Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tool box - offtopic

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
    Graphite to marka celująca znacznie wyżej niż marketowy Topex
    Nie jest to do końca chyba prawdą. Wkrętarka tej marki reklamowana była 3 razy, aż do zwrotu pieniędzy, a wyrzynarka rozpadła się i to dosłownie po bardzo krótkim czasie.
    Więc jak widać ja znam raczej złe przykłady, choć niemarkowe narzędzia mam i niektóre służą mi już od wielu lat. Jak wszędzie zależy tu wiele od szczęścia, bo parametry materiałów używanych do produkcji są rozhuśtane u tanich Chinoli, jak i dokładność montażu.

Skomentuj

Jest ktoś z okolic Pruszkowa, Warszawy itp. w stronę Żyrardowa i Skierniewic ?
      Interesuje mnie gdzie w tych okolicach można dostać MDF do kupienia na m2 i z darmowym cięciem. W Castoramach, Leryoach Merlinach, Praktikerach mają tylko wiórówki. W Obi jest mdf, ale mam daleko. Orientuje się ktoś jak to jest w Bricomanie ?
      Pozd.

P.s. Ja mam wyrzynarkę Graphite i na razie działa bardzo dobrze, nie ma z tym problemów.

Skomentuj

Zamieszczone przez banangti Zobacz posta
        Orientuje się ktoś jak to jest w Bricomanie ?
        Na Połczyńskiej nie mają w ogóle stolarni. Zapytaj lklukasz-a, jemu na pradze wycieli bardzo dobrze formatki

Skomentuj

Orientuje się ktoś jak to jest w Bricomanie ?
          tu nie maja wogóle mdf-u
          Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
          Zapytaj lklukasz-a, jemu na pradze wycieli bardzo dobrze formatki
          stolarnia na ul. jagiellonskiej 54 chyba ale napewno znajdziesz
          jeden minus, ze nie wycinaja na miejscu
          musisz przyjechac zamowic zostawic grosz zaliczki
          i dopiero odbierasz
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dzięki za info. Postaram sobie załatwić jakiś transport, jak się uda to zamówię.
            Na pierwszy projekt woziłem płyty w torbie pociągiem, ale nigdy więcej :P

Skomentuj

banangti , daj znać kiedy będziesz chciał jechać, też mam kilka projektów i będę ruszał z Piastowa, może Cię zgarnę.

Skomentuj

Nie na temat...
                pisalem to juz kilka razy ale... jak ja sie ciesze ze mam prawie kazdy MDF na telefon z dostawa do domu i to w lepszych cenach niz warszawiacy...

Skomentuj

@eternality
                  Nie chcę Ci kłopotu robić
                  @Paweł
                  po moich poszukiwaniach śmiem twierdzić, że MDF z docięciem w cenie jest jak Yeti, wielu słyszało, nikt nie widział :P

Skomentuj

Mdf z przycięciem masz na Modlińskiej w firmie Mimar, jednak formatki można kupić tylko w "typowym" wymiarze 19mm
                    Jeśli chcesz 12, 16 lub np. 22 musisz kupić min. pół płyty, potną ci za darmo.

Jednak z twojej strony będziesz miał daleko..

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      pisalem to juz kilka razy ale... jak ja sie ciesze ze mam prawie kazdy MDF na telefon z dostawa do domu i to w lepszych cenach niz warszawiacy...
                      To daj namiary zamiast się przechwalać:)

Skomentuj

Nie na temat...
                        ale po co wam jak to jest w koszalinie? http://www.kppd.pl/index.php?option=...mid=36&lang=pl

Skomentuj

po moich poszukiwaniach śmiem twierdzić, że MDF z docięciem w cenie jest jak Yeti, wielu słyszało, nikt nie widział
                          Ja powiem więcej w moich okolicach na hasło "surowy MDF" to każdy robi taaaakie oczy.
                          HA: S3M Projekt, chiński wzmak TPA3116
                          CA: Civic VIIIgen (FD7) 2011 r. JVC KD-G821, Sinuslive SL165W+Neo25, JL Audio 12W0-4, Axton C508
                          Civic VIIgen (EU8) 2004 r. Kenwood KMM-BT304, Autotek A6.2CS

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            To daj namiary zamiast się przechwalać
                            to nie masz PW do Pawła

---------- Post dodany o 22:46 ---------- Poprzedni post o 22:41 ----------

Dla zainteresowanych Warszawiaków:
                            mdf prawie w każdej grubosci maja jeszcze przy rondzie w wawrze
                            skrzyzowanie ulic Trakt Lubelski / Kadetów / Lucerny
                            sklep fala
                            (obok tez jest sklep ze srubami i maja imbusy czarne i pazurki na sztuki)

do formatek doliczają 20% ceny od ceny całej płyty

cięcie do 10 formatek 5zł od sztuki
                            powyżej 3,5zł

ale to i tak ponad 2 razy drozej niz ma Paweł :(
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://www.mimar-phu.pl/

Też dla Warszawiaków lub okolic Modlińskiej, ostatnie ceny jakie płaciłem:

10 22,14
                              18 33,21
                              19 33,21
                              22 40,33

Brutto, co ważne z docięciem (przy kilku sztukach trochę się oszczędza)

Skomentuj

Ale kupujesz całą płytę? Czy tyle ile potrzebujesz? Powiedzmy potrzebuje 4 formaki mdf 19 po 0.25m kw każda. To za całą imprezę zapłacę 33,21zł? Dobrze rozumiem?

Skomentuj

Sorry, małe niedopowiedzenie.

W przypadku "typowej płyty" 18 czy 19 mm bez znaczenie jaką ilość kupisz. Natomiast wymiary tzw. nietypowe 10, 12, 22 itd musisz kupić pół płyty.
                                  Najlepiej do nich zadzwonić. Niestety tak jak mówisz w większośći innych dostawców np. Juan, trzeba kupić całą płytę.

Skomentuj

Mam pytanie: da się frezować w sklejce ?
                                    Przyszła dziś do mnie frezarka BOF i chciałem na próbę zrobić znajomemu kółka gimnastyczne ze sklejki, ale zastanawiam się czy nie jest za twarda.

Skomentuj

Mam pytanie: da się frezować w sklejce ?
                                      Oczywiście, da się.

Skomentuj

da sie ale bedzie sie czesciowo palilo
                                        efekt koncowy bedziesz musial przeszlifowac papierem sciernym

Skomentuj

Dzięki, za odpowiedź. Pomęczę was jeszcze trochę.
                                          Jak wygląda sprawa z frezem palcowym z łożyskiem ? Łożysko ma odrobinę większą średnicę niż frez, co pozwala np. obciąć równo wystający fornir ?

P.s. MDF znalazłem dzisiaj za Carrefourem Jutro będę się na nim uczył frezować :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X