Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ciesze się bardzo. Siedzę na chorobowym, córka pojechała z teściami na wakacje to będę miał co robić

Skomentuj

Wszystkie paczki zostały wysłane :) Biorę się za lutowanie :thumbsup:

Skomentuj

Zamieszczone przez karmer Zobacz posta
        A nie myśleliście o obudowie z radiatorami na zewnątrz po obu stronach?
        Robiłem na szybko przyniarke z tymi radiatorami z zamówienia i wyjdzie kawał wzmacniacza z tego i chyba dużo audiofilskiego powietrza w środku ale nie jest tak źle z drugiej strony. Oczywiście 2 uni w jednej obudowie i po dwa radiatory na stronę.

Skomentuj

Znalazłem takie radiatory:
          radiator 300x120x40mm
          Ze względu na cenę szukam alternatyw. Jeżeli nie znajdę anodowanych o podobnych wymiarach to będę przez 4 miesiące na nie zbierał :-)

Skomentuj

Ja poprostu zamówiłem kolejne dwa jak w grupowym były

Skomentuj

Mój ruszył bez żadnych problemów.
              zdjęcia jutro wrzucę
              wiec składać panowie!
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Mój również ruszył bez problemu i już gra sobie pół niedzieli:)

Trafo niestety muszę reklamować - buczy niemiłosiernie, słychać je już z 2-3m...

Skomentuj

Kolega "bignois28" proszę o kontakt na PW, przesyłka do mnie wróciła.

Skomentuj

Witam
                    paczka przyszła,
                    DZIĘKUJĘ BARDZO!!!
                    Już rozumiem ile to roboty skompletowanie tylu zestawów. Więc tym bardziej dziękuję.

Teraz tylko z mojej strony trzeba znaleźć czas żeby polutować.
                    Trafko podłączyłem "na sucho" do prądu, niestety też słychać. Może nie niemiłosiernie, ale słychać. Jak wsadzę do obudowy to zobaczę czy mi to przeszkadza czy jednak nie. A jakby co, to już wiemy czym się to zalewa żeby zwarć nie porobić?

Skomentuj

U mnie też słychać ale porównując do trafa nie audio z toroidów też 250VA to wydaje mi się ze nie ma różnicy. Na kawałku gumy było prawie bezgłośnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                        Mój ruszył bez żadnych problemów.
                        zdjęcia jutro wrzucę
                        wiec składać panowie!
                        U mnie też już gra :) lutowania sporo, nie to co GC :p. Baliśmy się z mężem że basu będzie mało, ale wszystkiego jest więcej w porównaniu z GC :)

Mam pytanie tylko, czy cichy stuk w głośnikach przy włączaniu to normalne ?

Skomentuj

Zamieszczone przez isabel Zobacz posta
                          U mnie też już gra :) lutowania sporo, nie to co GC :p.
                          A kto lutował ?

Skomentuj

No niestety mąż, ja nie potrafię.

Skomentuj

Proszę i audiomanke mamy w naszym gronie :)

Skomentuj

Witam audiomanke! U mnie też jest stuk po włączeniu, a raz na dziesięć wlaczen zabezpieczenie odcina bo pojawia się DC na wyjściu. Nie wiem dlaczego.

Skomentuj

Witam, do mnie paczka też doszła,
                                  Dziękuję mobias za skompletowanie zestwu, kawał roboty odwaliłeś, szacun :thumbup:
                                  Trafo też buczy :unsure:ale zobaczymy jak bęszie w obudowie.
                                  teraz tylko znaleźć czas na polutowanie:bored:

Skomentuj

Dziękuję bardzo do mnie też doszła paczka. Pozdrawiam

Skomentuj

Dziękuje !! paczka doszła , pozwoliłem sobie postawić koledze dwa browarki , mam nadzieję że się nie obrazisz , ale myślę że się należy.
                                      sprawdź pw
                                      pozdrawiam
                                      Last edited by ttoip; 30.06.2014, 20:47.

Skomentuj

Również dostałem info ze paczka dotarła dziękuje, a jak tam rozważania na temat selektora wejść i obudowy @ mobias

Skomentuj

A znacie może jakiś projekt selektora na wejścia cyfrowe. Tak ze 2-3 optyczne i z 2 koaksjalne. Wyjście I2S, koaksjalne bądź optyczne.

Skomentuj

Czaruję...