Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętarki akumulatorowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pisałem już o niej. Fajny sprzęt w tych pieniądzach. :)

Skomentuj

To wiem, ale napisałem bo znów jest w ofercie od 28 września. Dzięki za uporządkowanie posta :)

Skomentuj

w Juli jest takie "szczęście" :
        http://www.jula.pl/catalog/narzedzia...etarka-060201/

właśnie kupiłem:)
        Last edited by ttoip; 25.09.2015, 18:13.

Skomentuj

Ostatnio do Przemcio Garage wpadło takie coś :)

Do tej pory nie rozumiałem fenomenu Festoola. Uważałem ze wkrętarka to wkrętarka. Za markę nie bede dopłacał.
          W jakim to ja byłem błędzie :)

Kolejne upgrade'y narzędzi juz wiem jakiej beda firmy :)

Skomentuj

ja kupiłem czerwony einhell akumulatorowa TE-CD Li (2 akumulatory 1,3 Ah), fajna, mała poręczna,lekka mocna 25Nm, ładowanie 1h, długo trzyma i najważniejsze akumulator litowy nie rozładowuje się od "leżenia", nie trzeba najpierw ładować a później pracować

Skomentuj

kolega kupił sobie takiego B&D http://www.narzedzianonstop.pl/elekt...2lc,56799.html
              moment ma taki, że 4mm wkręty SPAX do drewna ukręca
              naładował ją miesiąc wcześniej, chwilę się pobawił, odłożył do pudełka i po miesiącu wyjęliśmy, złożyliśmy dwie skrzynie przez 4h i dopiero bateria podupadała
              mi jedynie nie pasował przełącznik obrotów, miejsce nie jest złe ale chodzi dość ciężko
              Last edited by malikowy; 02.12.2015, 11:16.

Skomentuj

Chyba nacinane te spaxy mieliście ze 5,5 chińskich nm go ukręci :)
                Kurde ale dałem ciała. Mogłem sobie kupic takiego 5,5 nm b&d zamiast 60nm festoola :)
                O ja gupi :)

Skomentuj

nacinane nie ale sprzęt mocny, miałem kilka różnych wkrętarek w ręku i ta w porównaniu do wielkości mi zaimponowała
                  ta kolegi ma 7,7Nm a nie 5,5

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta
                    Mogłem sobie kupic takiego 5,5 nm b&d zamiast 60nm festoola
                    B&D zamiast Festoola.. no co ty :ohmy:

Skomentuj

Swoją droga trochę testów mój festool przeszedł. Wkrecilem kilka wkretów konstrukcyjnych 10x300mm w grube bele stropowe i nawet nie jęknęła :) chyba bardziej odczuwała to moja ręką jak wkrętarka :)

Wziąłem ja do kolegi na montaż uchwytu do tv i jakież było moje zdziwienie jak w żelbet wiertełkiem 8mm poszła jak w masło :)

No i waga :)
                      Z aku 5,2ah jest lżejsza od większości wkrętarek z aku 1,2ah :)

O precyzji i wygodzie nie wspominam :) klasa. Nie żałuje zakupu :)

Skomentuj

Lepiej kupić zamiennik aku czy przerobić stary z niklowych na li-ion?
                        Koszta powiedzmy podobne, na razie będę chyba jechał na zasilaczu (bo aktualnie nie planuję jakiś wielkich robót).

Skomentuj

Miałem wodorkowe, mam litową i już bym nie wrócił. Jak koszty podobne to idź w litowe.

Skomentuj

Dobre 18650 to koszt okolic 20zł/szt + przesyłka, balanser mam, więc większego problemu by nie było, gorzej z zabezpieczeniem przed nadmiernym rozładowaniem, z dostępem do dedykowanych scalaków będzie problem, a rozwiązanie dyskretne dość negatywnie wpłynie na samorozładowanie (znam jedna firmę robiącą takie przeróbki, ale mają tylko 1500mAh).

Jeszcze rozważam ewentualność zastosowania ATX no name, zabezpieczenia słabe, więc możliwe są spore obciążenia chwilowe (tak próbowałem już na wkrętarce), może by się to spisało, bo wkrętarki i tak rzadko potrzebuję.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                              Jeszcze rozważam ewentualność zastosowania ATX no name
                              a moze przerob starego UPSa na taki zasilacz? prady ogromne a taki ups bez aku kosztuje grosze (o ile nie dorwiesz za darmo)

Skomentuj

Poprzednia wkrętarka pracowała na ATX (byle nie markowym - za czułe zab.) bez problemu, trafo z UPS jest koszmarnie ciężkie.
                                Bawię się teraz lijonami, może kupię wysokoprądowe, jak mi się to spodoba.
                                Last edited by ampli; 24.12.2015, 16:11.

Skomentuj

Co polecicie w cenie tak do 200-400zl? Tyle tego jest, ze juz nie potrafie sie zdecydowac. Szukam czegoś co nada się do wkręcania czasami wiercenia w plytach i raz na jakiś czas do remontu. Ma to byc urzadzenie "do wszystkiego" wiec skupialem sie nad czymś mocniejszym na 14/18v. Myslalem nad makita np hp457d tylko tu już cena rośnie.

Skomentuj

Black&Decker EGBL188K
                                    Mam, używam od ponad 2 lat, bardzo fajny, mocny sprzęt :)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wlasnie zastanawiałem się nad sprzętem z tej firmy ale podobno teraz to nie ta sama firma co kiedyś. Cenowo wydaje sie okej, za 400 cos z dwoma aku wychodzi czyli około 2 stowy taniej niż makita.
                                      Jaka wersje Ty posiadasz? W jednych sklepach jest z 2x1,3Ah, w drugich 2x1,5Ah a cena taka sama. Teraz pytanie czy oprócz indeksu i aku to ten sam sprzęt czy może stara seria i nowa...

Skomentuj

Ja mam wersję z aku 1,3Ah
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja kupiłem coś takiego.
                                          W tej cenie rewelacja.
                                          Przekonał mnie aku litowo jonowy.
                                          http://produkty-z-bdr.blogspot.com/2...torowa-li.html

Skomentuj

Czaruję...
                                          X