Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No i u mnie tez brak bc546. Fatum jakieś? Musze pojechac i kupic

Skomentuj

Hmm, muszę sprawdzić ile mi zostało. Przyznam się że w pakowanie tranzystorów żonę wrobiłem

Skomentuj

No problem, Kupiłem. Mam nadzieję że to tylko pojedyncze przypadki.

Skomentuj

U mnie nic nie brakowało, a losowe pakiety dla siebie brałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez ttoip
            PS a co z brumieniem traf , będzie jakaś reklamacja czy nie ??
            Ja jestem za, bo moje trafo jest zbyt głośne żeby je zamontować w domowym wzmacniaczu. Rozumiem gdyby to był mały brum, ale moje po prostu buczy, trzęsąc się przy tym. Sprawę wątpliwej mocy rdzenia pomijam.
            Potwierdza się stare przysłowie: chytry płaci 2 razy...

Skomentuj

Trzeba bylo zamawiać w noratelu :P

Skomentuj

Ja też nie miałem bc546b, dokupiłem w sklepie. Patrząc na listę zamówienia jest wymienione 9 szt. na liście Irka jest szt.10, stąd pewnie te braki.
                Dzisiaj podłączyłem trafo do sieci i z odległości 20 cm, coś tam burczało.

Skomentuj

Mogę srubować zareklamować te trafa, z tym że były zamawiane zwykłe a nie wersja audio, o czym informowałem na początku i nie wiem czy jest jaka kolwiek podstawa do reklamacji.

Skomentuj

Ja tam dałem podkładki i prawie nic nie słychać chyba że ucho w obudowę włożę ale...
                    jak bym miał na takie rzeczy patrzeć
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Jeżeli komuś coś brakuje proszę o info na PW, zostało mi parę elementów więc mogę dosłać.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                      No i u mnie tez brak bc546. Fatum jakieś? Musze pojechac i kupic
                      Rzeczywiście zamówiłem po 9 szt. a powinno być 10 szt. Przepraszam bardzo i proszę o kontakt na PW postaram się zakupić i podesłać brakującą 1szt. każdemu kto będzie chciał.

Skomentuj

u mnie tez brakowalo ale zaplacilem 0,5zl

Skomentuj

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta

Rzeczywiście zamówiłem po 9 szt. a powinno być 10 szt. Przepraszam bardzo i proszę o kontakt na PW postaram się zakupić i podesłać brakującą 1szt. każdemu kto będzie chciał.
                          Weź daj spokój kolego , podjąłeś się zamówienia spisałeś sią na 100% jest ok , nawet się nie waż , i tak już sobie każdy dokupił, jest ok.
                          Przynajmniej ja tak uważam , ale sądzę że wszyscy się ze mną zgodzą:
                          pzdr.

Skomentuj

Dobra to zróbmy tak że jeżeli ktoś będzie miał problem z zakupem, np. Nie ma sklepu elektronicznego w mieście, to mu podeślę brakującą sztukę.

Skomentuj

o, u mnie też jednego BC546 brakowało ale teraz mam taki zapas, że jeszcze na następną płytkę starczy :)
                              co do traf to polecam te z Indela, u siebie zamontowałem 300VA 2x30V i cichutko chodzi, żadnych problemów a zamontowane tuż przy płytce
                              Last edited by malikowy; 07.07.2014, 16:25.

Skomentuj

Ja za 6.99 zł zakupiłem parę domowych kapci męskich na piankowej podeszwie Z podeszwy wyciąłem podkładki które zamontowałem pomiędzy trafem i talerzykami mocującymi. Trochę to wyciszyło transformator.

Skomentuj

To sie nazywa kreatywnośc :) U mnie bez zalania nie przejdzie. Buczydło straszne. Ale cóż, chytry 2x traci, się cieszyłem że tanio, to mam za swoje.
                                  Więcej teraz wydam na żywicę o robocie głupiej nie wspomnę.

Skomentuj

A sprawdzałeś jak chodzi pod obciążeniem?

Skomentuj

Jesli to sie liczy, to aktualnie moj uni ma gdzies zwarcie buczy jak cholera.

Skomentuj

W końcu i ja znalazłem czas na poskładania swoich. Zacnie się prezentują. Teraz tylko zalanie transformatorów i zakup radiatorów. Z braku funduszy radiatory będą zwykłe i schowane w obudowie :-) Kondensatory na zdjęciu nie są przylutowane, będę je montował dalej od radiatora.

Skomentuj

z ciekawości, do czego będziesz używał 4szt. Uni?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X