Ja mogę szczerze polecić frezy firmy Luna. Pracowałem z kilkoma rodzajami i naprawdę dają radę :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Frezy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaprzeszukaj aliexpress
maja sporo ciekawych bajerow
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaw castoramie pojawily sie drozsze frezy. ceny 20-80zl, ale nie uzwyalem jeszcze
Zamieszczone przez Xafu1 Zobacz postaZ tanich używałem tych z Juli i byly ok - tylko te z łożyskami się rozpadają. Jak porządne to tak jak wyżej Globus - dużo ludzi poleca, polskie i względnie tanie
Ostatnio kupiłem nową Makitę RT i chcę mieć chociaż z 1 jakiś porządniejszy frez.
Zamieszczone przez siewcu Zobacz postaMi znajomy polecał frezy marki Globus. Czy dobre - nie wiem, nie sprawdzałem, ale on zadowolony. Jak patrzyłem to cenowo nie ma tragedii.
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaJa mogę szczerze polecić frezy firmy Luna. Pracowałem z kilkoma rodzajami i naprawdę dają radę :)
Dzięki wszystkim.
Skomentuj
-
kupilem 20 bubli z ali, zeby znalezc odpowiednie!
teraz zamiast placic 2x40zl za europejskie frezy, mam jeden za 10zl
https://www.aliexpress.com/store/403...146a1c24JJmuqu
troche frezow bralem z tego sklepu i raczej moge polecic
ja uzywam w pracy glownie tych
https://pl.aliexpress.com/item/32872...602180608%21sh
sprawdzaja sie znakomicie w mdf, wiorowce, sklejce, tworzywach, laminatach a nawet z przymusu w stali!
te frezy z castoramy maja nieco inaczej zrobione lozyska.
odsuniete od ostrzy, co sie przydaje np przy szablonach
- 1 lubię
Skomentuj
-
Trochę odkopię, ale do pytania temat idealny. Jak bardzo agresywna dla frezu jest płyta meblowa? Będę musiał tak czy siak kupić frez z łożyskiem na dole do pozbycia się naddatku MDF, HDF i forniru ale kolega źle zamówił płyty meblowe, i taka metoda "naprawy" wydaje się być najprostsza i najszybsza, ale jeśli ma się to skończyć tak, że jemu skrócę płyty i będę musiał zamówić drugi frez dla siebie to sensu to nie ma żadnego... Ja mam pilarkę tarczową, on ma piłę stołową, ale niestety jedna i druga ma tarcze, które nie nadają się do laminowanych płyt, stąd pomysł wykorzystaniu frezu.
Skomentuj
Skomentuj