Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tania pila stolowa.
Collapse
X
-
Tak , ale masz szynę nie bawisz się w żadne ustawianie ,przykręcanie prowadnic typu listwa .liniał itp. nawet jak masz jakąś "culagę " to i tak prowadzenie takiej piły nie jest proste.A tu zakładasz na listwę i tniesz .Do tego masz cięcie pod kątem i super prowadzenie .Oczywiście zgadzam się co do ceny , ale zawsze podpowiedzieć można :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bedzich Zobacz postaTak , ale masz szynę nie bawisz się w żadne ustawianie ,przykręcanie prowadnic typu listwa .liniał itp. nawet jak masz jakąś "culagę " to i tak prowadzenie takiej piły nie jest proste.A tu zakładasz na listwę i tniesz .Do tego masz cięcie pod kątem i super prowadzenie .Oczywiście zgadzam się co do ceny , ale zawsze podpowiedzieć można
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hellrider Zobacz postaCzy to jest porostu luz który maszyna ma mieć i koniec
Kupowanie nowego elektronarzędzia "po kosztach" po to by na dzień dobry wymieniać w nim cokolwiek jest dla mnie dziwnym pomysłem a raczej stratą kasy. Wymienisz łóżyska po to by stwierdzić, że luzy dalej występują i wymiana nic nie dała albo po czasie (raczej krótkim) "dobrego działania" stwierdzisz, że znów coś jest nie tak..... Nie mam pojęcia co chcesz tym rzezać - (może faktycznie sztachety na płot jak napisał PM ) bo jeśli płyty MDF - to kitowa tarcza będzie to tego słaba... i znów pojawi się wydatek.
Taką piłę (jeśli już) to osobiście zamontowałbym od spodu - na sztywno na dużym stole (dużej płycie) i zagłębił ją w stół - uzyskują w ten sposób piłę stołową. Trochę zabawy byłoby z regulacją i zabezpieczeniem - dodatkowo jakiś patent na włączanie ale efekt byłby lepszy niż cięcie "z ręki".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hellrider Zobacz postaJeśli wystąpią luzy na tarczy tnącej mniemam ze to wina łożysk. Da się te luzy usunąć wymieniając łożyska na nowe ?
Skomentuj
-
Nie na temat...
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaZanim zajedziesz lozyska, to Ci sie ta pila znudzi i bedziesz mial jej dosc.
Skomentuj
-
Czy miał ktoś do czynienia z narzędziami firmy Proxxon? Ta pilakrałkiem sensownie i solidnie.
Pilarka stołowa 200W FET PR27070 Proxxon
https://nexterio.pl/141741,Pilarka-s...Q&gclsrc=aw.ds
strona 40 w katalogu producenta http://www.proxxon.com/en/catalogues/micromot/polish/
Skomentuj
-
Ja mam kilka narzędzi ręcznych i ibs do różnych prac. Mimo że mocne i dokładne raczej bym określił to jako narzędzia modelarskie. O ile moim ibs ciałem spokojnie blachę 1mm gdzie koronka boscha stracila zęby przy pierwszym kontakcie to np wiercenie w radiatorze powyżej 1 a 1.5 jest już za ciężkie dla tego urządzenia
Co do tanich pil stołowych, czytając wszystkie wady i zalety po drobnych własnych modyfikacjach to wychodzi właśnie makita mlt100Last edited by szastal; 13.03.2016, 13:03.
Skomentuj
-
W linku poniżej rozwija sie coś ciekawego, może ktoś stąd? Warto obserwować może a nóż coś z tego wyjdzie..
http://www.cnc.info.pl/topics85/pila...829.htm#543426
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaMam i polecamja kupiłem fakt faktem używkę ale daje rade
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNa tej pile, nasz forumowy kolega zrobil mase pieknych kolumn, ale za kazdym razem jak mam okazje ja obczaic, potestowac, to sie za glowe lapie jakie to badziewie. Ale nie to jest najgorsze, najgorsze jest to, ze za te pieniadze nie da sie kupic nic lepszego... :/
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
Skomentuj