. Pewnie fajnie byłoby tez zrobić akcję i rozsyłać zaprogramowane attiny. Więc pytanie, kto się podejmie programowania. Z czasem u mnie też różnie, ale coś się wyskrobie, jeśli jeszcze jakiś chętny się znajdzie do wsparcia i nie będzie jakiejś większej presji na termin. Koszty trzeba by zliczyć, ale przypuszczam że kit tego sterownika powinien się zamknąć w cenie kitu avt. Więc "jak za darmo" na pewno nie będzie. Kwestia jeszcze tego jakie gniazda, bo przecież można po 3zł za parę a można złocone po 7, a można po audiofilsku ; jaki motopotek, bo może być 35zł a może być dużo.

Skomentuj

Hej, remote selektorem też bym był zainteresowany. Niestety z organizacją zamówienia tym razem spasuje za mało czasu obecnie posiadam.

Skomentuj

Szkoda @mobias po cichu na ciebie liczyłem z uni ci tak sprawnie poszło.
                          @Micwoj kwestie co i jakie elementy dobrać to już kosmetyka, tomekk_ chyba udostępnia wzory płytek, więc tylko zlecić w jakieś firmie by wypadało. Na razie brakuje nam organizatora całego zamieszania :)

Skomentuj

Jakby podzielić organizacje na 2-3 osoby, to nie wyszłoby to źle. Taką mam propozycję. Ktoś kto się zna np zamówi płytki i zaprogramuje dla chętnych, dwóch podzieli kity i załatwi wysyłki. Ja się na tę drugą rolę piszę. Kto się dopisze do organizacji? Siłą rzeczy wchodzi w rachubę warszawa.

Skomentuj

Skoro nie mamy jednego odpowiedzialnego to trzeba będzie tak zrobić podzielić i zamówić. Dobra to jednego chętnego mamy a gdzie reszta :) ...
                              Jakby płytki tomekk_ udostępnił to zamówimy tu gdzie płytki od uniego.
                              Last edited by Damian89; 22.09.2014, 12:01.

Skomentuj

Płytki uniego były chyba bezpośrednio od Irka, trzeba spytać skąd bierze, bo mi się tez podobały. Otwock jeśli witasz czasem do wawy to też wchodzi w rachubę :)

Skomentuj

Nie wiesz co wydaje mi się że mobias zamawial w jakiejś firmie.

Jakiś programator USBasp gdzieś tam mam
                                  Last edited by Damian89; 22.09.2014, 13:02.

Skomentuj

Płytki brałem od Irka. Mogę ewentualnie w czymś pomóc przy zamówienia, z racji już jakiegoś doświadczenia .

Skomentuj

Oj myślałem że gdzieś zamawiales, widzę kolega tomekk_ udostępnił nam wszystko płytki, wsad. To na co się mobias piszesz :)

Skomentuj

No dobra, jeszcze jednego chętnego organizatora i zaczynamy. Ilu chętnych? Spróbuję jutro/pojutrze zrobić jakiś zestaw części i linków żebyście zobaczyli czy dobre wybory.

Skomentuj

Irek nie udostępnia wzoru płytki i tylko od niego można je kupić jeśli mowa o Uni, podobnie z selektorem V3. Dostępne tylko jeśli on je ma na stanie.
                                          Na remote jestem za, w sumie myślałem o samej regulacji VOL i ON/OFF ale jak będzie z wyborem wejść to jeszcze fajniej.
                                          Ja się na organizatora itp. nie zgłaszam bo jestem zielony jeszcze

Co do złącz to może do wyboru kto jakie chce, mi stykną nawet najtańsze.
                                          Nie wiem czy bierzecie pod uwagę też pilot. Kto by chciał to zamówi tu, a kto nie to nie. Ja nie biorę bo będę uniwersalnego używać.
                                          Last edited by malikowy; 22.09.2014, 14:49.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X