Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hej. dało by sie zamówic jeden zestaw uniampa, sama płytka plus wszystkie elementy po za tranzystorami mocy i kondensatorami filtra?

No chyba ze ktoś bedzie wstanie mi pomóc w tym temacie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2900504.html
    Last edited by corpha76lon; 22.09.2014, 14:55.

Skomentuj

Malikowy my mowimy o driver od kolegi tomekk_ w dziale elektronika jest gotowa konstrukcja.
      Właśnie trzeba jakiegoś organizatora i ustalić kto za co odpowiedzialny jest i ruszamy :)
      Jeszcze trzeba wybadac temat ilu jest chętnych.
      Last edited by Damian89; 22.09.2014, 14:59.

Skomentuj

Wiem Damian, ale była też mowa na początku o selektorze. Co do tego remote, link do tematu http://diyaudio.pl/showthread.php/13...ghlight=remote po samym nicku nie znajdowało mi tego

Skomentuj

pilota znalazłem za 3,60.
          Na razie z grubsza zliczyłem koszty części, bez wyboru głośników. Wyszło 112zł. W tym nie ma płytek i przesyłek ze sklepów, więc jeszcze parę złoty dojdzie.
          Najdroższe pozycje to:
          motopotek - 36zł
          komplet gniazd - złocone 36, niezłocone 20
          trafo 11
          sterownik silnika 10 (absurdalna cena, ale nie znalazłem tańszego)
          attiny 7zł
          przekażniki 12zł
          Jesli ktoś chętny to podeślę excella z cenami i linkami, może znajdzie jakieś tańsze źródełka.
          Acha, 112zł z niezłoconymi gniazdami.
          Last edited by Micwoj; 22.09.2014, 15:48.

Skomentuj

Cos mi sie wydaje ze najdroższe to płytki będą :)

Skomentuj

ja bym chciał z wyborem głośników A/B

Skomentuj

Tak na biegu sprawdzałem ceny płytek http://www.fabrykapcb.pl/kalkulator.html
                Płytka nr1 105x80 cena 22.88zł (sterownik)
                Płytka nr2 90x50 cena 18.45zł (selektor)
                Płytka nr3 70x50 cena 18.45 (płytka wyboru głośników)

Założenia:
                -jednostronna
                -wiercenie
                -pokrycie kalafonia
                -opis biały

Podane kwoty są czysto orientacyjne, liczone były dla 1 sztuki każdej płytki. Adres kalkulatora podałem na początku, firmy nie znam nigdy nie zamawiałem u nich wiec nie wiem jak jakościowo. Łącznie wychodzi 59,78 plus koszt wysyłki.

Skomentuj

Dziś wieczorem postaram się wysłać zapytanie do jakiejś firmy o płytki.
                  Narazie pod uwagę wezmę 5 kompletów, czyli 3 płytki na komplet. Zobaczymy. Na razie widzę nas 3 chętnych :)

Skomentuj

A mi to wychodzi, ze na 3ch chętnych to nie warto uruchamiać zamówienia. Nic nie oszczędzimy, bo trzeba będzie więcej części kupić niż potrzeba do pojedynczych kitów. Lepiej pogadać z Irkiem.
                    Dajcie panowie na PW maila, podeślę wam excella z wyceną, to mnie sprawdzicie, bo się na elektronice nie bardzo znam. Mogłem narobić jakichś bugów.
                    @mobias, ty się tez piszesz? byłby czwarty.

Skomentuj

Też pewnie bym wziął ale jakieś konkrety muszą być znane. Jak będzie wiadomo cene przy 3 kompletach a ile spada cena pcb przy większej ilości

Skomentuj

Właśnie ilu mamy chętnych, bo tak to rzeczywiście lipa.

Skomentuj

Wstępnie zrobiłem zbiorowe zamówienie, będzie można się wpisywać na listę, to dowiemy się ilu naprawdę chętnych. Czekamy na akceptację moderów.

Skomentuj

jeśli dobrze liczę to jest 5 chętnych z czego 4 z Wawy i okolicy więc przesyłka w jedno miejsce i ew. odebrać komplet to chyba nie byłby problem?
                            Micwoj,
                            Damian89,
                            Mobias,
                            szastal,
                            malikowy

ktoś jeszcze czy nikt nie chce takiego bajeru?

Skomentuj

Dobra mam pierwsza wycenę
                              Firma:
                              Mariusz Radwan
                              EmRad PCB
                              NIP: 5492277559
                              REGON: 123101160

Cena za jeden komplet to 59 zł z wysyłka, w tym soldermaska jedna strona, ciecie, płytka jednostronna, wiercenie, warstwa opisowa.

Przy 5 kompletach zejdzie do ceny 47 zł.
                              Last edited by Damian89; 23.09.2014, 20:06.

Skomentuj

Panowie ale chyba nie o tym temat? Zapraszam do spam postu...

Skomentuj

ej no własnie wychodzi an to ze do uniampa to wy nic nie organizujecie.../

Skomentuj

Też wezmę. Może oddzielny temat w zamówieniach, to więcej chętnych by się znalazło.

Skomentuj

Też bym się pisał na 2 komplety.

Skomentuj

Idąc za radą dolphina, żeby nie zaśmiecać, zastanawiamy się dalej nad sterownikiem tutaj
                                        Last edited by Micwoj; 24.09.2014, 08:51.

Skomentuj

Nie. Zastanawiajcie sie w spam poście, nie tu w wątku, który dotyczy Uniampa.. :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X