SUPER Dziekuje.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fornirowanie - kleje, metody docisku oraz jego łączenia
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaCo jak co, ale kupowanie klejow wikolowych w marketach budowlanych, to kosmiczne przeplacanie. Ponad 20zl za 0,75 kg to jakis absurd. Dlatego kupilem wiaderko 4,5kg za 50zl kleju 303.2.
Skomentuj
-
A ja kupiłem właśnie titebond oryginal glue za galon amerykański około 3,8 l dałem 36 funtów
Rewelacyjny klej, nie umywają się "polskie i zagraniczne białe"
Taka oferta była na ebay.co.uk - juz nie ma.
Ale polecam wypróbować, nie wiem na czym polega fenomen tego kleju ale jest rewelawcyjny.
Pozdrawiam
PS.
Nawiasem mówiąc niejaki hi_aro obiecał mi tutka nt. okleinowania czy raczej formowania w próżni. Ale widać jak na każdym forum wielu mówi, ale mało mało robi...Last edited by Tranzyt; 08.05.2015, 13:15.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTez jestem ciekawy??
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaA na czym ta rewelacyjność polega?
Skomentuj
-
Nie dla tego, spoina twarda szlifowalna i malowalna. A co dla mnie najważniejsze bardzo dobrze przenosi drgania.
Stricte przy budowie kolumn pewnie nie ma to znaczenia, ale jak pracuje przy instrumentach to kluczowy czynnik.
Jeszcze lepszym klejem był by skórny albo rybi, ale to juz spore kłopoty w aplikacji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tranzyt Zobacz postaJeszcze lepszym klejem był by skórny albo rybi, ale to juz spore kłopoty w aplikacji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaCzyli nie ma co przeplacac do budowy kolumn.
Tyczy się klejów białych.
Dla tego ważna jest malowalność kleju. I nie chodzi o lakier ale o bejce.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaDlaczego.. Trzeba w garze zagotować i jazda😀 swoją drogą timebond ma niezłe kleje, tylko drogie niestety. Kontaktowy to wg mnie rewelka, chodź staram się unikać tych śmierdzieli.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tranzyt Zobacz postaTu bym polemizował, w sytuacji kiedy chcesz zmienić barwę okleiny bejcą, a nie używać bezbarwnego lakieru, a wystąpiły miejscowe przebicia kleju, możesz mieć problem.
Tyczy się klejów białych.
Dla tego ważna jest malowalność kleju. I nie chodzi o lakier ale o bejce.Last edited by Pogromca mitow; 11.05.2015, 13:40.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPoza tym ja naszczescie nie uzywam w ogole bejcowania.
Jakich przekładek używasz do odciągania kleju, to bardzo ciekawa rzecz, spotkałem się z tym nawet sam stosowałem przy laminowaniu vacuum ale tylko w wypadku żywic.
Przy klejach stolarskich nie słyszałem o tym.
PS. Bejca fajna rzecz, mocno rozszerza spectrum barw, ciekawym tematem jest też barwienie lakieru transparentnego - mam doświadczenie tylko w nitro. Ale gdyby ktos barwił poliuretan jestem mocno zainteresowany.
Skomentuj
-
Wiadomo, ze na dziurawego czeczota to nic nie pomoze, ale np duzo meczylem sie z machoniem, ktorego struktura jest jak sito i przy wiekszym docisku i zbyt duzej ilosci kleju, przebija momentalnie. Wtedy gruntuje fornir klejem, zamykajac mu pory i nic nie ma prawa przebic.
Jako przekladek uzywam dosc grubego papieru z duzej rolki, uzywany np do oslaniania podlogi przed pracami malarskimi. Swietnie sie spisuje jako przekladka do klejow wikolowych.
Skomentuj
Skomentuj