Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wkrętarki akumulatorowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aż dziwne, że li ion o takim napięciu za takie pieniądze, ciekawe co za ogniwa zastosowali...
    No i ciekawa sprawa, że mój Bosch 12V ma większy moment.

Jest w niej hamulec?

Skomentuj

Jest. Ogniwa jak by co zawsze mogę kupic u chinczyka i zrobic nowy pakiet.

Skomentuj

Jeśli chodzi o wkrętarki, to moim zdaniem najlepsze są pneumatyczne. Sam korzystam na co dzień ze sprzętu Chicago Pneumatic. To bardzo dobra marka, więc sprzęt o najtańszych nie należy, ale jak robiliśmy większe zamówienie do firmy w Vectorze, to sam się pokusiłem na takie cacko.

Skomentuj

Panowie, czy ktoś z was używał/posiada tego Boscha ?

https://www.obi.pl/decom/product/Bos...a_18_V/6233241

Głównie chodzi mi o wytrzymałość baterii bo moja obecna wkrętarka Einhela tak mnie wk***wia że zawsze w połowie roboty się wywala a ładować trzeba pół dnia...

Ogólnie jakoś mam przekonanie do Boscha; mam już kilka narzędzi i wszystkie są wystarczająco dobre.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
            Ogólnie jakoś mam przekonanie do Boscha; mam już kilka narzędzi i wszystkie są wystarczająco dobre.
            ja mialem przekonanie do makity, ale jak kupilismy wkretarke w promocji (ni-cd) to aku po 3 miesiacach padly! :(
            wydaje mi sie ze na sile promuja li-ion

Skomentuj

Tu masz niebieskiego w lepszej cenie: http://allegro.pl/wkretarka-gsr-1800...404222031.html (WKRĘTARKA GSR 1800-LI BOSCH 2x1,5 LiION WALIZKA) (WKRĘTARKA GSR 1800-LI BOSCH 2x1,5 LiION WALIZKA).
              Zdecydowanie lepsza opcja.

Skomentuj

Kup sobie lepszą, na dłużej starczy. Osobiście mam taką i polecam, choć przydały by się większe akumulatory.
                http://sklep.anb.com.pl/product-pol-...-2S-14-4V.html

Skomentuj

Ostatnia taką sobie sprawilem ale za świeża żeby coś więcej powiedzieć http://www.makita.pl/prod/akumulator..._-576-221.html

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Takiej drogiej to ja nie potrzebuję, tzn chciałbym mieć :) ale nie mam tyle kasy na wkrętarkę bo muszę kupić coś jeszcze.
                    Aukcje allegro odpadają, muszę kupić w UK.
                    Głównie zależy mi na wytrzymałości baterii. Mam taki mały śrubokręt akumulatorowy Boscha i mimo że to małe gówienko to bardzo długo działa.

Skomentuj

to moze zacznij szukac od dostepnosci akumulatorow?
                      np w polsce bardzo tanio i latwo kupisz aku do makity (celma je uzywa)

Skomentuj

Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz posta
                        Kup sobie lepszą, na dłużej starczy. Osobiście mam taką i polecam, choć przydały by się większe akumulatory.
                        http://sklep.anb.com.pl/product-pol-...-2S-14-4V.html
                        NIe wiem skąd się wzięła cena tego KeYanga jak za 850pln da się kupić Dewalta 14,4 z trzema aku 1,5Ah

Paweł Makity moze i są łatwo dostępne ale i bardzo awaryjne.
                        Last edited by luczak69; 20.08.2016, 13:26.

Skomentuj

Zamieszczone przez luczak69 Zobacz posta
                          Paweł Makity moze i są łatwo dostępne ale i bardzo awaryjne.
                          poza w/w szybka smiercia aku nie mialem zadnego problemu z makitami
                          albo ich przerobilem za malo, albo dobrze trafialem

Skomentuj

Wkretarke kupiłem za jakieś 4xxzl ładowarkę nową za około 200zl standard makity 7.2 do 18v do chyba wszystkich ich baterii bo inne systemy makity tym ładuje a baterię okazało się że zastępcze firma w Poznaniu ma za 169zl 4ah ale w podobnej cenie można oryginał dostać 2ah i taki wezmę bo jednak 4 duża jest a mam jeszcze zakretarke udarowa do zestawu

