Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

LOL dzięki

Skomentuj

Nie ma za co, przy sprzyjających wiatrach w tym tygodniu powinienem wysłać wszystkie paczki.

Skomentuj

Błyskawicznie przyszła ta paczka. Dzięki bardzo za sprawną realizację i poświęcony czas.

Skomentuj

Paczka dotarła, dzięki mobias za realizację:)

Mam tylko jedno spostrzeżenie - trafko 250VA z ELTI jest sporo mniejsze niż stary toroid 200VA z Indela, który leży u mnie w kącie... rdzeń wygląda w porównaniu z nim na jakieś 120-150VA. Nie bardzo chce mi się to testować... Albo używają super rdzeni, albo oszczędzają...

Skomentuj

Zamieszczone przez jaanik Zobacz posta
            Mam tylko jedno spostrzeżenie - trafko 250VA z ELTI jest sporo mniejsze niż stary toroid 200VA z Indela, który leży u mnie w kącie... rdzeń wygląda w porównaniu z nim na jakieś 120-150VA. Nie bardzo chce mi się to testować... Albo używają super rdzeni, albo oszczędzają...
            Rzeczywiście transformatory z indela mają średnicę większą o 3 centymetry, ale np. te 250VA z Toroidów mają podobne rozmiary:
            http://www.toroidy.pl/pliki/KK250.pdf

Skomentuj

Czyli to dowodzi o kiepskim wykonaniu, w tematcie o transformatorach do klona accu z toroidow byla tez mowa. Mialem porównanie 250VA toroidy a poltrafo jak dobrze pamiętam. Jest zdjecie zobaczcie sami...

Skomentuj

U mnie również paczka jest no jestem pod wrażeniem.
                Nawet miki i śrubki do montażu w komplecie!!

Dzięki Panie!
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Parę lat temu zamawiałem w toroidach trafo 800VA i otrzymałem, biorąc pod uwagę ich noty katalogowe i wymiary, transformator 600VA. Tłumaczyli się tym, że użyli rdzenia o większej indukcji.

Skomentuj

Indel zakupiony w TME kosztowałby ok. 140 zł, z Toroidów 107 zł, a w Elti zapłaciliśmy 80zł. Rozpiętośc cenowa jest duża i pewnie adekwatna do jakości. Mam nadzieję że nie będzie z nimi problemów. Najwyżej będziemy reklamować.

Skomentuj

Sprawdźcie proszę wasze toroidy (Ci, którzy już je mają). Mój przy sieciowym napięciu 230V daje na wtórnym jałowo niecałe 2x35V, czyli teoretycznie OK, ale przy tym drży i buczy strasznie. Do wzmacniacza audio niestety się nie nada...

Skomentuj

U mnie na 4 transformatorach mam na wtórnym jałowo 2x34V - 2x35V. Nie sprawdziłem napięcia sieci :-). W każdym z traf buczenie jest troszkę inne. Od 'prawie całkiem' bezgłośnego do słyszalnego z odległości ok 10 cm (jak trzymam je w ręku) Jak położę na biurku to są oczywiście głośniejsze. Będę je wszystkie zalewał w puszkach i stosował antywibracyjne podkładki podczas mocowania więc myślę, że dla mnie to nie problem. Dla mnie są ok. Ewentualnie jak wyjdzie ich faktyczna moc dużo poniżej zadeklarowanej to można pomyśleć o reklamacji.
                        Last edited by karmer; 26.06.2014, 20:12.

Skomentuj

Zamieszczone przez karmer Zobacz posta
                          Będę je wszystkie zalewał w puszkach...
                          Można wiedzieć czym ?, poliuretan , epoxyd ?

Skomentuj

Na dniach będę rozmawiał z kolegą technologiem, który zajmuje się w naszej firmie zalewaniem elektromagnetyków żywicami. Podzielę się wiedzą jakby co.

Skomentuj

Narazie brak jednego tranzystora
                              Ale to nie problem!
                              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Którego?

Skomentuj

Bc546

- - - - - aktualizacja - - - - -

już dokupiłem

Skomentuj

Mi sumienie nie pozwala zaczęcie składania, dopóki nie wyślę wszystkiego

Daj znać jak coś nie będzie pasować i na co zwrócić uwagę.

Skomentuj

Pamietales o dodatkowych gratach co na priv Ci wysylalem?

Skomentuj

Zamieszczone przez borekgt Zobacz posta
                                        Pamietales o dodatkowych gratach co na priv Ci wysylalem?
                                        Tak, paczka już spakowana i jutro ją wyślę.

Skomentuj

Kurier nie dotarł, ale pocztę mam koło domu więc byłem się sam do pytać i paczka leżała już na poczcie, wielkie dzięki.
                                          Teraz trzeba się zebrać i te 4 komplety polutować

Skomentuj

Czaruję...
                                          X