Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kit elementów do wzmacniacza UniAmp 150v2

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kitu nie dostaniesz ale wszystko jest łatwo dostępne, pisz do Irka na mail i szybko dostaniesz paczkę z pcb, ma tego pewnie sporo

Skomentuj

Posiada ktoś na zbyciu płytkę do Uniampa v2?? Bardzo chętnie bym odkupił może być też kit jak ktoś ma cały do odsprzedania najlepiej jeszcze nie lutowany

Skomentuj

o płytkę napisz do Irka (twórcy Uniego), ma pewnie na stanie jeszcze całe wiadro :)

Skomentuj

Pisałem ale pewnie dużo roboty ma albo już nie ma bo na razie nie odpisał a nie powiem mam teraz urlop i większość robót domowych pokończonych to coś na wieczory zimowe do roboty bym sobie poszukał

Skomentuj

Pisz na maila, najlepszy sposób kontaktu. Jest na stronie Irka.

Skomentuj

Witajcie :)
              Czy jest może kilku chętnych na zbiorowe zamówienie?
              Jestem aktualnie na urlopie i chcę złożyć kilka sztuk dla siebie.
              Wiadomo im więcej chętnych tym taniej.

Zamówienie chcę przeprowadzić bardzo szybko. Tj. tydzień na zebranie chętnych i wpłaty - tydzień na dojście części i powitanie paczek w waszych domach.

Dokładną cenę podam jutro - Uni był by na dobrych komponentach lecz bez vodooooo.

Istnieje możliwość zamówienia trzech opcji:

A - PCB + części z listy + elementy typu tulejki podkładki dodatkowe gniazdo i bezp 2A podkładki mikowe pasta
              B - Zestaw A + radiator
              C - Zestaw B + Transforamtor

Przy tym zamówieniu nie przyjmuję żadnych specjalnych zamówień - zbyt dużo z tym zabawy :/

Lista powinna wygląd

1 - nick - który zestaw - kompletów

Mam nadzieję że kilka osób zbierze się. Na razie termin do końca tego tygodnia - jeżeli osób będzie za mało przedłużę.

Skomentuj

Dajcie spokój z Uniampem, tu juz historia. Nie jest zly ale sa juz nowsze, lepsze konsrukcje. Po co reanimowac Poloneza?

Skomentuj

Na forum praktycznie nie bywam więc daj mi proszę linki do tych "lepszych" konstrukcji od Uniampa, bo na szybko szukałem i nie znalazłem. Co do zamówienia to:

1 - que_pasa - C - 1 komplet

Skomentuj

Bg1 chociażby, wg mnie ma ciekawsze brzmienie

Skomentuj

Może i brzmienie ciekawsze, ale nie ma wbudowanych zabezpieczeń i zasilacza.

Skomentuj

Na jednej pcb nie, borys wstawił wszystko do kompletnego... az taki problem złożyć 2 pcb ?

Skomentuj

Zamieszczone przez que_pasa Zobacz posta
                          daj mi proszę linki do tych "lepszych" konstrukcji od Uniampa
                          Poczytaj a nie czekasz na podanie na tacy.
                          Np: symasym, bg1 ...... bg9 czy e-450, głównie zależy od portfela.

Zamieszczone przez mobias Zobacz posta
                          Może i brzmienie ciekawsze, ale nie ma wbudowanych zabezpieczeń i zasilacza.
                          Może i ciekawe ale na dzień dzisiejszy to dobry wzmacniacz dla początkujących. Sam od niego zaczynałem na początek i byłem zadowolony, a teraz to już ciężko by mi było znowu do niego powrócić.
                          Zabezpieczeń czy zasilaczy to pełno na naszym forum czy w internecie więc w czym problem?

Ale na dzień dzisiejszy to najtańszy, niemal kompletny, dobrze grający wzmacniacz na rynku - i takie też przecież były założenia Irka.
                          Last edited by dzwiedziu; 11.03.2015, 16:32.

Skomentuj

Nie na temat...
                            Mam BG9 i VSHA HD w porównaniu do tego Uni to.... mała zabawka. Nie "leży" mi w żaden sposób jego dźwięk. Sprawdza się jako napęd do 17SW
                            Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                              Ale na dzień dzisiejszy to najtańszy, niemal kompletny, dobrze grający wzmacniacz na rynku - i takie też przecież były założenia Irka.
                              To co zrobił Irek jest wzmacniaczem, to co Ty wymieniasz jako "Twoim zdaniem lepsze" to są same końcówki mocy a nie wzmacniacze. Dobrze, że to zauważasz.

Może jestem głuchy i nie słyszę jakiejś kolosalnej różnicy pomiędzy symasymem, e-450 i uniampem albo reszta sprzętu jest za słaba i dlatego wolę coś co działa tak jak powinno i nadaje się przede wszystkim do użytku na co dzień. Wyrosłem z bawienia się w pakowanie miliona klocków w obudowę, łączenia ze sobą średnio spasowanych układów i naprawiania tego co chwilę. Mój amplituner/odtwarzacz cyfrowy ostatni raz widziałem w środku trzy lata temu, gdy go złożyłem. Jednych bawią ciągłe zmiany, inni chcą tego po prostu używać.

Po 20 latach zabaw z lutownicą człowiek robi się na starość leniwy i szuka prostych działających rozwiązań. Pomijając subiektywne odczucia związane z tzw. "jakością" dźwięku to uniamp jakby nie patrzeć jest jednym z najlepszych autorskich rozwiązań w internecie, na pewno najlepszym na tym forum. Nie wiem w czym Wam przeszkadza to, że inni chcą jeszcze go budować, że od razu krytykujecie zamówienie na niego. Nie chcecie to nie zamawiajcie.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Ile słuchałeś E450?
                                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                  Nie na temat...
                                  Ile słuchałeś E450?
                                  Do tej pory mam klona, czeka na lepsze zestawy głośnikowe.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    A jakie aktualnie masz kolumny, DAC/CDP?
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Co z wywiad, ale ok. Kolumny wg ZA-SR71, źródłem dźwięku jest NAD C466 oraz mój amplituner/odtwarzacz cyfrowy. Korzystam ze złącz RCA.

Skomentuj

Bez urazy ale faktycznie musisz mieć coś ze słuchem..

Skomentuj

Ile chciałbyś za sam kit, PCB+elementy dyskretne, tranzystory, bez podkładek i pasty? Tak dla info powiem ze kupiłem syma mono za 34 zł :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X