Oprócz ceny to jeszcze gwarancja 3 lata jest dużym plusem tej maszyny!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezarki górnowrzecionowe
Collapse
X
-
Niestety u mnie to samo pusta półka tylko cenówki widziałem od samego rana na regałach :glare:
Eh nie ma to jak polska cebula...
To co koledzy polecicie w rozsądnych pieniążkach co może posłużyć kilka dobrych lat i nie rozlecieć się (żeby frezowało precyzyjnie) po kilkukrotnym użytkowaniu?
Budżet nie jest określony ale na pewno coś potrzebuję. Jak mogę prosić o kilka propozycji w różnych cenach i różnych kategoriach cenowych. Fajnie jakby frezy jakieś zawierało na start
Skomentuj
-
Kup ze sklepu online lidla tą frezarkę i tyle. Jak za taką cenę będzie baardzo ok (sam mam frezarkę z lidla i działa bdb). Ewentualnie z juli można też narzędzia brać. https://www.jula.pl/catalog/narzedzi...ionowa-040027/ Nie są złe. Młoto-wiertarka z juli u mnie w domu już swoje przeżyła i swoje wyrobiła jak np. ojciec robił remont mieszkania (już kilka pokoi obrobiła w całości i skuła całą GRUBĄ posadzkę betonową w kuchni w prl-owskim bloku (chyba każdy wie jak ciężko się pracuje w tym betonie i jak to dobija sprzęty). Ta frezarka z juli wygląda bardzo podobnie do tej parkside z lidla.Last edited by Oskar29; 27.12.2019, 18:05.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Flip90 Zobacz postaMam tą frezarkę, ma kilka swoich minusów ale jak się to opanuje frezowanie wyjdzie poprawnie. Najważniejsze, to chodzi. Sprzęt Parkside w porównaniu do innych chińczyków ma bardzo dobre wykonanie, stosunek ceny do jakości.
Skomentuj
-
W momencie zagłębiania na ustawiony wymiar to znaczy ruch Góra dół na głębokości puki nie zablokujesz masz luz, który zrobi szerszy frez czy też ślad na głębokości frezu . Chodzi o luz na prowadnicach, których opuszcza się gora dół. Da się to opanować w pewien sposób.
Gdy już zrobimy głębokość frezu robimy szerokość 0.5mm mniejsza by potem bez podnoszenia głębokości ustawić promień frezu na kartkę papieru by złapał 0.2 - 0.3 mm na stronę. Dlatego na kartkę bo bez kartki gdy docisne na promieniu złapie za szeroko. Wtedy mam idealnie prosty okrąg. Wiadomo suwmiarka pomiar i korygowanie szerokości. Jeśli tak nie zrobię mam w miescu zagłębiania 0.3mm szersze miejsce. To samo regulacja srubka co 0.2mm ona jest za luźna sama się kręci od wibracji trzeba dać coś na gwint. Na razie nie zauważyłem by mi się zacinala przy opuszczaniu i podnoszeniu głębokości ale też jest brak osłony tylko gola sprężyna na wierzchu.Last edited by Flip90; 27.12.2019, 20:35.
Skomentuj
-
Luzy to we frezarkach największy problem.
Jeśli chodzi o te tańsze frezarki, to nie patrzył bym na moc silnika i inne bajery, ale właśnie na te luzy.
Makita którą mi forumowicze polecili ma tylko 700W, ale nie ma luzów takich jakie mają (niby już lepsze) frezarki za 400zł.
Kupiłem Boscha POF 1400 ACE, silnik mocny, ale co z tego skoro do pracy przy obudowach kolumn się nie nadawała (za ciężka i tez ma luzy).
Przed zakupem Makity 8 lat pracowałem na najtańszej frezarce z Castoramy. Była tania i z mocnym silnikiem. Luzy były ale jakoś sobie radziłem.
Przy jej pomocy wykonałem wszystkie kolumny w latach 2011 - 2018.
Bocian ma podobną frezarkę przy pomocy której wykonał monitory na SB (AVS 2016) i nie tylko.
Jak widać można, tyle że przy użyciu droższej frezarki jest po prostu łatwiej i precyzyjniej (zależy czy robimy dla siebie czy dla kogoś).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Mzamar Zobacz postaNa sklepie internetowym Lidl frezarka jest w normalnej cenie czyli 169zl. Czyli w tej cenie i tak z Lidla najbardziej się opłaca?
Cena jest dobra i gwarancja 3 lata.
Zresztą masz też prawo zwrotu. Kupisz obejrzysz, jak nie podejdzie to zwrócisz.
Skomentuj
-
Ja mam tę lidlową. I więcej bym nie kupił. Luzy na goleniach, blokada nie zawsze działa, potrafi się skubana sama podnieść. Szajs. Jak się nie ma co się lubi, to można i tą powalczyć. Ale wcześniej miałem taką z leroy. Też tandeta, spaliła się od patrzenia na nią, ale lepiej działąła.Last edited by Micwoj; 28.12.2019, 17:16.
Skomentuj
-
Mam frezarke z Lidla, chyba jeszcz ta pierwsza, bez blokady spustu. Niestety spalilem szczotki ( bardzo nieregularnie sie zuzywaly ) i teraz szukam cos na podmianke. Poza tym luzy na goleniach to dosc typowe w tanich frezarkach, do tego slabo wykonany koszyk/uchwyt na frez, zwykle powoduje bicie frezow. Taka praca szybko zabija kazdy frez z lozyskiem jak i same lozyska frezarki. No coz, jaka kasa, taka jakosc. Cos za cos.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaNiestety dobre sprzęty też swoje kosztują.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaJa mam tę lidlową. I więcej bym nie kupił. Luzy na goleniach, blokada nie zawsze działa, potrafi się skubana sama podnieść. Szajs. Jak się nie ma co się lubi, to można i tą powalczyć. Ale wcześniej miałem taką z leroy. Też tandeta, spaliła się od patrzenia na nią, ale lepiej działąła.
Skomentuj
Skomentuj