Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tania pila stolowa.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wziąłbym to http://allegro.pl/pila-tarczowa-zagl...247929406.html

Skomentuj

200 zl to nie 450 kolego.

Skomentuj

Tak , ale masz szynę nie bawisz się w żadne ustawianie ,przykręcanie prowadnic typu listwa .liniał itp. nawet jak masz jakąś "culagę " to i tak prowadzenie takiej piły nie jest proste.A tu zakładasz na listwę i tniesz .Do tego masz cięcie pod kątem i super prowadzenie .Oczywiście zgadzam się co do ceny , ale zawsze podpowiedzieć można :)

Skomentuj

Pracowałem czymś takim, tylko festoola. Ja wiem że nie ta klasa, ale zagłębiarka z szyną świetna rzecz.

Skomentuj

Zamieszczone przez bedzich Zobacz posta
            Tak , ale masz szynę nie bawisz się w żadne ustawianie ,przykręcanie prowadnic typu listwa .liniał itp. nawet jak masz jakąś "culagę " to i tak prowadzenie takiej piły nie jest proste.A tu zakładasz na listwę i tniesz .Do tego masz cięcie pod kątem i super prowadzenie .Oczywiście zgadzam się co do ceny , ale zawsze podpowiedzieć można
            Ja mam taka zaglebiarke i owszem jest niezla, choc troche wad ma. Natomiast kolega podkreslil, ze wybor jest tylko z tych dwoch modeli. Poza tym nie wiadomo co on tam chce tym ciac, moze sztachety na plot, wiec taki Grafit bedzie ok.

Skomentuj

Ok, wybór padł na Graphite. Mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli wystąpią luzy na tarczy tnącej mniemam ze to wina łożysk. Da się te luzy usunąć wymieniając łożyska na nowe ?
              Czy to jest porostu luz który maszyna ma mieć i koniec :)

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider Zobacz posta
                Czy to jest porostu luz który maszyna ma mieć i koniec
                Cena=proces produkcyjny=wady=jakość

Kupowanie nowego elektronarzędzia "po kosztach" po to by na dzień dobry wymieniać w nim cokolwiek jest dla mnie dziwnym pomysłem a raczej stratą kasy. Wymienisz łóżyska po to by stwierdzić, że luzy dalej występują i wymiana nic nie dała albo po czasie (raczej krótkim) "dobrego działania" stwierdzisz, że znów coś jest nie tak..... Nie mam pojęcia co chcesz tym rzezać - (może faktycznie sztachety na płot jak napisał PM ) bo jeśli płyty MDF - to kitowa tarcza będzie to tego słaba... i znów pojawi się wydatek.

Taką piłę (jeśli już) to osobiście zamontowałbym od spodu - na sztywno na dużym stole (dużej płycie) i zagłębił ją w stół - uzyskują w ten sposób piłę stołową. Trochę zabawy byłoby z regulacją i zabezpieczeniem - dodatkowo jakiś patent na włączanie ale efekt byłby lepszy niż cięcie "z ręki".

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider Zobacz posta
                  Jeśli wystąpią luzy na tarczy tnącej mniemam ze to wina łożysk. Da się te luzy usunąć wymieniając łożyska na nowe ?
                  Gdzie ja napisałem ze chce kupić i wymieniać łożyska ? Zapytałem czy jeśli się rozesra to można wrócić do stanu w dniu zakupu wymieniając łożyska... ehhh

Skomentuj

Zanim zajedziesz lozyska, to Ci sie ta pila znudzi i bedziesz mial jej dosc.

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Zanim zajedziesz lozyska, to Ci sie ta pila znudzi i bedziesz mial jej dosc.
                      Oby nie miał jej dość po rozpakowaniu kartonu...

Skomentuj

No i 4 h roboty ta tnącą maszyneria i jestem zadowolony. W moim przypadku narzekac moge jedynie na wage. Operowanie jedna reka przez dluzszy czas jest ciezkie. Ogolnie sprzet oceniam jako "dobry". ( do moich zastosowan )

Skomentuj

Czy miał ktoś do czynienia z narzędziami firmy Proxxon? Ta pilakrałkiem sensownie i solidnie.
                          Pilarka stołowa 200W FET PR27070 Proxxon

https://nexterio.pl/141741,Pilarka-s...Q&gclsrc=aw.ds
                          strona 40 w katalogu producenta http://www.proxxon.com/en/catalogues/micromot/polish/

Skomentuj

Ja mam kilka narzędzi ręcznych i ibs do różnych prac. Mimo że mocne i dokładne raczej bym określił to jako narzędzia modelarskie. O ile moim ibs ciałem spokojnie blachę 1mm gdzie koronka boscha stracila zęby przy pierwszym kontakcie to np wiercenie w radiatorze powyżej 1 a 1.5 jest już za ciężkie dla tego urządzenia

Co do tanich pil stołowych, czytając wszystkie wady i zalety po drobnych własnych modyfikacjach to wychodzi właśnie makita mlt100
                            Last edited by szastal; 13.03.2016, 13:03.

Skomentuj

Ale to jest minipilarka. Sprzet dobrej jakosci.

Skomentuj

Dla aktualnie szukających czegoś z najniższej półki w castoramie jest aktualnie niezłe rozwiązanie w relacji cena/możliwości. Pilarka stołowa mc alister z szeroką możliwością ustawienia culagi, bodajrze do 30 cm. Przydatna opcja.

Skomentuj

W linku poniżej rozwija sie coś ciekawego, może ktoś stąd? Warto obserwować może a nóż coś z tego wyjdzie..

http://www.cnc.info.pl/topics85/pila...829.htm#543426

Skomentuj

Chyba to je to samo ;-) tylko nazwa inna.

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                      Mam i polecam ja kupiłem fakt faktem używkę ale daje rade
                                      Również w końcu nabyłem ale chyba moje wymagania są trochę wyższe. Mam nadzieję że idzie ładnie wszystko skalibrowac i poprawić, z resztą dużo filmików na necie na ten temat więc jestem dobrej myśli

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Na tej pile, nasz forumowy kolega zrobil mase pieknych kolumn, ale za kazdym razem jak mam okazje ja obczaic, potestowac, to sie za glowe lapie jakie to badziewie. Ale nie to jest najgorsze, najgorsze jest to, ze za te pieniadze nie da sie kupic nic lepszego... :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                          Na tej pile, nasz forumowy kolega zrobil mase pieknych kolumn, ale za kazdym razem jak mam okazje ja obczaic, potestowac, to sie za glowe lapie jakie to badziewie. Ale nie to jest najgorsze, najgorsze jest to, ze za te pieniadze nie da sie kupic nic lepszego... :/
                                          O tuż to bo szukałem alternatywy niestety ciężko o to. Ale myślę że da się coś na tym zrobić, trochę się popracuje zobaczy mankamenty pomyśli jak temu zapobiedz i powinno być ok

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czaruję...
                                          X