I z ciekawości, ile ci to zajęło?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postaz ciekawości, do czego będziesz używał 4szt. Uni?
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaI z ciekawości, ile ci to zajęło?Last edited by karmer; 08.07.2014, 08:31.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malikowy Zobacz postaMasz zamiar tym jakieś disco nagłaśniać, że kolumny aktywne z możliwością podłączenia następnych sztuk?
Robię dwa wzmacniacze po 4 kanały każdy. Pod Wzmacniacz będę mógł podpiąć maksymalnie czterodrożną kolumnę. Sygnał do wzmacniaczy będzie doprowadzany z zewnętrznej zwrotnicy aktywnej. Zwrotnica aktywna będzie zawierała oprócz samej zwrotnicy dodatkowo selektor wejść i regulację wzmocnienia.
Druga sprawa, to rzeczywiście będzie można podpiąć pod nie 8 kolumn pasywnych (po 4 na kanał lewy i prawy) i dyskotekę zrobić ;-)Last edited by karmer; 08.07.2014, 17:32.
Skomentuj
-
właśnie gdzieś wyczytałem nie wiem być może gdzieś na diyaudio że zalewanie nic nie pomoże na brzęczenie, że to wada rdzenia , ale tak sobie wczoraj wymyśliłem że może gdyby kupić dużą opaskę "norma" i nie za mocno opasać trafo i zacisnąć to może ucichnie , myślałem też wcześniej aby odwinąć taśmę z tworzywa i zanurzyć trafo w roztworze kalafonii rozpuszczonej w izopropanolu a potem znowu owinąć .
pzdr
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Damian89 Zobacz postaI jak z tymi transformatorami zalewacie czy nie jak tak to czym?
Moje może uda się zalać "profesjonalnie". Ze wstępnym podgrzewaniem i podciśnieniem. Zobaczymy. Jak załatwię kubełki to będę wiedział czym będę miał trafa zalane :-)
Skomentuj
-
IHMO zalanie pomoże nawet jeśli to rdzeń, to powinno chociaż trochę wytłumić.
Gdzieś na audiostereo był wątek o używaniu puszki po paprykarzu (poważnie), ale nie udało mi się w sklepie znaleźć tak dużej średnicy.
A co z tym podciśnieniowym? Ktoś wie ile to podciśnienie powinno wynieść żeby było choć trochę skuteczne? Na razie mam pomysł na użycie odkurzacza jako "pompa próżniowa" i szlifierki mimośrodowej jako wibrator przyczepny. Mam dość mocny, ale nie wiem czy mu cugu starczy żeby trochę bąbelków odciągnąć. A po co podgrzewanie? Żywica się od tego raczej bardziej plastyczna nie zrobi, nie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaA po co podgrzewanie? Żywica się od tego raczej bardziej plastyczna nie zrobi, nie?
Skomentuj
-
Już jakoś szumy i brumy opanowałem póki co w mocno draftowej obudowie. Zostało mi tylko buczące trafo :( I totalny brak czasu, więc się póki co nie przejmuję :) Tym bardziej że uniego składałem raczej rozrywkowo i dla celów edukacyjnych.
Ale przy tym muszę pochwalić Irka i powiedzieć że fajnie gra. Nie wiem kompletnie o co chodziło ludziom którym z niego za mało basu? U mnie jest w sam raz, pod bardzo fajną kontrolą. A reszta (oprócz samej góry) jest szczegółowa i nawet stereofonia dość fajna. Nie to żebym był ekspertem, ale mi się podoba.
Skomentuj
-
Witam panowie. Potrzebuje kupić trafo do UniAmpa (250-300W). jeśli ktoś takowe trafo ma na zbyciu proszę o info na gg lub PW.
gg:45418275
philipuz1@gmail.com
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaJeśli jeszcze jacyś chętni to odsprzedam swojego uniego poskładanego i działającego z radiatorem, bez trafa. Na PW.
Skomentuj
Skomentuj