Skomentuj

Posiadam zielonego boscha 10.8V. W kwesti aku najlepszy sprzet jaki mi przez rece przeszedl. Gdyby nie skrzynka z zestawu dawno zgubil bym ladowarke. Wkretarka chodzic codziennie raz kilka otworow raz kilka wkretow. Ladowalem ja zeby nie sklamac moze 4,5 razy w ciagu roku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                Takiej drogiej to ja nie potrzebuję, tzn chciałbym mieć :) ale nie mam tyle kasy na wkrętarkę bo muszę kupić coś jeszcze.
                                Aukcje allegro odpadają, muszę kupić w UK.
                                Głównie zależy mi na wytrzymałości baterii. Mam taki mały śrubokręt akumulatorowy Boscha i mimo że to małe gówienko to bardzo długo działa.
                                w UK tanio kupisz black & decker
                                ja kupilem ta
                                http://www.diy.com/departments/black...FYKGUQodIoULrg

mam ja 2-3lata i pracuje nia bardzo duzo bo sluzy mi w firmie i 0 najmniejszych problemow a wkretarka robi caly dzien bez ladowania. Mialem/mam tez bosha zielonego i lipa, bateria po 3h do ladowania, a jedyny plus ze bardzo szybko laduje a bish byl 2x drozszy

Skomentuj

Skoro UK to kup Ryobi bodajże One+. Bawiłem się taką jakiś czas temu przy organizacji ,,Grubba Polish Champion".

Skomentuj

Z tego co widzę, to ten Bosch PSR 1800 ma akumulatory 1,5Ah (nawiasem mówiąc nie mogę jej znaleźć na stronie Boscha...). Trochę mało jak na komfortową pracę. Plusem jest jednak to, że w zestawie są dwa akumulatory, więc można je ładować i używać naprzemiennie - a ładują się dość szybko. Ja pracuję teraz na GSR 18 V-EC, która ma akumulatory 4,0Ah. Przy dość intensywnym używaniu jako wkrętarki, pracuje przez ~4 godziny (albo nawet nieco dłużej, sam nie wiem, bo nie jest to na tyle uciążliwe, aby zwracać na to szczególną uwagę), przy czym ładowanie drugiego aku trwa coś chyba około jednej godziny, tak więc możliwa jest praktycznie ciągła praca narzędziem. Przy cięższym wierceniu aku wyczerpuje się dużo szybciej - ale i tak zdąży się ten drugi naładować. Bardzo pomocny jest wskaźnik rozładowania (3 diody).

Myślę, że jeśli sprzęt będziesz używał raczej do majsterkowania - te 2 * 1,5 Ah w zupełności powinno wystarczyć.

Ktoś polecił tutaj Makitę DDF459Z - ona ma aku 4,0Ah... Myślę, że wybór do rozważenia, tym bardziej, że z tego co widzę są w podobnych cenach, a Bosch PSR to jednak seria zielona...

Makita to niestety nie ta klasa co Bosch (porównując z niebieską serią tego drugiego), ale też nie jest jakaś tam dziadowska czy awaryjna. Każdy sprzęt, jeśli jest intensywnie użytkowany lub niezgodnie z przeznaczeniem, może ulec awarii i jest to w zasadzie normalna sprawa. Serwisy Makity i Boscha działają bardzo dobrze, jednak Makita jest tańsza w naprawach.
                                    Last edited by dabyl; 20.08.2016, 17:31.

Skomentuj

Wie ktoś może co to za zabawka? http://allegro.pl/yokuma-li-ion-aku-...410552972.html (YOKUMA Li-Ion AKU 10,8 V WKRETARKA z walizką)
                                      Warto dopłacać do GSR 10.8 Li?

Potrzebuję czegoś do mniejszych rzeczy, bo GSR 12V nie zawsze jest wygodny (i szybko drenuje aku z racji większego silnika niż w typowych 12tkach - stary model).
                                      Last edited by ampli; 20.08.2016, 20:06.

Skomentuj

Właśnie nie wiem jak teraz z boschem o zielonym nawet nie wspominam ale wiem że wcześniej często zmieniali akumulatory i baterie nie pasowały między modelami wczesniejszymi a nowymi a w makicie tak. A co do makity to racja co prawda nie padła mi jeszcze żadna a mam ich kilka tylko tulejke do frezarki makteca gdzieś przepilem ale mail na serwis i nie było problemu a co do innych części to czy skrzynki macpak czy baterie silniki iyp duza części zastępczych

Skomentuj

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                                          Posiadam zielonego boscha 10.8V.
                                          Jaki model konkretnie ?

Zamieszczone przez Jimy-Adi Zobacz posta
                                          W kwesti aku najlepszy sprzet jaki mi przez rece przeszedl
                                          Właśnie o to mi chodzi :)

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                                          mam ja 2-3lata i pracuje nia bardzo duzo bo sluzy mi w firmie i 0 najmniejszych problemow a wkretarka robi caly dzien bez ladowania.
                                          TO co Ty nią robisz że tyle trzyma :) ?
                                          Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                                          w UK tanio kupisz black & decker
                                          ja kupilem ta
                                          http://www.diy.com/departments/black...FYKGUQodIoULrg
                                          Cena znośna, tylko ładuje się 5h :/

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
                                          koro UK to kup Ryobi bodajże One+.
                                          Sama bateria kosztuje 60 funtów

Skomentuj

Czaruję...
                                          X