Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja mogę szczerze polecić frezy firmy Luna. Pracowałem z kilkoma rodzajami i naprawdę dają radę :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      przeszukaj aliexpress
      maja sporo ciekawych bajerow ​​
      Kiedyś kupiłem na próbę ale zniszczyłem go na 1 skrzynce z wiórówki, najpierw odpadło łożysko a za chwilę był już tak tępy że wcale prawie nie brał, więc raczej takich unikam, nawet chińskie z zestawów z allegro więcej wytrzymują.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      w castoramie pojawily sie drozsze frezy. ceny 20-80zl, ale nie uzwyalem jeszcze
      ooo, w wolnej chwili tam zajrzę.

Zamieszczone przez Xafu1 Zobacz posta
      Z tanich używałem tych z Juli i byly ok - tylko te z łożyskami się rozpadają. Jak porządne to tak jak wyżej Globus - dużo ludzi poleca, polskie i względnie tanie
      Właśnie m.in. dlatego chcę coś lepszego, tych chińskich zestawów mam już z 8 ale tak naprawdę z każdego kompletu używam może 3-4 frezów i dlatego nie chce kolejnego kompletu żeby się z nim nie przekładać.
      Ostatnio kupiłem nową Makitę RT i chcę mieć chociaż z 1 jakiś porządniejszy frez.

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
      Mi znajomy polecał frezy marki Globus. Czy dobre - nie wiem, nie sprawdzałem, ale on zadowolony. Jak patrzyłem to cenowo nie ma tragedii.
      Ogólnie to jak patrzę to z tych najtańszych do ~50zl to jest głównie graphite i erbauer, potem za 100zł+ jest makita, globus, CMT, LUNA

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
      Ja mogę szczerze polecić frezy firmy Luna. Pracowałem z kilkoma rodzajami i naprawdę dają radę :)
      Czyli poszukam czegoś z tych droższych firm i wybiorę co wyjdzie najtaniej.

Dzięki wszystkim.

Skomentuj

kupilem 20 bubli z ali, zeby znalezc odpowiednie!
        teraz zamiast placic 2x40zl za europejskie frezy, mam jeden za 10zl

https://www.aliexpress.com/store/403...146a1c24JJmuqu
        troche frezow bralem z tego sklepu i raczej moge polecic

ja uzywam w pracy glownie tych
        https://pl.aliexpress.com/item/32872...602180608%21sh
        sprawdzaja sie znakomicie w mdf, wiorowce, sklejce, tworzywach, laminatach a nawet z przymusu w stali!

te frezy z castoramy maja nieco inaczej zrobione lozyska.
        odsuniete od ostrzy, co sie przydaje np przy szablonach

Skomentuj

Mam zestaw 12 lub 15 frezów Bosch na trzpieniu 8mm. Używałem kilka razy z Makitą RT700 i nie wykazują nadmiernego zużycia. Jakość dużo lepsza od marketowych.

Skomentuj

NPOL to polska firma z świetnymi frezami. Ceny wyższe niż chnskie ale wytrzymają więcej... dużo więcej. U nas w stolarni większość właśnie tych mamy

Skomentuj

sam też szukam czegoś godnego uwagi bo dotychczasowe miałem po wujku, były świetne i wieloletnie, jednak trochę się już zużyły i czas na nowe komplety.

Skomentuj

czego dokladnie szukasz i w jakich ilosciach?
                rozmiar trzonka?

Skomentuj

to spam...

Skomentuj

Trochę odkopię, ale do pytania temat idealny. Jak bardzo agresywna dla frezu jest płyta meblowa? Będę musiał tak czy siak kupić frez z łożyskiem na dole do pozbycia się naddatku MDF, HDF i forniru ale kolega źle zamówił płyty meblowe, i taka metoda "naprawy" wydaje się być najprostsza i najszybsza, ale jeśli ma się to skończyć tak, że jemu skrócę płyty i będę musiał zamówić drugi frez dla siebie to sensu to nie ma żadnego... Ja mam pilarkę tarczową, on ma piłę stołową, ale niestety jedna i druga ma tarcze, które nie nadają się do laminowanych płyt, stąd pomysł wykorzystaniu frezu.

Skomentuj

Czaruję...
                    X