Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętarki akumulatorowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Paweł, 2 godziny to super czas. Będziesz zadowolony :) No i wsparłeś Polską gospodarkę! Brawo! :)

Skomentuj

Nie na temat...
      pytalem tez czy beda produkowali wyrzynarki - niestety nie planuja :/
      wiec musialem kupic innej firmy
      szlifierka pracowalem, mocna i dobra, ale nie chce oscylacyjnej... szczegoly jak dojdzie paczka

Skomentuj

Pawel, ile kosztowala Cie ta Celma?

Skomentuj

link byl wczesniej - 440zl
          i tak to wiecej niz mialem zamiar wydac
          gdyby WAK14 mialo 2 biegi to bym kupil tanszy model

Skomentuj

Aaa ok. Bo tak dzisiaj ogladalem w PSB Mrowka wak14 i wak18. 18 byla za okolo 460zl.

Przy okazji zerknelem na tansze chinole i w praktycznie kazdym modelu denerwuja mnie luzy na walku wiertarki. Dopiero te lepsze jak Celma czy niebieski Bosch nie maja zadnych luzow.

Skomentuj

mialem powazny dylemat ktory model wybrac

za WAK14 przemawial uchwyt do malych wiertel (wiertelka do PCB) oraz mega tanie akumulatorki latwo dostepne
              za WAK18 przemawiala cala reszta. czyli wyzsze napiecie, wieksze aku, 2 biegi i wieksze mozliwosci. tylko nie wiem po co mi udar
              ale niestety aku tylko regenerowane a do malych wiertel musze uzyc starej tescowej wkretarki :/

szkoda ze nie moge jeszcze nic robic bo bym sie pobawil

---------- Post dodany o 14:04 ---------- Poprzedni post o 14:01 ----------

a w lidlu jest teraz wkretarka z tym malutkim akumulatorkiem. chyba 150zl. tylko nie widac info czy to 1 czy 2 akumulatorki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                szkoda ze nie moge jeszcze nic robic bo bym sie pobawil
                Zawsze to mozesz nowa Celma zamieszac cukier w kawie czy herbacie :P

Skomentuj

Nie na temat...
                  od tygodnia nic cieplego nie pilem :( wiec robienie herbaty czy kawy tez odpada...

Skomentuj

Paweł, pcb chciałeś wkrętarką wiercić? 1 czy 2 otwory można, ale jak przyjdzie kilkadziesiąt wiercić to kieeepsko... Za 20zł można kupić miniwiertarkę i nią pcb elegancko się robi :)

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                      Za 20zł można kupić miniwiertarkę i nią pcb elegancko się robi
                      pokaz o co chodzi bo nie kojaze
                      a najwiekszy problem to wiertla a nie wiertarka :/

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                        Wątek ma być tak samo ważny teraz, jak i za miesiąc- dwa. W związku z tym, proszę poza linkiem podać markę o model danego urządzenia. Następnym razem będę wstawiał ostrzeżenia za brak tych informacji.

Skomentuj

Wkrętarka z lidla posiada w zestawie 1 akumulator. Zakupiłem ją dzisiaj i muszę powiedzieć, że wykonana jest porządnie i ma dużą moc. Akumulator jest chyba zbudowany w oparciu o 3 ogniwa 18650 więc łatwo go będzie w przyszłości zregenerować ogniwami pochodzącymi z laptopa, których pełno na allegro.

Skomentuj

Zamieszczone przez JAREK Zobacz posta
                            Wkrętarka z lidla posiada w zestawie 1 akumulator. Zakupiłem ją dzisiaj i muszę powiedzieć, że wykonana jest porządnie i ma dużą moc. Akumulator jest chyba zbudowany w oparciu o 3 ogniwa 18650 więc łatwo go będzie w przyszłości zregenerować ogniwami pochodzącymi z laptopa, których pełno na allegro.
                            Nie 3 tlyko 5 skoro ma 18V.
                            Ja regenerowalem juz kilka wkretarek zastepujac śrutowe 1,2V Ni-Cd wlasnie 18650 Ultra Fire zakupionymi za grosze w HongKongu.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz posta
                              Nie 3 tlyko 5 skoro ma 18V.
                              nie ten model. mowa o mniejszej ktora jest obednie oferowana. tam podaja 12v w specyfikacji
                              myslalem ze podpasuja 10,8V od makity bo sa tanie

Skomentuj

za WAK14 przemawial uchwyt do malych wiertel (wiertelka do PCB)
                                Na wszystko jest sposób:
                                http://www.ebay.co.uk/itm/4pc-JEWELE...item3f244f38c6
                                http://www.ebay.co.uk/itm/GN1170-Pin...item5d39d64dae

Skomentuj

a w polsce?

---------- Post dodany o 10:20 ---------- Poprzedni post o 10:16 ----------

jest!
                                  http://allegro.pl/uchwyt-wiertarski-...124383894.html
                                  Uchwyt wiertarski bezkluczykowy 0,5-6,5mm Wolfcraft W2625000
                                  http://www.pasja.koszalin.pl/index.p...&prod_id=10560 25zl w pracy dekera

Skomentuj

Wkrętarka lidlowa z 22 kwietnia ma akumulator z napięciem nominalnym 10,8V (3x3,6V). Nie wiadomo dlaczego podają 12V, na ładowarce natomiast jest podane dobrze 12.6V. Pojemność ogniw wynosi 1200 mAh i będą to jednak ogniwa w rozmiarze 14500, a nie 18650 jak wcześniej napisałem.

Skomentuj

czyli mozliwe ze podpasuja baterie makity. w takim razie tez bardzo dobra okazja

Skomentuj

a w polsce?

---------- Post dodany o 10:20 ---------- Poprzedni post o 10:16 ----------

jest!
                                        http://allegro.pl/uchwyt-wiertarski-...124383894.html
                                        Uchwyt wiertarski bezkluczykowy 0,5-6,5mm Wolfcraft W2625000
                                        http://www.pasja.koszalin.pl/index.p...&prod_id=10560 25zl w pracy dekera
                                        mam ten uchwyt .... musisz organoleptycznie pomacac pobadac ..bo nie wszystkie trzymaja centralnie wiertlo i bez bicia a przy 0,5 czy 0,8 robi to juz roznice... u mnie dopiero trzeci z pułki był ok ...
                                        ale i tak ostatnio kupilem sobie dwa komplety wiertel proxona 0,5 i 0,8 sa swietne bo czesc ktora idzie w futerko ma jakies 2,5-3mm dzieki temu nie ma problemu z lapaniem w wiekszosci uchwytów

Skomentuj

Ja również kupiłem te końcówkę wolfcrafta i nie jestem z niej zadowolony. Raz ma bicie drugi nie zależy jak sie wiertło złapie i całą końcówkę. Teraz wolałbym dołożyć i kupić coś z proxxona. Używałem odpowiednik xsenox ( taki proxxon dla kosmetyczek itp) i w PCB wychodziło idealnie uchwyt jakiś i jest pięknie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X